Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 6. ledna 2010 ve 20:56® osprey
osprey

troutkiller> No Daiwu – stejně jiný mít nebudeš.

Ale mám jich už jaksi dost, už ten poslední byl nad plán.

Ale mohli bychom pojerkovat spolu – tam u vás je řeka rozlitější a je tam víc vhodných míst. Navíc v létě bych měl mít výkonnější dopravní prostředek než ten, s nímž jsi mě naposled viděl.

Středa 6. ledna 2010 ve 20:35® osprey
osprey

troutkiller> Na jerky tě to asi nemine. Když to vezmeš dostatečně zostra, musel bys mít svůj smekáč hodně málo rád, abys po těch peckách do řadiče radši nepořídil MP.

Středa 6. ledna 2010 ve 20:21® osprey
osprey

troutkiller> Určitě jsou to nádherné kousky, ale chováním to bude to samé, co už znáš. Vyměníš nástrahu (zejména za lehčí) a musíš poštelovat odhozovku…

Mě se nízkoprofilové multíky moc líbí (mám i jakési zelené Sh. Bantam Curado – asi jsi ho někde viděl:-) ), ale nějak ujíždím na jednoduchosti té staré kulaté konstrukce. Proto jsem neodolal, když jsi se zbavoval té sestavičky loni v létě.

Středa 6. ledna 2010 ve 20:17® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

ladamaj> Tak dík, tohle zdůvodnění beru. Jsem na tom podobně. :-)

Tento příspěvek byl editován 6.1.2010 20:17:24 uživatelem osprey.
Středa 6. ledna 2010 ve 20:06® osprey
osprey

troutkiller> Vláčecí nebo taková ta hrubší třída spíš už na pilker?

Mě se normální C3 od Abu docela zamlouval na těžší gumy. Krásně se udržuje kontakt se dnem (povolíš palcem cívku, necháš nástrahu klesnout, pohneš kličkou, zaklapne to). Na takový to pocukávání při driftu fajn věc.

Středa 6. ledna 2010 ve 20:04® osprey
osprey

regulus> Jasný.

Zdálo se mi to trochu divný, ale naučil jsem se psát příspěvky tak, jak chci, aby vypadaly. Intuitivně. O Texy jsem nic nevěděl.

Prostě to dělám tak, aby byl výsledek takový, jak bych ho chtěl mít. To samé jsem teď vysvětloval ZN ve fotografii:-)

Středa 6. ledna 2010 ve 20:00® osprey
osprey

troutkiller> Já si taky nějakou koupím a založíme Daiwatým:-)

Se smekáčema už tě asi nedohoním, tak na mě v nejhorším zbydou multíky…

Středa 6. ledna 2010 v 19:59® osprey
osprey

pista85> Proč ne, ryby mezi 5 a 10 kg tam mají podle všeho dost. Ale víc ti nepovím, já na kapry na soukromáky nejezdím krom různých srazů a podobně. Jsem říční rybář.

Středa 6. ledna 2010 v 19:50® osprey
osprey

pista85> A co jako? Podle mě se to tam smí a dá se to tam.

Vybereš flek, nakrmíš, nahodíš. Pokud dostaneš záběr, zasekneš a vytáhneš rybu. Páč jsou tam dost popíchané (nebo tenkrát byly), jsou ty záběry přinejmenším ze začátku dost opatrné.

Středa 6. ledna 2010 v 19:21® osprey
osprey

regulus> Tady jde hlavně o to pokecat a něco druhým sdělit a u toho se nikdo zdržovat nebude. Ale pohráli jsme si a až zas někdo bude vkládat nějakou citaci z rybářských předpisů, třeba bude umět zdůraznit ten důležitý kousek jako to předvedl CeP.

Středa 6. ledna 2010 v 19:18® osprey
osprey

acam> Tomu se říká civilizace:-)

Já uvázl někde mezi tím a dobou kamennou. Potíž je, že ta civilizace je strašně návyková…

Středa 6. ledna 2010 v 18:50® osprey
osprey

acam> To mi povídej. Ale stává se to nutností – z mnoha důvodů.

Středa 6. ledna 2010 v 18:48® osprey
osprey

ladamaj> Neomlouvat se, jsem tady od toho. Kdybys mohl, přehodil by sis to sám:-)

denim00> Jestli myslíš to staré Aero, tak to je úplně jiná kapitola. Pokud mi ho neukradnou, budu ho mít na feederu ještě za 10 let. Ale tenkrát se ještě dělaly NAVIJÁKY (taky mě stály na tehdejší dobu hromadu peněz). Ostatně máš ho na fotce v rubrice Z lovu. Nedávno jsem viděl 30 let staré Shakespeary, taky se ještě točily pěkně.

Ale fakt je, že se mi ani jeden strojek, co jsem kdy na motání měl, vysloveně nerozpadl.

Tento příspěvek byl editován 6.1.2010 18:49:51 uživatelem osprey.
Středa 6. ledna 2010 v 18:45® osprey
osprey

pista85> Na Dešné jsem byl před lety. Dost slušných kaprů, na soukromák celkem velké (asi 15 ha), ale možná je tam taky dost lidí.

Středa 6. ledna 2010 v 15:38® osprey
osprey

noname> Omlouvám se, pokusil jsem se ti dát to Texy do pořádku. Kdyžtak si to vyedituj, abys věděl, kde byla chyba.

denim00> Ono to auto bude. Už brzy. Stárnu a množí se povinnosti…

Středa 6. ledna 2010 v 15:23® osprey
osprey

denim00> Nejezdím na ryby jen na kole. Někdy taky vlakem nebo pěšky. A mám spoustu hodných kamarádů, co mě občas svezou – třeba Flipa:-)

A co se týše prachů, které jsem v životě vydělal, věř, že jsem je neprochlastal. Ale na tu plechovou věc na kolečkách nikdy nebylo a dlouhá léta mi skoro nechyběla. Rozhodně ne natolik, abych za ni platil všechno, co se musí.

Středa 6. ledna 2010 v 15:20® osprey
osprey

denim00> Není problém. Pokud ho nebudeš moc dřít, měl by chvilku vydržet. Tak nezničitelný jako jeho předchůdci (mám Aera GT stará 17 let) ale není.

Středa 6. ledna 2010 ve 14:39® osprey
osprey

Koudy> Abych jezdil na takovou louži 400 km, když nemám auto – zlatý voči, který to uviděj… :-)

Středa 6. ledna 2010 ve 14:38® osprey
osprey

denim00> Ta Daiwa Exceller je kolem 2000. Projdi včerejší Přívlač. Sus1 ji někde vyhrabal.

Jinak navštiv stránky Dragonu – rsp-fishing.cz a mají tam s přední brzdou klon Ryobi Zauber – myslím, že to má označení 930 (prostě řada 900).

Levnější bojovky jsou tak Shimano Exage nebo Tica (myslím, že Venus). Mořná by ses dohrabal i na Shimano GT nebo jak tomu dnes říkají.

Ty s přední vydrží víc. Bojovka je o něco pohodlnější.

Středa 6. ledna 2010 ve 14:24® osprey
osprey

denim00> Vláčet se s tím dá docela snadno – když máš na to ty věci.

Pak snad ještě slušnou vodu, loď a dobrý záda…