Volám Honzovi, jak to vypadá u nich na Štítě.

"Přijeď, tady je to v pohodě a ryby berou."

Nečekám na nic a 21. 5. po krátké přípravě vyrážím směr Chlumec nad Cidlinou. Po příjezdu, vybalení a krátké domluvě začínám kolem 20:00 chytat. Honza chytá pravidelně krásné šupíky, všechno přes 12 kg. Já nemám do neděle ani pííp. Ale neklesám na mysli a stále pravidelně krmím u své bojky a věřím, že to přijde.

V neděli kolem 15:00 se ozývá pravý hlásič a... první ryba je na břehu. Lín, cca 45 cm na 2 koule Holli Rhone. No, aspoň záběr.

Po chvíli se ozývá levý hlásič a to už je pěkná jízda. Výsledkem je lysec 12,5 kg. Zachutnaly mu Red pelety v kombinaci s halibutkami. Tím byla smůla prolomena a ryby začaly brát. Do večera jsem zdolal cca 12 kaprů a to vše na pelety.

Navečer dokrmuji asi 5 kg Red halibut pelet a 2,5 kg koulí Spice Liver a Javor - játra. V pondělí ráno mě budí krásná jízda a další lysec je na břehu. 94 cm a krásných 15,5 kg. Pozřel dvě Red halibut pelety 18 mm doplněné pop up Spice Liver.

 

Celý den je ve znamení záběrů, které přicházejí v intervalech 30 - 40 minut a z 90 % jsou to lysci.

Honza chytá taky krásné ryby, ale jen kroutí hlavou, že o lysce nemůže ani zavadit. A to máme bojky umístěné ve vzdálenosti kolem 80 m vedle sebe. Asi jiná firma - jiná ryba!

 

V úterý ráno opět dokrmuji cca 5 kg pelet a 4 kg boilie. Za chvíli to opět začíná. Zdolal jsem několik lysců kolem 10 kg a v poledne přichází další krásná ryba - jak jinak než lysec - 92 cm a 15,5 kg na 2 Red pelety s pop up Spice Liver.

No konečně!! První šupi cca 12 kg na Javor - játra v kombinaci se Spice Liver the cube. V podobném stylu pokračujeme do čtvrtka, zkrmili jsme každý kolem 30 kg pelet a stejné množství boilie. Ve čtvrtek v poledne přiváží PPL Honzovi další várku koulí. Odjíždí řidiči naproti, já zůstávám sám. A.... brutální jízda, vyčerpávající boj a výsledkem je šupi 97 cm a 19 kg! Zachutnala mu kombinace Spice Liver s Javor - játry.

 

Takto pokračujeme až do soboty, kdy jsou ryby stále při chuti. V sobotu ráno zdolávám dalšího lysce kolem 12 kg, připletl se i jeden amur a závěr patří šupimu 95 cm a 17,5 kg.

 

Hezká tečka za vydařenou výpravou. Příjemně zničen balím, loučím se s Honzou a v poledne vyrážím k domovu.

 

Tomáš Menšík – TOM