Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 22. prosince 2009 v 18:40® osprey
osprey

malej.uzasnak> Zabodneš háček do plotice a hodíš ji do vody – napadlo tě, co budeš dělat pak? Pak budeš muset sedět a čekat, až připlave štika a sežere ji. Není to nuda?

Úterý 22. prosince 2009 v 17:35® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> To víš, je to tak.

Však už se těším na pěkný teplý únor – jestli tedy něco takového bude. :-)

sus1: No, mám tu té vody trochu víc. To je pravda.

Úterý 22. prosince 2009 v 17:33® osprey
osprey

jižan> Hele, já nevím, ani jestli mi přišel plat, natož peníze za smáky. Fakt. Mám se podívat?

Úterý 22. prosince 2009 ve 14:45® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

slepyc> Já dělal psychotesty pro lov na krátkou nymfu. Neprošel jsem.

Takže ji chytám načerno:-)

Úterý 22. prosince 2009 ve 13:00® osprey
osprey

Já mám ty staré – laminát i uhlík a nikdy jsem žádnou nezlomil bez ohledu na podmínky, v nicž jsem chytal.

Ale dá se to – viděl jsem u jiných.

Ty současné taky nejsou špatné, Shimano si údajně dává na tom uhlíku záležet. Ale praktické zkušenosti s nimi nemám.

Úterý 22. prosince 2009 ve 12:20® osprey
osprey

sus1> Promiň, že reaguji.:-)) Ono to jde někdy ruku v ruce:-)

Ale já už fakt kolikrát vidím ryby radši ve vodě. Zvlášť ty menší. Možná je to tím, že kdysi jich u nás bylo pětkrát tolik – a to nepřeháním. Tím ovšem vůbec nechci kazit hrajimu radost z toho, že obstál v tak náročných podmínkách.

Úterý 22. prosince 2009 ve 12:17® osprey
osprey

džigit: Jeden kapr, jeden grog.

kubas: Předpisy znám. Jsou horší věci naž to, co jsi popsal a zcela podle předpisů.

Úterý 22. prosince 2009 v 11:44® osprey
osprey

hraji> Jsi zkrátka odolný jedinec s tahem na šupinu.:-) Já si počkám na oteplení – dokonce i ty ryby mají radši, když je nikdo netahá do mrazu. Nějak měknu, jsem na ně čím dál hodnější…

Úterý 22. prosince 2009 v 11:40® osprey
osprey

kubas> Kdoví, jak by ses na to díval, když bys v týhle kose pidlil šedesátýho…

Úterý 22. prosince 2009 v 11:38® osprey
osprey

džigit: SG je small guides (malá očka) a SD je small diameter (malý průměr)

Potíž je, že já znám čtyři druhy Shimano špiček:

Staré klasické a staré Super Tips (ty mají stejný průměr, liší se akcí).

Pak jsou staré na Speedmastera první generace, ty jsou hubenější.

A pak jsou nové uhlíkové ještě hubenější.

Proto jsem ti včera v osobce psal, že bych to musel vidět. Asi jsem nepotěšil, co?

Úterý 22. prosince 2009 v 11:29® osprey
osprey

HaD> Bude osobka.

Pondělí 21. prosince 2009 v 19:07® osprey
osprey

garnatovec> Pochutnat si 3–4 do roka na cerstve rybe neni nic, za co bych se mel stydet – pod to se ti klidně podepíšu.

Možná i 5× nebo 6×. Ale bohužel, mnozí nepochopili.

Čeká to na novou generaci. Snad to bude lepší.

Pondělí 21. prosince 2009 v 18:04® osprey
osprey

Flip: c) je jasná volba :-) V tom jedu celý život.

Pondělí 21. prosince 2009 v 17:12® osprey
osprey

malej. úžasňák: Vlasec 0.22 mm, na konec lanko 30 cm s karabinkou, do toho 10 cm dlouhá guma (twister, kopyto) na hlavě 5 – 10 g podle hloubky, kde budeš chytat.

Pondělí 21. prosince 2009 ve 14:04® osprey
osprey

Kubajs> Nad to Flipovou nabídkou bych pouvažoval. Je to dražší, ale nebudeš tak brzo šilhat po lepším prutu.

Pondělí 21. prosince 2009 ve 14:02® osprey
osprey

acam: Nezbývá mi než s tebou souhlasit.

Bohužel v téhle zemi nějak nebylo kdy demokratické návyky vybudovat. Tady už od časů Koziny dopadl ten slušný nejhůř a ona ta několikasetletá selekce své ovoce přinesla.

Byl jsem ve Švédech, sotva jsem se tam rozhlédl, ale měl jsem pocit, že tam to funguje jaksi jinak…

A jinak – je mi skoro 40, takže si z těch starších časů pamatuju dost. Věci dobré i špatné.

Pondělí 21. prosince 2009 v 0:34® osprey
osprey
Diskuze: Slovensko

LuboO> To druhé už je paráda. Sice to nepoznám, ale to je jedno.

Pondělí 21. prosince 2009 v 0:01® osprey
osprey

BigMike> Ale po těch dvaceti letech demokracie bychom už mohli začít myslet na to, že nějaká pravidla by to mít mohlo.

A proč nezačít na těch rybách?

Vzato kolem a kolem, oni se ti nahoře o ta svoje korýtečka docela bojí… :-)

Neděle 20. prosince 2009 ve 21:42® osprey
osprey

Flip: Dobrou. Ještě musím cosi spáchat:-)

Já myslím, že u mouchy by nějaké oživování vůbec neměli řešit – je to aktivní technika lovu stejně jako přívlač.

Tento příspěvek byl editován 20.12.2009 21:43:24 uživatelem osprey.
Neděle 20. prosince 2009 ve 21:41® osprey
osprey

garnatovec> Ne, rybářskou osvětu je třeba dělat. Jinak bych ty ryby pytloval i já. Musí se vytvořit tlak na to, aby se něco změnilo – a ten udělají lidi. Ovšem zároveň s jednou informací (jak vnadit) musí přijít i druhá (tohle uděláte párkrát a jak ty ryby nepustíte, máte vodu bez obsádky).

Dodnes vyprávím lidem, jak jsem kdysi měřil tlouště, jestli má míru (25 cm), abych si ho mohl odnést. No a teď už jsem tlouště asi 10 let nevzal. A to chytám i padesátky.