Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 29. prosince 2009 v 19:39® osprey
osprey

Sander> Neřeš to. Mají ty chuděry taky nárok na chvilku klidu.

Asi bych věděl, kde a jak přijít k šupině, ale nestojí to za tu práci. Takovej absťák nemám.

Ostatně tím, že potahám pár ryb, akorát přihrávám vydrám večeři.

Úterý 29. prosince 2009 v 19:28® osprey
osprey

Libor> Nevím, čím to je, ale poslední dobou mám pocit, že k lepšímu se nezmění nic. Co se zákonů týče, o těch mi radši nemluv.

Úterý 29. prosince 2009 v 19:22® osprey
osprey

Libor> Taky jsem se byl rozloučit. Byl jsem v místech, kde je umění něco uvláčet v létě, takže jsem s nulou celkem počítal.

Něco jsem urval, něco jsem vyfotil, cestou tam i zpátky vyhnal kormorány – letos jsou mimořádně oráchlí, no a to je tak asi všechno.

Letos končím, zbylý čas věnuju klávesnici.

Neděle 27. prosince 2009 ve 23:09® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Juraj> Pak nevím, jestli těch 1000 Kč bude stačit.

Omlouvám se, nejsem závodník a nikdy nebudu.

Neděle 27. prosince 2009 ve 23:04® osprey
osprey

regulus: Díky.

To all: Po svátcích se určitě bude dál bojovat se všemi nedostatky. Ale mě osobně (OS Linux, prohlížeč Firefox) teď chytej chodí dokonce líp – předtím se mi deformovaly některé klikací lišty včetně té úplně hlavní, teď ne. S těmi N-ky tam nějaká změna je.Taky mi místy ubyla.

Protože softwarové stránce věci nerozumím, můžu jen upozornit Radima.

Neděle 27. prosince 2009 ve 22:53® osprey
osprey

čabi> Na to přece nepotřebuješ feeder. Pokud to má házet jen krmelec a nemusí to detekovat záběry, stačí laciný kaprák.

Feeder zbytečně prodražují špice navíc – za 1000 Kč takový utahovák, jako chceš, těžko seženeš.

Pátek 25. prosince 2009 v 19:52® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

džigit> Je-li rychlosklopná klička dobře udělaná a nejsou tam vůle, není s tím v podstatě žádný problém.

Mám patnáct let starý naviják DAM Finessa a jestli mě na něm kdy něco štvalo, sklopná klička to nebyla.

Pátek 25. prosince 2009 v 19:45® osprey
osprey

Black11> Nekomplikuj si život. O smyčkách to není.

Teď v zimě je důležitá hlavně jemnost a správný výběr místa. Stačí i průběžná montáž a jestli chceš paternoster (mohl by být lepší) – takové to rozvětvené, tak stačí miniaturní obratlík a rozvětvíš to na něm – k jednomu očku přivážeš krmítko i háček.

Pátek 25. prosince 2009 v 19:13® osprey
osprey

b.gun> Ahoj kolego.

S hlavatkou máš pravdu – myslím, že ten problém kolem názvu částečně řeším v textu prvního odstavce. Druhové jméno podunajská jsem ponechäl v souladu s názvoslovím, které je podle pulikace Hanela a Luska z r. 2005. Zřejmě se jedná o setrvačnost. Asi to ještě upravíme.

Ten problém s legislativou (mník a jesen), jsem prostě nepobral. Očekával bych, že když řadový rybář do ruky dostane papír, kde má nějaký druh míru a dobu hájení, tak si mírovou rybu mimo dobu hájení může ponechat – ergo asi chráněná není.

Právě proto, že jsou druhy řazeny do různých kateorií (hájený, celoročně hájený, ohrožený, zranitelný, kriticky ohrožený), je otázka, kdy o druhu říci, že je „Chráněný“. Přiznávám, že mi to dělalo potíže a nedivím se, že to nemám úplně dobře.

Ještě to projdu, pokusím se to dát úplně do pořádku a pokud mě v tom můžeš ještě nějak postrčit (třeba nějaký šikovný odkaz), pak bych tě o to poprosil.

Čtvrtek 24. prosince 2009 v 16:46® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Než zasednu ke kaprovi a salátu, dovoluju si popřát všem chytejákům krásné a pohodové svátky a ten nejlepší možný rok 2010, jaký si každý může přát. Mějte se.

Čtvrtek 24. prosince 2009 v 16:46® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Než zasednu ke kaprovi a salátu, dovoluju si popřát všem chytejákům krásné a pohodové svátky a ten nejlepší možný rok 2010, jaký si každý může přát. Mějte se.

Čtvrtek 24. prosince 2009 v 16:45® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Čtvrtek 24. prosince 2009 v 16:45® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Čtvrtek 24. prosince 2009 v 16:44® osprey
osprey

Čtvrtek 24. prosince 2009 v 16:44® osprey
osprey

Čtvrtek 24. prosince 2009 v 16:43® osprey
osprey

Takže se hlásím z druhého konce republiky, což tady na síti není poznat. Než zasednu ke kaprovi a salátu, dovoluju si popřát všem chytejákům krásné a pohodové svátky a ten nejlepší možný rok 2010, jaký si každý může přát. Mějte se.

Čtvrtek 24. prosince 2009 v 16:43® osprey
osprey

hering: Je to i tvoje zásluha.

Středa 23. prosince 2009 ve 21:13® osprey
osprey

Pánové, zavřete oči… Odcházím.

Přeju dobrou noc a bohatého Ježíška.

Středa 23. prosince 2009 ve 20:54® osprey
osprey

HaD> Osobky, mail. :-)

Středa 23. prosince 2009 v 17:06® osprey
osprey

Sander: Kmitá se všeobecně a kmitočet je vysoký…