Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 10. ledna 2010 ve 21:58® osprey
osprey

Flip: Ahoj. On člověk většinou potká odrostlá vydřata. S nástupem zimy je máma odvrhne a protože nemají vlastní teritoria, motají se kde se dá a loví i ve dne, někdy i ve městě. Já jednu takovou málem chytil na prut.

Ty jsi evidentně viděl pořádného vydráka…

No a s tou Lucinou je to pravda. Pes by musel být o hodně větší, aby měl jistotu, že vydru udolá.

Já teď vydru nějaký čas neviděl, zato mi dupou v noci nad hlavou kuny…

Neděle 10. ledna 2010 v 15:22® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

hecht> Jestli myslíš těch 12 much na jedné fotce, tak to nejsou lury (po Flipovsku ludry). Lura je větší dráždivá moucha tahaná sloupcem a nejčastěji používaná na stojáku na duháky (mám aspoň dojem) a tohle jsou nymfy. Myslím, že se tomuhle druhu říká bobeš a z větší části to má napodobovat blešivce.

Jo – a ještě jak se to vodí – necháš klesnout ke dnu a unášet proudem. Např. krátká nymfa využívá tenhle druh mušek hodně.

Tento příspěvek byl editován 10.1.2010 15:24:11 uživatelem osprey.
Neděle 10. ledna 2010 v 15:17® osprey
osprey

hecht> Což o to, rozmrznul, rozchodil záchvat rýmy a teď dělám obecní plátek, protože to starostovi dlužím a poslal mi maila s nevyřčenou výčitkou, která však vyplňovala veškerý prostor mezi řádky.

Zároveň koukám, jak se to tu baví, ale nevím proč, necítím chuť kdekoli přispět – kromě přímých dotazů v této rubrice.

Mít doma materiál, asi bych začal ladit ten dírkoprut – i když ani nevím, jestli ho ještě letos použiju.

Neděle 10. ledna 2010 v 15:04® osprey
osprey

adam> Jestli myslíš to co já, tak ano.

Mám pro tebe vybraných pár těch fotek z nižších partií – jen kdybych to pořád nezapomínal poslat…

Sobota 9. ledna 2010 ve 23:51® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 9.1. 2009 | Revír: soukromý | Způsob lovu: Rybaření na dírkách

Tak jsem byl s kolegy Sanderem a hechtem pokřtít svůj custom dírkový proutek. Vzhledem ke vzdálenosti a podmínkám jsme dorazili dost pozdě a aktivita ryb byla velmi slabá.

Většinu dne jsem zkoušel najít něco umělého, co by ryby vůbec byly ochotné sežrat. Majitelé nastražených červů, těst, rybek apod. jakž takž něco tahali, z vláčejících vynikal hecht se smáčkem v barvě neonky, který se rybám narozdíl od většiny ostatních nástrah docela líbil.

Nakonec jsem dostal tři záběry a dvě ryby (duhák a siven) skončily na ledu. Poctivě přiznám, že následně v igelitce.

Fotil jsem málo, byla taková zima, že mě to ani nebavilo. Pár fotek ale mám.

Tento příspěvek byl editován 9.1.2010 23:51:44 uživatelem osprey.
foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30217.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30218.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30219.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 9. ledna 2010 ve 23:41® osprey
    osprey

sus1: Když už existuje ten zájem o můj vysledek, tak nakonec jsem chytil dvě ryby – sivena a duháka.

Hecht měl nástrahu, kterou jakž takž žrali až do večera, já po soustavném zkoušení našel dva sebevrahy, kteří by asi sežrali cokoli.

Pátek 8. ledna 2010 ve 23:36® osprey
    osprey

Kubajs> Kvůli nápisu na Shimana nechytám a je docela dobře možné, že v budoucnu přejdu k Daiwě.

Já mám Twina proto, že mám rád tmavé navijáky a FC je jeden z nejtmavších (na Daiwu Morethan Branzino nemám) a první kus, kterým jsem kdysi točil, mě nadchl. Žádný další už ale tak úžasný chod neměl.

Caldia je s Twinem téměř srovnatelná a mnohé kusy jsou pocitově i lepší.

Pátek 8. ledna 2010 ve 22:17® osprey
    osprey

sus1> Když dobře seženeš tu Caldii, bude za cenu Twina oboje. A nemyslím, že bys na tom nějak zásadně tratil.

Pátek 8. ledna 2010 ve 22:14® osprey
    osprey

sus1> Tak jdi do ní a těch 6000 tě přestane strašit:-)

Pátek 8. ledna 2010 ve 22:10® osprey
    osprey

sus1> A musíš mít nutně Twina? Ujišťuju tě, že speciálně na lehkou přívlač to není nutné.

Pátek 8. ledna 2010 ve 22:00® osprey
    osprey

sus1> A nedopátrali jsme se minule v tom Ravenu ke čtyřem tisícům za verzi FB?

