Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 31. prosince 2009 v 17:32® osprey
osprey

skwor> Jak to hodnotím? Pár pěkných ryb a mezitím potácení od čerta k ďáblu. Vždycky se dá něco nachytat, ale ztrácím motivaci lítat kolem vody, kde je polovina ryb a dvojnásobek lidí než před pár lety.

A tak chytám tak nějak, aby se neřeklo a výsledky tomu odpovídají. Ale víceméně mi to stačí.

Středa 30. prosince 2009 ve 23:51® osprey
osprey

Jak.novi> Omyl, kolego. Dřepím tu taky. Jenže opravuju nesrovnalosti v atlasu. Doba je holt rychlejší než obměna mojí knihovny:-)

Středa 30. prosince 2009 ve 22:09® osprey
osprey

dam> Byl jsem včera. Nestálo to za nic. Navíc se mi nahromadila práce.

Většina zajímavých míst je pod ledem, takže by ten děšť musel zvednout řeku a ta by to musela vytrhat a odplavit.

No a loučit se s vodou nemusím – já u ní žiju. Akorát od ledna nebudu vláčet.

Středa 30. prosince 2009 ve 22:06® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

slepyc> Jasný. O kus níž jsi viděl, že mám zkušenosti s lidmi na jiném levelu:-)

Já mám jiný problém – mě se do toho papíru třetina revírů, na kterých jsem během roku byl, prostě nevejde. No a tak je tam nemám a hotovo. Těch pět zmasených čudlí napíšu nahoru a dál to tam smolím, dokud nedojdou řádky. Ještě si nikdo nestěžoval.

Středa 30. prosince 2009 ve 21:49® osprey
osprey

dam> To je fakt. Já si seženu lehký prut a pak zkusím počkat, jestli někdo nedohodí toho Steeze:-)

Fugas: Rexíka ani zadarmo. Žádné citové pouto mě s ním nepojí a na kroužku jsem je akorát rozmotával – což příjemné vzpomínky nejsou.

Středa 30. prosince 2009 ve 21:46® osprey
osprey

spike> Úplně všechno. Když jsem se u vybírání papírů motal, viděl jsem věci, které si nedovedeš představit.

To, že někdo vykazoval podměrečné nebo hájené ryby (zapsané v papírech), nemohl zjistit hmotnosti, protože je celý rok nepsal, nevěděl u půlky ryb, na kterém revíru je chytil, používal lidové názvy ryb (červenopeřice apod.), to zdaleka není to nejhorší.

Středa 30. prosince 2009 ve 20:51® osprey
osprey

slepyc> Vzhledem k tomu, že podobně „schopných“ jedinců je plno, dopadá to v těch slušnějších MO tak, že to nakonec někdo se strašným nadáváním nějak uplácá za tebe. Kde mají hodně členů nebo se s tím nechtějí, tam se na to vybodnou.

V reálu to u tebe asi dopadne tak, že se v tom nikdo vrtat nebude a všichni se budou tvářit, že je všechno v pořádku. Tak se to v téhle zemi dělá i v případě daleko závažnějších věcí…

Středa 30. prosince 2009 ve 20:26® osprey
osprey

Flip> To víš, poměr cena – výkon je do jisté míry subjektivní parametr.

Nejlepšího poměru cena – výkon jsem dosáhl, když jsem několik let muškařil s rolákem od Tokozu, který jsem koupil za 14 korun. Jelikož jsem za tu dobu nechytil jedinou rybu, která by mi vytáhla šňůru až na podklad a prut taky nebyl žádný zázrak, byl jsem celkem spokojen.

Dneska už takový terno neudělám, když i za toho Reexe chtějí kilo:-)

Středa 30. prosince 2009 ve 20:04® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

malej.uzasnak> Dá se chytit víc i míň a taky úplný kulový. Víc jsem ti napsal do Všeobecné – tam máš tuhle otázku taky.

Středa 30. prosince 2009 v 19:57® osprey
osprey

Flip> Tak na Reexe nemám ani nostalgickou vzpomínku. Začínal jsem s MK 110. Rexíky jsme měli v kroužku na rybolovnou techniku a bylo to za trest.

kaktus: Steez ne, ale třeba Morethan Branzino a několik dalších. Shimano to s Daiwou nebude mít lehké. V mnoha případech je schopna nabídnout víc za míň (peněz).

