Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 5. ledna 2010 v 17:39® osprey
osprey

Flip> Co bys jezdil na Maledivy, máš Velké divy za barákem:-)

Jo, dnes jsem si půjčil ten Pánkův plátek a viděl tvé dílo ve finální podobě. Vypadá to slušně.

Úterý 5. ledna 2010 v 17:33® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

acam> Co vím o stavbě rybího těla, tak takhle to u sumce asi nefunguje.

Úterý 5. ledna 2010 v 17:28® osprey
osprey

Koumes> Budeš se divit, ale tuhle rubriku táhne asi deset lidí. A ne každý večer mají náladu řešit, jestli je barva CLN lepší než RSFH. Stačí abys nadhodil téma a on se s tebou někdo začne bavit. Ale pokud si ti lidičkové nesplknou občas jen tak, půjdou prač a nebude tu nic.

Už jsme tu měli doby, kdy tu byly dva živé vstupy za večer. Teď tu začíná konečně být živo. A až tu bude moc živo, začne se to postupně přelévat do různých fór a otázek.

Takže za mě – já jsem rád, že to tu žije a chodí sem lidi, i když to občas někam zahne. Protože bez trochy srandy a odlehčení skončíme tam, kde už jsme jednou byli.

Jo – vlasec nebo šňůra, to je v mnoha ohledech zásadní otázka. A tím, jak na ni odpovíš, o sobě řekneš mnohem víc, než by se na první pohled zdálo.

Tento příspěvek byl editován 5.1.2010 17:31:09 uživatelem osprey.
Úterý 5. ledna 2010 v 17:22® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Pánové, viděl jsem v katalogu feedery Daiwa. Cítím se být zaujat – to už tu dlouho nebylo. :-)

Úterý 5. ledna 2010 v 17:21® osprey
osprey

Beer.Beda> Rozkoveš jakékoli olovo doplacata a nastřiháš proužky. Co zbyde, roztavíš a naliješ, aby to zase udělalo placku. Chce to kvalitní měkké olovo – třeba do broků se dává myslím antimon aby to bylo tvrdší. S takovým matrošem se dělá hůř.

Asi jsem líný udělat to precizně. Ale na flecích, kde za vycházku dvakrát třikrát urvu, jsou tyhle handmade verky dobré až až.

Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:31® osprey
osprey

HaD> Máš tam osobku, náčelníku.

A asi napíšu ještě jednu.

Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:13® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> Taky už jsem si namočil špunt. Ale na kapry to u nás nebude ani hned.

A dnes jsem maloval takový obrázek se splávky podle předlohy od jednoho nejmenovaného kolegy. Ta záležitost je kompletně hotova.

Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:08® osprey
osprey

Výborně. Aspoň něco nového jsem se dneska naučil. :-)

Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:07® osprey
osprey

HaD> Ulev si klidně z mýho. Já jich tam mám jak veverka blech a ekluje se mi psát sprostě.

Zato hubou nadávám jak dlaždič.

Jakže to bylo? Pivo?pivo pivo pivo

Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:01® osprey
osprey

Občas když mám záchvat tvořivosti, dělám krmítka studenou cestou. Pletivo jsem koupil, drát a olovění pásovina se sehnaly, ani už nevím kde. Stačí mi svěrák, kleště, můžky na plech a kladivo. Výsledný produkt je poněkud méně vzhledný, ale plně funkční.

Neděle 3. ledna 2010 ve 23:08® osprey
osprey

Zima je normální, potřebná a v mnoha ohledech nezbytná záležitost. Učí mě s pokorou přijímat běh věcí a navíc mám v zimě čas věnovat se věcem, k nimž se v létě skoro nedostanu – nedávno jsem si konečně pustil starý klasický černobílý film od Kurosawy, který mi doma ležel už dva roky.

Na trhání rybích tlamek ještě bude času dost.

Neděle 3. ledna 2010 ve 22:44® osprey
osprey

denim00> Řekl bych, že už je pozdě. Tady to vždycky touhle dobou vyvadne.

A jestli ti jde o nějaký ten výhodný set, tak moc často tyhle věci nevídám anebo se jedná o výrobky v kvalitě, která nestojí za to, aby za ně člověk utrácel.