Pátek 8. ledna 2010 ve 21:23® osprey
    osprey

sethy> Dělá se jedna délka, průměr špice je stejný a průměr báze je odstupňovaný . jsou asi 3 – 4 verze. Je třeba se v tom pohrabat a vybrat to pravé.

Ale jak jsem zjistil, z těch několika typů blanku by se účelným krácením dalo vyrobit dost typů proutků s odlišnými vlastnostmi. Od jemných téměř paraboliků až po solidní utahováky.

Problém bude sehnat dobrá očka. A taky je otázka, jestli by nestačila tři – dost by to odlehčilo té jemné špici.

Už u Flipa jsem viděl, jak hrozně ovlivňují očka chování blanku. Tady je to zatraceně znát.

Ještě uvidíme, jestli na to zítra něco chytnu a jak se to bude chovat.

Pátek 8. ledna 2010 ve 21:18® osprey
    osprey

Je tam pletenka Stren 0.12 mm a rychleschnoucí dvousložkové epoxidové lepidlo od firmy Alteco.

Nemám žádnou techniku a klasický epoxidový lak schne hodiny a furt se to musí točit, aby nestekl k jedné straně. Tohle není žádný zázrak, dělal jsem s tím poprvé, ale po půl hodině už se to nehýbe.

Takže jsem seděl půl hodiny za compem, pravou rukou editoval fotky a levou točil vyvázaný blank:-)

Pátek 8. ledna 2010 ve 21:12® osprey
    osprey

sethy> U nás to mají. Buď je to blank z feederšpice nebo polotovar na poslední díl teleskopu (zakrátíš dle potřeby).

A cena – 39 Kč! Akce – dokonalá. Jemná citlivá špice postupně přechází do takové poloparabolické akce a dole to příjemně vytuhne.

Má to jako stavba dvě vady – chce to optimalizovat délku a tím i akci (teď když je to hotové, cítím, že to mělo být kratší. No a ta očka jsou na ten jemný konec těžká. Když pocukáváš, jejich setrvačnost je hodně znát. Navíc jsem neměl normální koncové očko a musel jsem tam vyvázat klasické jednonožičkové a aby mi drželo pozici, musel jsem ho podmotat.Tím je na konci dost velká váha, která negativně ovlivňuje citlivost.

Ale koupil jsem to narychlo ve čtvrtek, abych měl v sobotu s čím na ryby. Až odstraním ty dvě vady, tak garantuju, že sehnat něco lepšího bude v naší obchodní síti sakra problém.

Pátek 8. ledna 2010 ve 20:54® osprey
    osprey

Pochlubím se. Tohle je ta hromádka, co jsem se vkládal včera. Je to stavěné na práci s umělými nástrahami, na splávek se dá v dírce chytat s kdečím.

Není to zlé, ale teď po vyzkoušení bych věděl, co udělat líp. Dal jsem to do dírkařské sekce.

foto/diskuze/privlac/2010/th-img30172.jpg
    Pátek 8. ledna 2010 ve 20:50® osprey
    osprey

Tak včerejší polotovar dostal konkrétní podobu. A zároveň se objevily první rezervy. Očka jsou zbytečně těžká (jsem rád, že vůbec nějaká byla), blank by bylo žádoucí lehce pokrátit – vpředu tak o 1 cm a vzadu tak o 5.

Jinak si troufám tvrdit, že je to lepší něž většina dírkových prutů, co jsem zatím viděl.

Trochu mi vadilo, jak se ten tenký blank kroutí při vyvazování oček – moc velkou parádu jsem tam neudělal. Ale zítra jde do akce.

Rukojeť je hand made, naviják se musí přidělat páskou. Ten na fotce je jen opora (nezaschlé lakování), půjde tam menší.

Až seženu lepší očka, postavím verzi MK. II :-)

Tento příspěvek byl editován 8.1.2010 20:51:33 uživatelem osprey.
    foto/diskuze/dirky/2010/th-img30171.jpg
    Pátek 8. ledna 2010 ve 20:41® osprey
    osprey

skwor> Když ty chceš všechno rychle…

Pátek 8. ledna 2010 v 0:52® osprey
    osprey
    Diskuze: Slovensko

1Mara> Kurňa chlape, popojdi k tomu plotu než to cvakneš:-)

Pátek 8. ledna 2010 v 0:49® osprey
    osprey

hecht> Kostňáky? Můžu ti vyhrabat hnjcle z kompostu. Do města už nepojedu.

Ale pro mě je pstruh pstruhem i na díře v ledu. Ode mě se dočká červa leda když budu hodinu před odjezdem bez ryby.

Pátek 8. ledna 2010 v 0:47® osprey
    osprey

hecht> A co mám dělat, když ho vcelku neprodávají. Je smutné, když najdu v obchodě slušný prut po kouskách a sedm bazmeků, které se mi ekluje vzít do ruky…

Jestli někam pojedem, jen počkej, budeš chtít taky takový. :-)