Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 5. ledna 2010 v 17:39® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Flip> Co bys jezdil na Maledivy, máš Velké divy za barákem

Jo, dnes jsem si půjčil ten Pánkův plátek a viděl tvé dílo ve finální podobě. Vypadá to slušně.
- Úterý 5. ledna 2010 v 17:33® osprey
- Diskuze: Sumcařina
acam> Co vím o stavbě rybího těla, tak takhle to u sumce asi nefunguje.
- Úterý 5. ledna 2010 v 17:28® osprey
Koumes> Budeš se divit, ale tuhle rubriku táhne asi deset lidí. A ne každý večer mají náladu řešit, jestli je barva CLN lepší než RSFH. Stačí abys nadhodil téma a on se s tebou někdo začne bavit. Ale pokud si ti lidičkové nesplknou občas jen tak, půjdou prač a nebude tu nic.
Už jsme tu měli doby, kdy tu byly dva živé vstupy za večer. Teď tu začíná konečně být živo. A až tu bude moc živo, začne se to postupně přelévat do různých fór a otázek.
Takže za mě – já jsem rád, že to tu žije a chodí sem lidi, i když to občas někam zahne. Protože bez trochy srandy a odlehčení skončíme tam, kde už jsme jednou byli.
Jo – vlasec nebo šňůra, to je v mnoha ohledech zásadní otázka. A tím, jak na ni odpovíš, o sobě řekneš mnohem víc, než by se na první pohled zdálo.
Tento příspěvek byl editován 5.1.2010 17:31:09 uživatelem osprey. - Úterý 5. ledna 2010 v 17:22® osprey
- Diskuze: Feeder
Pánové, viděl jsem v katalogu feedery Daiwa. Cítím se být zaujat – to už tu dlouho nebylo.

- Úterý 5. ledna 2010 v 17:21® osprey
Beer.Beda> Rozkoveš jakékoli olovo doplacata a nastřiháš proužky. Co zbyde, roztavíš a naliješ, aby to zase udělalo placku. Chce to kvalitní měkké olovo – třeba do broků se dává myslím antimon aby to bylo tvrdší. S takovým matrošem se dělá hůř.
Asi jsem líný udělat to precizně. Ale na flecích, kde za vycházku dvakrát třikrát urvu, jsou tyhle handmade verky dobré až až.
- Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:31® osprey
HaD> Máš tam osobku, náčelníku.
A asi napíšu ještě jednu.
- Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:13® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Taky už jsem si namočil špunt. Ale na kapry to u nás nebude ani hned.
A dnes jsem maloval takový obrázek se splávky podle předlohy od jednoho nejmenovaného kolegy. Ta záležitost je kompletně hotova.
- Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:08® osprey
Výborně. Aspoň něco nového jsem se dneska naučil.

- Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:07® osprey
HaD> Ulev si klidně z mýho. Já jich tam mám jak veverka blech a ekluje se mi psát sprostě.
Zato hubou nadávám jak dlaždič.
Jakže to bylo? Pivo?

