Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "jiris"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) jiris. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 6. října 2011 ve 21:39® jiris
jiris

dam> Davide, jednoslovně. Krása!

Sobota 13. srpna 2011 v 19:29® jiris
jiris

petrcech – peknej :-)

Středa 10. srpna 2011 v 9:11® jiris
jiris

devils – líbí!

Sobota 30. července 2011 v 11:23® jiris
jiris

dam> na Mongolsko jsem se ptal jen orientačně. Víc mě lákají jiné destinace. Jo Belá to je masakr voda, vody po kotníky a proud jako hrom. Navíc kulaté valouny po celém dně :-))

Pátek 29. července 2011 ve 22:37® jiris
jiris

dam> mongolia cena, pošli SZ.

Čtvrtek 28. července 2011 v 10:38® jiris
jiris

sethy> byl vytažen, ale se ztrátama. Pak se to nerentuje :-)

Čtvrtek 28. července 2011 v 10:17® jiris
jiris

sethy> kubíku to je rukama.

Pátek 22. července 2011 ve 22:11® jiris
jiris

osprey> tak tu bednu vypni. Sbal věci a jeď na ryby :-)

Čtvrtek 21. července 2011 v 18:06® jiris
jiris

osprey> nejen štiky.

Neděle 3. července 2011 v 7:47® jiris
jiris

MP – ať to klape pane!

Libor – pěkné :-)

Neděle 26. června 2011 ve 13:13® jiris
jiris

Sander> prolínaj – neprolínaj, pochybuju třeba, že HaD a spoustu jiných kvůli, kterým to vlastně dávám čte Mrk. Zas tak často nic nepřidávám.

Sobota 25. června 2011 ve 22:26® jiris
jiris
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: dnes | Revír: h2o | Způsob lovu: Marmyškování

Dnešní lov bych nazval jednou větou – „i jiris prohrává…“ ( sice vlastní blbostí :-)) Prvořadý úkol dnešního dne bylo vyzvednutí zásilky, která přinese určitě spoustu pěkných překvapení. Následně jsem potřebné spojil s užitečným a šel jsem si zaházet na pár revíru cestou. Nikdo z okolí se nemohl přidat, tak jsem to bral jako prohlídku známých vod. První zastávka dopadla na výbornou. Další už méně… Stojím na břehu rybníka, kde cílovou rybou je candát, silon a jigovka s gumou. Žádné předimenzované nářadí na velryby. Mrskám si to sem a tam. Jeden nezdárný útok neznámého predátora, kdy se mi potom ohnal pod špičkou, jinak nic. Tak v klidu mrskám v sedě a hledím na slunce… Při propadu nástrahy pěkná rána…a zásek. Chvilka potěšení, že gumku zakousl zubáč… jenže chvíli po záseku se na hladině udělal na zubáče až příliš velký „lavór“, chjo říkám si. Zřejmě tolstolobik za chrbát. Najednou tah zesílil a ryba nabrala směr vpravo… po přibližně 30 m jízdě, kdy si rybička párkrát zakopala jsem věděl s kým mám tu čest… sumeček… Rybář který sedí vpravo a číhá na svá číhátka mi dělá starosti, snad mu to ryba nepřejede a neupálí mi to… po pár minutách kdy se ryba motala vpravo jsem se do ní opřel, že už by to mohlo stačit. Najednou ryba vzala lajnu směr vlevo… pár sekund a ryba si to rychlostí tuňáka sunula na střed vody, chjo myslím si podruhé. Říkal jsem si, s tímhle tempem moc šancí nemám. Cívku jsem si občas dobržďoval levačkou, aby ryba neměla ani metr zadarmo. Pomalu jsem přemýšlel, že musím za ní do vody. Plné kapsy harampádí, klíče od domu, auta, mobil, peněženka, to vše jsem pomalu začal vyhazovat k batohu, jenže ryba se pořád více a více vzdalovala… a začal prosvítat podklad.....dřív než jsem šel do vody. Bylo to až moc rychlé. A je to v prdel..... rukou jsem přibrzdil cívku na krev a čekal, že se ryba otočí… neotočila a já smotal svoji „vytuněnou“ nástrahu i s pár gramy sumčího dna…

Foto – předchozí rybka, foto tunningu.

p.s. – já se „Ti“ tam vrátím… a klidně se můžeš přidat :-))

foto/diskuze/z_lovu/2011/th-img43535.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img43536.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2011/th-img43537.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 23. června 2011 ve 23:37® jiris
    jiris

David Havlíček> a mezitim se dorůstající stejně vymasí :-)

Čtvrtek 23. června 2011 ve 23:13® jiris
    jiris

David Havlíček> úplně mimo téma. Stejně neznám vodu, kde by bylo přesumcováno. U nás bylo sumců mraky (i ryby k 230) a potravy jako jsou střibřitáci a cejni několik tun.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:56® jiris
    jiris

David Havlíček> co by se stalo s vodou, kdyby se na ní sumec mohl jen vláčet. Přemnožil by se a vyžral všechny ostatní ryby? Já si myslím, že by se o to příroda nějak postarala i bez člověka, chytil by nějakej moribundus a vychcípal by a začalo by se od znova.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:34® jiris
    jiris

1Mara> tak tak. Vím, že se dá chytat i na rybku normálně. Taky jsem tak kdysi chytal. Jenže u nás chytávali blázni na 4 cm rybky a prasili z 99% podmírové ryby.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 22:28® jiris
    jiris

1Mara> nejen velké vláčecí nástrahy kurví ryby. Všechno co má trojhák dělá škody, nedávno jsem sprasil pěkného candáta jednohákem… Ale furt je tohle daleko menší procento ohledně poničení ryb než při lovu na rybku… Nezažil jsem, abych po vláčkařích na MP nacházel mrtvé ryby, po rybyčkářích mockrát.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 20:37® jiris
    jiris

Kazan> to je druhá část problematiky, kde není RS tam to bude fungovat jak říkáš ty. Tam kde je, pomohlo by to.

O skutečném stavu odnesených ryb, ten nebude přesný nikdy, vždy jen orientační.

Čtvrtek 23. června 2011 ve 20:20® jiris
    jiris

David Havlíček> aby bylo více dravců. 5 ks dravých ryb na povolenku ročně. Zvýšit lehce míry. Zvýšit míru nástražní ryby na 20 cm.

A vody by byly plné až po okraj :-)

Čtvrtek 23. června 2011 ve 20:19® jiris
    jiris

David Havlíček> je to tak, mrtvolky by ubyly. Ale když je rybář hovado, zdecimuje vodu s rybkou i přívlačí… Dnes nepustí štiku 70+ a jiného dravce ani 1% rybářů.