Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "jiris"
Toto jsou chronologicky seřazené příspěvky od uživatele jiris, které napsal v diskuzi Muškaření. Zajímá-li vás jiná diskuze, vyberete ji zde.
- Úterý 25. května 2010 ve 13:27® jiris
- Diskuze: Muškaření
HaD> vzledem k době jak dlouho chytáš… 30 let nemuškaříš a snad i nevláčíš. Tak zatím jedne úhořík je slušné skóre
Myslím, že není tvůj poslední.
Styl tvého přirovnání, kolik lidí jelo v autě 270 km/h. Někdo mockrát, někdo párkrát a hrozně moc lidí, tak v životě nikdy nepojede. Pro závodníka je to běžné, pro normálního člověka ne.
Tam bych mohl dosadit 2 m sumce, cokoliv. Někdo je chytá denně, jiný jednou za život, ostatní nikdy…
Náhoda je téměř všechno, jen někdy ji lze napomoci.
- Úterý 25. května 2010 ve 12:45® jiris
HaD> tohle je rarita http://i.lidovky.cz/…40138101.jpg
- Úterý 25. května 2010 ve 12:42® jiris
HaD> ty čísla budou malé.
Kolik rybářů z těch 100 000 lidí vůbec úhoře chytilo? Jakkoliv!
Já mám názor ty máš názor. Až ho chytíš po druhé bude to pořád rarita, potřetí…
Tento příspěvek byl editován 25.5.2010 12:42:55 uživatelem jiris. - Úterý 25. května 2010 ve 12:32® jiris
HaD> tou větou bylo myšleno, že na revíru, kde úhoř není vůbec, tak tam ho nechytíš na nic.
Ostatní to narozdíl od tebe třeba pochopí třeba ne. Pak jsem to špatně zformuloval. Jinak řečeno, ne každý má v okolí revír bohatý na úhoře.
Odhoď zábrany a mrkni se vedle, jsou tam i fotky a jiné názory než naše dva.
- Úterý 25. května 2010 ve 12:09® jiris
HaD> Ono záleží, kde chytáš. Jaká je tam hloubka a jestli tam ty úhoři vůbec jsou. Pokud ho nechytíš na žížaly nebo rybku, tak to, že ho nechytíš na přívlač je logické.
Tímto bych to uzavřel:
http://www.mrk.cz/diskuse.php?… na privlac
http://www.mrk.cz/diskuse.php?… na privlac
Je tam cca 20 dalších lidí co úhoře uvláčeli. Každý se na to dívá jinak někdo na raritu jiný ne. Zajímal by mě názor ospreye
- Úterý 25. května 2010 v 11:12® jiris
HaD> zeptej se na lize a sám zjistíš, že každý kdo vláčí víc než pětkrát za rok toho úhoře vytáhl
Hold někomu se to podaří až za třicet let
- Úterý 25. května 2010 v 9:45® jiris
HaD> na Dyji s mušákem chodím, ale prostě to neumím… Celá věda.
Každý chytá pro něco jiného. Někdo využívá výhody technik, jiný to co ho nejvíce baví.
K tomu úhořovi, když ho většina rybářu takto párkrát za život uloví, je to běžné nebo ne?
- Pondělí 24. května 2010 ve 23:04® jiris
HaD> ve Spain jsem nebyl, ale chytají je tam fakt běžně
http://www.fliegenfischer.cc/galerie.html
U nás jsem to loni zkoušel v noci jen dvakrát, ale vždy blbé počasí. Ale letos do toho jdu zase.
EDIT – na zahraničních forech je o tom víc než dost, jen to chce hledat.
Tento příspěvek byl editován 24.5.2010 23:08:31 uživatelem jiris. - Pondělí 24. května 2010 ve 22:05® jiris
HaD> já se nebavil o řece. Nemáme tady řeku s úhoři, abych z toho mohl cokoliv vyvozovat. Ale znám rybáře co chodí na řeku cíleně na přívlač lovit mníky. Prostě tam ten úhořík proplavával a ty jsi ho mouchou zachytil žádná věda.
Pár jich bylo, číslo není důležité. Regulérně za tlamu 0.
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:59® jiris
jiris> úhoře vytáhnul z mého okolí fakt skoro každý tudíž to považuji za běžnou věc. Stačí?
Cíleně bych na něho nešel.
Rybář je ten kdo chytá s háčky a na háček se dá zaháknout cokoliv…
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:56® jiris
HaD> Ne. Na vodách kde muškařím úhoří nejsou. Tuším, že Pan Slamáček chytil úhoře za tlamu na muchu na vyrovnavačce Lipna, Pike by mohl vědět víc.
Matně vzpomínám, že jednoho úhoře jsem na mouchu vytáhnul, měl cca 90 a byl asi na tři díly. Bylo to na Dyji pod Vranovem. Ten úhoř se před několika dny pokoušel projít turbínou.
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:51® jiris
HaD> namátkou u kolegů stačí si to pročíst, úhořů víc než dost.
Václav Fikar tuším chytil regulérně úhoře při závodech na banjo, má ho i v knize.
Tento příspěvek byl editován 24.5.2010 21:55:59 administrátorem HaD. - Pondělí 24. května 2010 ve 21:47® jiris
HaD> ne slovíčkař. Prostě to nepovažuji za raritu to je celé. Podseknout úhoře není nic výjimečného. Teď se nebavím jestli na přívlač, mušku nebo při stahování krmítka.
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:37® jiris
HaD> platí to co jsem psal níže.
Nemám namysli podseknutí úhoře na vodě hluboké 20 m, ale na vodách do 150 cm je to při přívlači běžné. Pokud v dané vodě úhoři jsou. Stejně tak jsou i běžné úlovky za tlamu (úhoř planda, guma, wob). Byl jsem přítomen.
Stejně tak bych v pc našel minimálně 3 úlovky mníků na přívlač. Všechny ryby jsou kamarádů.
A žraní mníků a úhořů bude podobné.
- Pondělí 24. května 2010 ve 21:00® jiris
HaD> úhoře podsekneš na kde co. Když je aktivní je to ryba sloupce.
Ano vím o úlovcích úhoře i mníků na muchu za držku.
- Úterý 18. května 2010 v 0:11® jiris
osprey> jo a především čas
- Pondělí 17. května 2010 ve 23:56® jiris
osprey> neboj, nejsi sám náročnej. Ke špičce to video má daleko, ale se srovnáním co vyrábí lidi např. i tady na chytej je to jiná liga.
mrkni sem www.drakemag.com tam si určitě vybereš i ty jako náročnější
Tento příspěvek byl editován 17.5.2010 23:58:40 uživatelem jiris.A když ne, tak písničky u videjí tam mají pěkné.
- Pondělí 17. května 2010 ve 23:44® jiris
osprey> to z myší je kapka jiná úroveň. To vyhrálo cenu drakemagazínu
Tohle si klučina natočíl na foťák.
- Neděle 16. května 2010 ve 22:28® jiris
osprey> na 20 letého kluka hodně slušný. Dle mě to má i ten příběh
- Pondělí 10. května 2010 ve 23:44® jiris
Buko> pest na oko je primo v obecnych diskusich (muskareni, privlač, atd, tak tam je i pest na oko).
Firetiger – to mě vic než lipouši lakaji tečkovanci
Ok uvidiš jak na tom budeš s časem, já tam loni taky nebyl ani dvakrát