BigMike: Jestli nejsi schopen sehnat toho Twina za míň než obvyklou cenu, skutečně se podívej po Daiwě Caldii. I když se u nás prodává za strašných 4500 peněz (±), tak s tím Twinem i za tu cenu drží krok. Pocitově (na zatočení) je ve většině případů i lepší.

Středa 30. prosince 2009 v 19:42® osprey
osprey

malej.uzasnak> Jak kdy. Mám pocit, že ty se vždycky do něčeho zblázníš a myslíš si, že je to to nej. Helikoptérovou montáž vymysleli hlavně kvůli dlouhým hodům, ne proto, že by na ni bralo víc ryb.

Úterý 29. prosince 2009 ve 22:51® osprey
osprey

spike> U vás je tepleji než tady. Takže nezamrzá tak často. Ale je to pomalá voda a nic teplého do ní neteče. Jezů je málo a proudy pod nimi krátké. Musí zamrzat. Otázka je kdy a na jak dlouho.

Ale to už teoretizujem. Podstatné je, že tam ty černé potvory zatím nemáte. U nás je podstatné to, že nadjezí jsou pod ledem – tam jsou ryby zatím v bezpečí. Příští rok se s feederem přesouvám na úplně nová místa – tam, kde kormoráni neloví.

Úterý 29. prosince 2009 ve 22:42® osprey
osprey

spike> Nikdy? Rybníky a ramena budou mít silný led a řeka je bez ledu?

Úterý 29. prosince 2009 ve 22:41® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Rybouš> To se řídí citem. Není žádné pevné pravidlo. Běžně je nástraha asi 2 cm od háčku, ale dá se pracovat s délkou 0 – 5 cm. (0 – nástraha se dotáká holého háčku)

Projdi si asi posledních 10 článků a máš tam jeden o základech nastražování boilies (ale jde to s kdečím – třeba i s bramborem).

Úterý 29. prosince 2009 ve 22:38® osprey
osprey

spike> Tady prší.

Buď rád, že je tam zatím nemáte. Dnes jsem si je prohlížel jak v ZOO. Až když jsem slezl z kola a začal se ohýbat pro kámen, tak se zvedali do vzduchu. A novinka proti minulým letům – drobí se na menší skupiny,asi proto, že velké hejno už se u nás nenažere.

Vy máte výhodu v tom, že Morava není ten typ vody, který zůstane dlouho rozmrzlý, když zamrznou rybníky.

Úterý 29. prosince 2009 ve 22:26® osprey
osprey

skwor> Millenium je stavěno jako velmi odolný silnostěnný prut (heavy duty – vysoké zatížení). Je to držák, ale dost váží, takže všechny delší pruty mají třeba do Teamu pocitově velmi daleko. Já mám Millenium jerkáč, tam se to snese.

Úterý 29. prosince 2009 ve 22:24® osprey
osprey

čabi> Pochopil jsem. Ale je zbytečné ptát se mě na radu. Závodění je v naprostém rozporu s mým pohledem na rybařinu. I když občas se chvilku chovám jako závodník – a pak se za to sám před sebou stydím.

Ta věc s velkým krmítkem je hodně dobrá – lepší než nějaké „přehazovačky“ a podobné vychytávky. Jde jen o to, kolik má nakonec vážit ta věc, co budeš nahazovat. Já se dostal na 40 g kovu + 80 – 90 g krmení.

Úterý 29. prosince 2009 ve 22:13® osprey
osprey

spike: Je vidět, že o kormoránech víš málo – jak asi hledají ryby na stojácích? To, že je Morava regulovaná, jim vadí minimálně. Trošku víc jim vadí hloubka a menší čistota vody. Naše řeka je na většině toku mělká a čistá. Kdysi jsem se tam chodíval na ryby koukat…

Úterý 29. prosince 2009 ve 20:00® osprey
osprey

spike> Proto tam taky ještě máte ryby. Bez smajlíka.

U nás se populace ryb v proudných partiích řeky v podstatě zhroutily.

Úterý 29. prosince 2009 v 19:58® osprey
osprey

BigMike> Mít rouru na broky, tak jsem jich dnes dostal několik. Byli oráchlí jak lázeňský veverky. Naštěstí pro okolní svět nedisponuju střelnou zbraní…