Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "dam"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) dam. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:49® dam
- Diskuze: Přívlač a dravci
David Havlíček> nevím proč, ale já se pořád rozjímal, možná jsem byl brzda, jenže to okolí tě strašně ohromí
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:47® dam
osprey> No já se třeba ještě rozepíšu
Atlantis super, já měl 5000 a Vlastík, ale druhý, ten měl 4000 a zatím jen chvála
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:37® dam
David Havlíček> Dejve, já jsem z toho ještě trochu mimo, protože to bylo opravdu silné a na vstřebání to bude chtít delší čas. V noci stále chytám ryby a když se vzbudím, tak jdu přikládat do kamen
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:36® dam
osprey> Vezmu to od prutů. Já jich měl několik. Na těžkou vláčku jsem měl Charismu 270 50–190g. Výborný proutek, ale mám pocit, že by to chtělo ještě přitvrdit. Naviják jsem na něm měl Penn Atlantis 5000 a nemám k němu slov. Chtěl jsem pořád Stellu, protože znám její kvality, ale toto je vynikající náhrada za podstatně nižší cenu. Jelikož nechytám šňuru, tak jsem na něm měl Technium 0,40 a 0,35mm. Chytat s tímto těžkým vybavením je ale pouze chvilkové. Nedá se to pořád. Tedy kromě Ticháčka, ten je k neutahání. Na střed jsem používal NOrstream Norway 15–60g 244cm, navijáky Infinity Q Zaion a Stellu 4000 s vlasci 0,28 a 0,30mm od Stroftu. Vynikající kombinace i na metrové ryby s vynikajícím odhozem. Nástrahy však tak do 12–13cm. Pak už byl prut dost zatížený a nebylo to ono. Párkrát jsem nechal vyniknout Favorita od Norstreamu, který vloni vykonal hodně černé práce. Vzal jsem si Lesatha 5–20 ve 210cm na UL s Abu Revo Neos na lipany a lenoky, což se ukázalo jako výbotný tak. Jak si ho někdo vzal do ruky, už ho nechtěl vracet. No a na závěr jsem měl mušák 6–7 s plovoucí šňůrou, který jsem chtěl nechat doma, ale nyní jsem rád, že se vešel. Muškařina byla fakt nádherná. Nástrahy jsem používal hlavně woblery, gumy a menší rotny. Woblery ve všech velikostech od Illexu a Salma, ověřené z loňska. Super wobler byla malá střevle 7cm od Dorada. Ta fungovala vždy, ale stejně tak squirely od Illexu. V těch větších byl top whitefish a squad minnow. Rotačky jsem měl svoje předělané a lehce zatížené ve veliostech 0–2. Z malých gum fungovaly hlavně nymfy a malí smáčci. Velké gumy , a ty nám chyběly, byly nejlepší různé ,,stormy" v přírodních barvách ve velikostech 10–20cm. Na rybu jsme samozřejmě chytali. S jednoháčkem skrz hlavu. Nakonec jsme se shodli, že to byli nejméně poškozené ryby, vždy zaseklé v koutku a lehce vyprostitelné. Wobler se dvěma trojháčky dělal stejnou neplechu jako u nás. Zkoušel jsem je i s většími jednoháky, ale procento spadlých ryb bylo ohromné. U malých nástrah to fungovalo, pár jsem jich měl z přípravy na Vltavu. Kluci hodně chytali na Exekutory a X-rapy od Rapaly a dávali přednost šňůrám. Při záběrech v dálce se možná i vyplatila. Uff
- Čtvrtek 6. října 2011 ve 12:12® dam
Prutos> s tou vodou to moc dobře nevidím…
- Středa 5. října 2011 ve 22:17® dam
Scanix> tak ona dvojka rotna není už úplná mikromrdka
