Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 31. prosince 2009 v 17:32® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
skwor> Jak to hodnotím? Pár pěkných ryb a mezitím potácení od čerta k ďáblu. Vždycky se dá něco nachytat, ale ztrácím motivaci lítat kolem vody, kde je polovina ryb a dvojnásobek lidí než před pár lety.
A tak chytám tak nějak, aby se neřeklo a výsledky tomu odpovídají. Ale víceméně mi to stačí.
- Středa 30. prosince 2009 ve 23:51® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Jak.novi> Omyl, kolego. Dřepím tu taky. Jenže opravuju nesrovnalosti v atlasu. Doba je holt rychlejší než obměna mojí knihovny

- Středa 30. prosince 2009 ve 22:09® osprey
dam> Byl jsem včera. Nestálo to za nic. Navíc se mi nahromadila práce.
Většina zajímavých míst je pod ledem, takže by ten děšť musel zvednout řeku a ta by to musela vytrhat a odplavit.
No a loučit se s vodou nemusím – já u ní žiju. Akorát od ledna nebudu vláčet.
- Středa 30. prosince 2009 ve 22:06® osprey
- Diskuze: Feeder
slepyc> Jasný. O kus níž jsi viděl, že mám zkušenosti s lidmi na jiném levelu

Já mám jiný problém – mě se do toho papíru třetina revírů, na kterých jsem během roku byl, prostě nevejde. No a tak je tam nemám a hotovo. Těch pět zmasených čudlí napíšu nahoru a dál to tam smolím, dokud nedojdou řádky. Ještě si nikdo nestěžoval.
- Středa 30. prosince 2009 ve 21:49® osprey
dam> To je fakt. Já si seženu lehký prut a pak zkusím počkat, jestli někdo nedohodí toho Steeze

Fugas: Rexíka ani zadarmo. Žádné citové pouto mě s ním nepojí a na kroužku jsem je akorát rozmotával – což příjemné vzpomínky nejsou.
- Středa 30. prosince 2009 ve 21:46® osprey
spike> Úplně všechno. Když jsem se u vybírání papírů motal, viděl jsem věci, které si nedovedeš představit.
To, že někdo vykazoval podměrečné nebo hájené ryby (zapsané v papírech), nemohl zjistit hmotnosti, protože je celý rok nepsal, nevěděl u půlky ryb, na kterém revíru je chytil, používal lidové názvy ryb (červenopeřice apod.), to zdaleka není to nejhorší.
- Středa 30. prosince 2009 ve 20:51® osprey
slepyc> Vzhledem k tomu, že podobně „schopných“ jedinců je plno, dopadá to v těch slušnějších MO tak, že to nakonec někdo se strašným nadáváním nějak uplácá za tebe. Kde mají hodně členů nebo se s tím nechtějí, tam se na to vybodnou.
V reálu to u tebe asi dopadne tak, že se v tom nikdo vrtat nebude a všichni se budou tvářit, že je všechno v pořádku. Tak se to v téhle zemi dělá i v případě daleko závažnějších věcí…
- Středa 30. prosince 2009 ve 20:26® osprey
Flip> To víš, poměr cena – výkon je do jisté míry subjektivní parametr.
Nejlepšího poměru cena – výkon jsem dosáhl, když jsem několik let muškařil s rolákem od Tokozu, který jsem koupil za 14 korun. Jelikož jsem za tu dobu nechytil jedinou rybu, která by mi vytáhla šňůru až na podklad a prut taky nebyl žádný zázrak, byl jsem celkem spokojen.
Dneska už takový terno neudělám, když i za toho Reexe chtějí kilo

