Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 20. prosince 2009 ve 21:34® osprey
osprey

Flip: Já furt vycházím z toho, že s muškařským prutem, kolečkem a lajnou a mouchou na návazci (pokud nebude mít ty plíšky a jiné kraviny) se vláčet nedá. Maximálně strímrovat.

Ale neřešil bych to tu. Je to celé jaksi pomrvené. Než by to jasně formulovali, zamotali se do toho.

Neděle 20. prosince 2009 ve 21:12® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

garnatovec> Neklesá a někteří koupili feeder.

Neděle 20. prosince 2009 ve 21:11® osprey
osprey

Flip> Mouchu přece můžeš aktivně vodit.

Jediné, co bych tam ošetřil, je velikost mouchy. Dejme tomu od 5 cm je nástraha na mušáku určena k lovu dravců a nesmí se na ni v době jejich hájení chytat.

Jinak se přece může muškařit na každé vodě, která není hájená.

Neděle 20. prosince 2009 ve 21:08® osprey
osprey

Flip> Tohle jsem nepochopil. Když přehloubíš, pořád je to plavaná – dokud ti záběr ukazuje splávek. Přehloubená sestava s nástrahou na dně je běžná, neřku-li základní věc – i na plavačkových závodech.

Neděle 20. prosince 2009 ve 21:05® osprey
osprey

garnatovec> I já si potřebuju doplnit mezery.

Jenže mě nezajímá nachytat kila v čase tří hodin, na čemž jsou založeny všechny plavačkářské a feedrařské vnadicí strategie u závodníků, kteří to umí nejvíc. Moje strategie je najít ryby, když berou – navíc co nejzajímavější.

V tomto případě se to buď musím ty závodnické finty někde naučit nebo sehnat někoho, kdo už to umí a propůjčí se k tomu.

Neděle 20. prosince 2009 ve 21:00® osprey
osprey

Flip: Jo, jednoznačnost a nemožnost nějakých postranních výkladů je důležitá.

Je to jako s tou mouchou a přívlačí. Kdyby někdo jasně řekl, že moucha je s mušákem, kolečkem a lajnou, bylo by to jasný.

A takových věcí je víc – však to znáš.

Neděle 20. prosince 2009 ve 20:26® osprey
osprey

acam> To by si část bohatých dělala relativně co by chtěla a ti chudší prostě přišli o noty.

Ono v reálu je to taky často tak, že chlapík jeden týden přijde o povolenku a druhý týden je zpátky.

Flip: Hlavně by se k tomu nesměl chtít vyjádřit jako onen jistý:-)

Neděle 20. prosince 2009 v 19:44® osprey
osprey

acam> Tohle jsou takové ty hybridní techniky, co jsem kdysi moc rád provozoval (tohle bych dělal s jedním prutem a mohl bys tomu říkat, jak bys chtěl).

Tady bych vyšel z toho, jak dlouhou dobu pohybovali tou nástrahou. Jestli s ní pocukal, popotáhl o metr či dva a zas položil na několik minut do vidliček, asi bych to bral jako položenou. Jestli měl permanentně jeden prut v ruce, pak vláčel.

Neděle 20. prosince 2009 v 19:29® osprey
osprey

garnatovec> Díky za reakci. Pokusím se to zapamatovat pro případ, že mě David zaúkoluje. :-)

Ale lovit candáta a nevláčet, to pro mě bude těžké…

Neděle 20. prosince 2009 v 17:47® osprey
osprey

Robur> Je na čase začít s vychytávkovými videi. Budeš náš ohnivý muž. Jak moc ohnivý, to záleží na tom, jak moc si dáš bacha.

Pokud nedáš, ve finále by se verze „ohnivý“ mohla snadno překlopit do stavu „ohnilý“. :-)

Tento příspěvek byl editován 20.12.2009 17:47:41 uživatelem osprey.
Neděle 20. prosince 2009 v 17:45® osprey
osprey

Sander> Je to ono – hliníkové piliny plus okysličovadlo – stačí oxidy železa. Je jen otázka, jak velká je toho hromada. Já viděl instruktážní video, jak toho hasili asi kýbl a byla to docela sranda (zahazuje se to pískem).

Neděle 20. prosince 2009 v 17:43® osprey
osprey

crazykapr> Proto tam nechodím. V létě jsou rozlezlé, najdu si je. Zatím tam nikdo nechodí, tak nechci být ten, kdo to odpálí.

Osobně bych taková ta vykřičená zimoviště, kde se ryby mačkají jedna na druhé, hájil. Rybářský řád o tom sice cosi blekoce, ale v reálu je to k ničemu.

A parmy zmizí snadno. Ony jednak hodně migrují (v obrovském rozsahu) a druhak – nemůžu se ubránit dojmu, že jsou dost měkké na zacházení.

Neděle 20. prosince 2009 v 17:38® osprey
osprey

mirmen> Tak tak.

A já, který se v noci melu a obracím ze strany na stranu bych byl v takovém nocovišti nebezpečnější než Chuck Norris:-)

Neděle 20. prosince 2009 v 16:29® osprey
osprey

bukaj> Propálit. Najdi si na webu princip aluminotermické reakce (snad to píšu dobře), náležitě se vybav a propálíš i betonovou desku.:-))

Ale moc blízko bych si nestoupal…

Neděle 20. prosince 2009 v 16:26® osprey
osprey

mirmen> Svobdní Eskymáci musí psa. Proto je to tam s těmi ženami jednodušší. Jednak je zima i těm Eskymačkám a jednak jsou ti Eskymáci soucitný národ, kde se prý chlap s váženým hostem klidně podělí i o vlastní manželku:-)

Neděle 20. prosince 2009 v 16:24® osprey
osprey

crazykapr> Já ho u nás našel – nebo mi spíš bylo ukázáno. Ale v jednom z míst, kde jsem to čekal. Na těch ostatních možná budou taky – aspoň někde. Ale nechodím tam. Je tam moc vidět. Já jich sportovně pár vytáhnu a za dva roky bude po nich…

Neděle 20. prosince 2009 v 15:34® osprey
osprey

Sander> Jo, teď loví, kdo jen může. Přituhlo a začíná být zle. I ta potvora fousatá si radši máchá kožich v –12 než v – 18.

Neděle 20. prosince 2009 v 15:21® osprey
osprey

Sander> Čekal jsem Ok nebo Tl. Tímhle jsi mě docela překvapil.

Každopádně já půjdu, až se oteplí. Zatím i mám co dělat.

Neděle 20. prosince 2009 v 9:54® osprey
osprey

sus1> Já neměl odvahu se podívat, ale je jasno, mohlo to být taky dost.

Sobota 19. prosince 2009 ve 22:37® osprey
osprey

Sander> Jestli je kolega Krumlovák a neví kudy kam, tak si ten Orlík zaslouží:-)

František Helm> Nic ve zlým:-))