teda aspoň pro mě, ale občas jsem dal i jedničku… Lipani neskutečně skákali a lenoci to zase prali fest do proudu. Z těch kobyl jsembyl trochu zklamaný, vloni na Selenge tajmeni bojovali podstatně víc, ale nebyli zase tak vyžraní. Tady si dvakrát vyskočil a šel na sílu proudem a za pár minut byl u mě. Taky vercak jsem lépe připravený
- Středa 5. října 2011 ve 22:11® dam
osprey> sucho tam bylo, ale ranní odpar byl docela silný… Zima tam je asi je pro otrlé…mě by asi jeblo, kdybych měl 6 měsíců trávit v domku 3×3m, přikládat do kamínek a sem tam něco málo udělat. Ono to v mínus 40 moc nejde…
- Středa 5. října 2011 ve 21:56® dam
osprey> já se snažil fotit hlavně okolí, ale nebyl jsem sám, kluci taky cvakali…ale štvalo mě, že prvních několik dní nebyl ani mráček, takže fotit jen to modro mě moc nebavilo
- Středa 5. října 2011 ve 21:52® dam
Prutos> prý minulý týden se něco ukázalo, ale jen jeden den…plánuju výlet spojený s vínkem
- Středa 5. října 2011 ve 21:31® dam
osprey> Míro, z úlovků Vlasty jsem měl snd největší radost. Neměl to jednoduché s námi o něco mladšími…
na druhou stranu jsem se nesnažil nikam hnát a užil si to ještě víc. Z fotek jsem trochu rozčarovaný. Dokud jsem si fotil to svoje, tak to šlo, ale jakmile jsem se nechal překecat k focení v auto režimu nebo na makro, tak už je spousta fotek na vyhození. Mám se ještě hooooodně co učit…občas jsem použil na krajinu přechodový filtr a kdyby mě fakt netáhlo si nahodit, tak na tý skále ležím ještě teď a mlátím fotku za fotkou
- Středa 5. října 2011 ve 21:27® dam
Prutos> nemyslím si, že je nutné závidět…je to prostě lov někde jinde…i když já třeba Scanixovi závidím jeho úlovky u nás…prý už se ukazují soudruzi z východu?
- Středa 5. října 2011 ve 21:25® dam
Scanix> přiznám se, že se nachytalo jak na woby, tak na gumy, které by snad byly i nejlepší, ale velice rychle jsme vyprázdnili arsenál za kameny, a na rybu byli také. Dle mého hodnocení tajmeni na rybu byli nejšetrněji zdoláni, všichni seknutí v koutku bez jakéhokoliv poškození. Osobně jsem se však nejvíc bavil lovem na mušák a na lehčí cajk na malé rotačky, plandy a gumy…já asi nejsem stvořený pro celodenní dřinu s těžkým vybavením
- Středa 5. října 2011 ve 21:20® dam
troutkiller> jsi jediný, koho jsem nasr.. chtěl
- Středa 5. října 2011 ve 20:23® dam
díky všem. Chce to vyrazit, dokud je člověk mladý. Nachytali jsme spoustu ryb. Lipanů a lenoků nepočítaně, největší lipani byli kolem 45–48cm, lenoci poměrně běžně nad 60cm , nej 70cm. Tajmenů nad metr bylo 20, největší necelých 130cm. Ale ty délky a počty nebyly to nejdůležitější. Nejhezčí na tom všem byla neskutečná divočina a separace od civilizovaného světa…
- Středa 5. října 2011 v 15:38® dam
- Diskuze: Přívlač a dravciUživatel nenapsal žádný text, pouze vložil následující fotografie.
- Středa 5. října 2011 v 15:33® dam
a ještě pár…
Tento příspěvek byl editován 5.10.2011 15:36:32 uživatelem dam. - Středa 5. října 2011 v 15:31® dam
troutkiller> je tu nějak mrtvo, tak přidám něco málo po návratu z Mongolska
- Pondělí 3. října 2011 ve 21:10® dam
troutkiller> z tebe? To bych si nikdy nedovolil
- Pondělí 3. října 2011 v 15:18® dam
troutkiller> zdar, jen tak proklouzávám
, ale už jsem doma, takže dobrý…jak jde nanofil?
- Pondělí 3. října 2011 ve 13:08® dam
troutkiller> zdar Troute