- Středa 30. prosince 2009 ve 20:04® osprey
- Diskuze: Kaprařina
malej.uzasnak> Dá se chytit víc i míň a taky úplný kulový. Víc jsem ti napsal do Všeobecné – tam máš tuhle otázku taky.
- Středa 30. prosince 2009 v 19:57® osprey
Flip> Tak na Reexe nemám ani nostalgickou vzpomínku. Začínal jsem s MK 110. Rexíky jsme měli v kroužku na rybolovnou techniku a bylo to za trest.
kaktus: Steez ne, ale třeba Morethan Branzino a několik dalších. Shimano to s Daiwou nebude mít lehké. V mnoha případech je schopna nabídnout víc za míň (peněz).
BigMike: Jestli nejsi schopen sehnat toho Twina za míň než obvyklou cenu, skutečně se podívej po Daiwě Caldii. I když se u nás prodává za strašných 4500 peněz (±), tak s tím Twinem i za tu cenu drží krok. Pocitově (na zatočení) je ve většině případů i lepší.
- Středa 30. prosince 2009 v 19:42® osprey
malej.uzasnak> Jak kdy. Mám pocit, že ty se vždycky do něčeho zblázníš a myslíš si, že je to to nej. Helikoptérovou montáž vymysleli hlavně kvůli dlouhým hodům, ne proto, že by na ni bralo víc ryb.
- Úterý 29. prosince 2009 ve 22:51® osprey
spike> U vás je tepleji než tady. Takže nezamrzá tak často. Ale je to pomalá voda a nic teplého do ní neteče. Jezů je málo a proudy pod nimi krátké. Musí zamrzat. Otázka je kdy a na jak dlouho.
Ale to už teoretizujem. Podstatné je, že tam ty černé potvory zatím nemáte. U nás je podstatné to, že nadjezí jsou pod ledem – tam jsou ryby zatím v bezpečí. Příští rok se s feederem přesouvám na úplně nová místa – tam, kde kormoráni neloví.
- Úterý 29. prosince 2009 ve 22:42® osprey
spike> Nikdy? Rybníky a ramena budou mít silný led a řeka je bez ledu?
- Úterý 29. prosince 2009 ve 22:41® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Rybouš> To se řídí citem. Není žádné pevné pravidlo. Běžně je nástraha asi 2 cm od háčku, ale dá se pracovat s délkou 0 – 5 cm. (0 – nástraha se dotáká holého háčku)
Projdi si asi posledních 10 článků a máš tam jeden o základech nastražování boilies (ale jde to s kdečím – třeba i s bramborem).
- Úterý 29. prosince 2009 ve 22:38® osprey
spike> Tady prší.
Buď rád, že je tam zatím nemáte. Dnes jsem si je prohlížel jak v ZOO. Až když jsem slezl z kola a začal se ohýbat pro kámen, tak se zvedali do vzduchu. A novinka proti minulým letům – drobí se na menší skupiny,asi proto, že velké hejno už se u nás nenažere.
Vy máte výhodu v tom, že Morava není ten typ vody, který zůstane dlouho rozmrzlý, když zamrznou rybníky.
- Úterý 29. prosince 2009 ve 22:26® osprey
skwor> Millenium je stavěno jako velmi odolný silnostěnný prut (heavy duty – vysoké zatížení). Je to držák, ale dost váží, takže všechny delší pruty mají třeba do Teamu pocitově velmi daleko. Já mám Millenium jerkáč, tam se to snese.
- Úterý 29. prosince 2009 ve 22:24® osprey
čabi> Pochopil jsem. Ale je zbytečné ptát se mě na radu. Závodění je v naprostém rozporu s mým pohledem na rybařinu. I když občas se chvilku chovám jako závodník – a pak se za to sám před sebou stydím.
Ta věc s velkým krmítkem je hodně dobrá – lepší než nějaké „přehazovačky“ a podobné vychytávky. Jde jen o to, kolik má nakonec vážit ta věc, co budeš nahazovat. Já se dostal na 40 g kovu + 80 – 90 g krmení.
- Úterý 29. prosince 2009 ve 22:13® osprey
spike: Je vidět, že o kormoránech víš málo – jak asi hledají ryby na stojácích? To, že je Morava regulovaná, jim vadí minimálně. Trošku víc jim vadí hloubka a menší čistota vody. Naše řeka je na většině toku mělká a čistá. Kdysi jsem se tam chodíval na ryby koukat…
- Úterý 29. prosince 2009 ve 20:00® osprey
spike> Proto tam taky ještě máte ryby. Bez smajlíka.
U nás se populace ryb v proudných partiích řeky v podstatě zhroutily.
- Úterý 29. prosince 2009 v 19:58® osprey
BigMike> Mít rouru na broky, tak jsem jich dnes dostal několik. Byli oráchlí jak lázeňský veverky. Naštěstí pro okolní svět nedisponuju střelnou zbraní…