Neděle 3. ledna 2010 ve 22:20® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 3.1. 2010 | Revír: vedle zasněženého pole | Způsob lovu: Feeder

Tak jsem byl vyzkoušet novou povolenku. V rámci sebevzdělávání jsem nezačal plavanou jako obvykle, ale pro začátek jsem nahodil feeder. Protože jsem musel zapakovat přívlač a vyhrabat „nedravé techniky“, měl jsem v tom trošku bordel a nechal cívky s návazcovými materiály na stole. U vody jsem zjistil, že mám jen černý kmenový vlasec 0.14 mm. Jet pro návazcové vlasce domů, to už bych tam zůstal. Takže jsem tam dal tu čtrnáctku a čekal, co to udělá. Kupodivu, první záběr jsem dostal během 10 minut a proměnil – tlouštík. Druhého jsem nesekl a pak mi začaly brát jiné bílé ryby. A tam už jsem si s tou čtrnáckou neškrtl. Asi po dvou hodinách jsem přebil na plavanou. Za další dvě hodiny jsem měl dva záběry, jedna ryba se mi vypnula, druhou jsem zdolal – opět tlouštík, o něco větší než ten první.

Takže sezóna zahájena, ovšem pocity rozpačité. Podmínky nebyly špatné, ale asi už to neumím…

Tento příspěvek byl editován 3.1.2010 22:25:40 uživatelem osprey.
foto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30062.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30063.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2010/th-img30064.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 3. ledna 2010 ve 20:37® osprey
    osprey

spike> Jestli myslíš ten, co je u nás za 20 Kč, tak asi 100 ml, z čehož je 15 – 70 % pilin (dle konkrétního obchodu). Kde nakupuju, je asi jasné.

Asi dvakrát už jsem měl celý litr, ale jak ho koupím, obvykle se všechno totálně vymrší a já se nedostanu tři neděle s feederem k vodě.

Neděle 3. ledna 2010 ve 20:35® osprey
    osprey

denim00> Dá se to kupovat na litry a celkem levně. Rozjíždět doma vlastní chov podle mě vyjde dráž než když si jich za sezónu 10 litrů koupíš a bude s tím navíc dost práce a nepříjemností.

Sobota 2. ledna 2010 ve 23:40® osprey
    osprey

spike> Vždyť se klidně zúčastni. Třeba se tam naučíš spoustu věcí.

Já se pokusím chytit na jaře jednoho duháka, kterého jsem viděl loni v létě. A na toho budu muset mít sakra kliku…

Sobota 2. ledna 2010 ve 23:25® osprey
    osprey

spike> Já ty opravdové taky ne. Ale je tam spousta lidí, vylosuješ si flek a chytáš jen vocamcaď pocamcaď, pak si ho několikrát vyměníš. Pokud chceš vyhrát, musíš se rychle a dobře rozhodovat, nedělat chyby, všechno dělat rychle a zůstat klidný a soustředit se na věc. Když máš kliku, můžeš vyhrát.

Já vyhrál sám nad sebou, rozhodl jsem se rychle a dobře, chytám tam, kde nikdo není, jsem klidný a soustředím se na věc… Stačí mi jedna ryba – když je to ta správná.

Sobota 2. ledna 2010 ve 23:19® osprey
    osprey

Fugas> Mám taky Byrona – starý model Brown, stejná gramáž, délka 250 cm. Marmyšky a gumy na hlavách 0.7 – 2 g jsou jeho denní chleba (těch pár dní v roce, kdy s ním vláčím).

Sobota 2. ledna 2010 ve 23:15® osprey
    osprey

spike> Rád bych chyběl. Můj často deklarovaný odpor k závodům je všeobecně znám. Loni na podzim jsem se nechal k jednomu závodění strhnout a dodnes se stydím za to, jak jsem tahal okounky a počítal milimetry.

Mým cílem je chytat krásné a zajímavé ryby – klidně jednu za vycházku. Milimetry a gramy jdou mimo mě. O tom moje rybařina není.

Sobota 2. ledna 2010 ve 22:59® osprey
    osprey

Fugas> Já tohle řeším pickerem a celkem mi vyhovuje. Je to trošku těžší než vláčák speciál, ale tem můj proutek si s malými nástrahami docela rozumí a pracuje ve velkém rozsahu, takže urvat s ním rybu je dost těžká věc a to i s vlascem 0.10 mm.

spike: Tak si to užij. Až pojede David smáčkovat do Jestřabic, dobrovolně se nabídnu, že mu budu hlídat server:-)

Tento příspěvek byl editován 2.1.2010 22:59:45 uživatelem osprey.