- Pondělí 4. ledna 2010 ve 23:01® osprey
Občas když mám záchvat tvořivosti, dělám krmítka studenou cestou. Pletivo jsem koupil, drát a olovění pásovina se sehnaly, ani už nevím kde. Stačí mi svěrák, kleště, můžky na plech a kladivo. Výsledný produkt je poněkud méně vzhledný, ale plně funkční.
- Neděle 3. ledna 2010 ve 23:08® osprey
Zima je normální, potřebná a v mnoha ohledech nezbytná záležitost. Učí mě s pokorou přijímat běh věcí a navíc mám v zimě čas věnovat se věcem, k nimž se v létě skoro nedostanu – nedávno jsem si konečně pustil starý klasický černobílý film od Kurosawy, který mi doma ležel už dva roky.
Na trhání rybích tlamek ještě bude času dost.
- Neděle 3. ledna 2010 ve 22:44® osprey
denim00> Řekl bych, že už je pozdě. Tady to vždycky touhle dobou vyvadne.
A jestli ti jde o nějaký ten výhodný set, tak moc často tyhle věci nevídám anebo se jedná o výrobky v kvalitě, která nestojí za to, aby za ně člověk utrácel.
- Neděle 3. ledna 2010 ve 22:20® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 3.1. 2010 | Revír: vedle zasněženého pole | Způsob lovu: Feeder
Tak jsem byl vyzkoušet novou povolenku. V rámci sebevzdělávání jsem nezačal plavanou jako obvykle, ale pro začátek jsem nahodil feeder. Protože jsem musel zapakovat přívlač a vyhrabat „nedravé techniky“, měl jsem v tom trošku bordel a nechal cívky s návazcovými materiály na stole. U vody jsem zjistil, že mám jen černý kmenový vlasec 0.14 mm. Jet pro návazcové vlasce domů, to už bych tam zůstal. Takže jsem tam dal tu čtrnáctku a čekal, co to udělá. Kupodivu, první záběr jsem dostal během 10 minut a proměnil – tlouštík. Druhého jsem nesekl a pak mi začaly brát jiné bílé ryby. A tam už jsem si s tou čtrnáckou neškrtl. Asi po dvou hodinách jsem přebil na plavanou. Za další dvě hodiny jsem měl dva záběry, jedna ryba se mi vypnula, druhou jsem zdolal – opět tlouštík, o něco větší než ten první.
Takže sezóna zahájena, ovšem pocity rozpačité. Podmínky nebyly špatné, ale asi už to neumím…
Tento příspěvek byl editován 3.1.2010 22:25:40 uživatelem osprey.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 3. ledna 2010 ve 20:37® osprey
spike> Jestli myslíš ten, co je u nás za 20 Kč, tak asi 100 ml, z čehož je 15 – 70 % pilin (dle konkrétního obchodu). Kde nakupuju, je asi jasné.
Asi dvakrát už jsem měl celý litr, ale jak ho koupím, obvykle se všechno totálně vymrší a já se nedostanu tři neděle s feederem k vodě.
- Neděle 3. ledna 2010 ve 20:35® osprey
denim00> Dá se to kupovat na litry a celkem levně. Rozjíždět doma vlastní chov podle mě vyjde dráž než když si jich za sezónu 10 litrů koupíš a bude s tím navíc dost práce a nepříjemností.
- Sobota 2. ledna 2010 ve 23:40® osprey
spike> Vždyť se klidně zúčastni. Třeba se tam naučíš spoustu věcí.
Já se pokusím chytit na jaře jednoho duháka, kterého jsem viděl loni v létě. A na toho budu muset mít sakra kliku…
- Sobota 2. ledna 2010 ve 23:25® osprey
spike> Já ty opravdové taky ne. Ale je tam spousta lidí, vylosuješ si flek a chytáš jen vocamcaď pocamcaď, pak si ho několikrát vyměníš. Pokud chceš vyhrát, musíš se rychle a dobře rozhodovat, nedělat chyby, všechno dělat rychle a zůstat klidný a soustředit se na věc. Když máš kliku, můžeš vyhrát.
Já vyhrál sám nad sebou, rozhodl jsem se rychle a dobře, chytám tam, kde nikdo není, jsem klidný a soustředím se na věc… Stačí mi jedna ryba – když je to ta správná.
- Sobota 2. ledna 2010 ve 23:19® osprey
Fugas> Mám taky Byrona – starý model Brown, stejná gramáž, délka 250 cm. Marmyšky a gumy na hlavách 0.7 – 2 g jsou jeho denní chleba (těch pár dní v roce, kdy s ním vláčím).
- Sobota 2. ledna 2010 ve 23:15® osprey
spike> Rád bych chyběl. Můj často deklarovaný odpor k závodům je všeobecně znám. Loni na podzim jsem se nechal k jednomu závodění strhnout a dodnes se stydím za to, jak jsem tahal okounky a počítal milimetry.
Mým cílem je chytat krásné a zajímavé ryby – klidně jednu za vycházku. Milimetry a gramy jdou mimo mě. O tom moje rybařina není.
- Sobota 2. ledna 2010 ve 22:59® osprey
Fugas> Já tohle řeším pickerem a celkem mi vyhovuje. Je to trošku těžší než vláčák speciál, ale tem můj proutek si s malými nástrahami docela rozumí a pracuje ve velkém rozsahu, takže urvat s ním rybu je dost těžká věc a to i s vlascem 0.10 mm.
spike: Tak si to užij. Až pojede David smáčkovat do Jestřabic, dobrovolně se nabídnu, že mu budu hlídat server
Tento příspěvek byl editován 2.1.2010 22:59:45 uživatelem osprey.