Po úspěšné přednášce pana Milana Tychlera o feedrové technice zavítala do našeho klubu další známá rybářská osobnost pan Jakub Vágner. Přednáška tématicky samozřejmě zaměřená na lov sumců jak v našich vodách tak i v zahraničí se uskutečnila 17. března ve večerních hodinách při příležitosti prvního dne výstavy Rybaření na brněnském výstavišti. Na besedě zazněla spousta rad a námětů, které se lovu tohoto atraktivního dravce týkaly, nechyběla ukázka vybavení a to prutů, multiplikátorů, koncových návazců atd. Beseda původně naplánovaná zhruba na hodinu a půl se nakonec protáhla, díky velkému množství dotazů, na více než dvě hodiny. Chtěli bychom také tímto poděkovat panu Martinu Čermákovi z firmy Ryby – rybky – rybičky, bez jehož pomoci by se tato akce pravděpodobně neuskutečnila.

Jakub Vágner
Jakub Vágner
Jakub Vágner
Jakub Vágner

Další z akcí, která následovala hned další týden byla přednáška pana Aleše Ondrovčíka a Antonína Čápa o rybaření v Britské Kolumbii. Přednáška byla doplněna působivými fotografiemi promítanými přes dataprojektor na plátno. Celá cesta trvala více než měsíc, k vidění byly fotografie trofejních pstruhů, kteří se dali na zdejších jezerech a řekách ulovit. Pan Čáp, který je také loveckým a rybářským průvodcem v Britské Kolumbii už několik sezón, předvedl také fotografie trofejních jeseterů z řeky Fraser, lososů a pstruhů, které buď on, nebo jeho klienti na rybářských zájezdech ulovili.

přednáška pana Aleše Ondrovčíka přednáška pana Aleše Ondrovčíka

Doufejme že akce tohoto typu budou mít do budoucna větší podporu širší rybářské veřejnosti. V současné době proběhnou ještě akce v měsíci dubnu a tím bude také jarní část klubové sezóny ukončena. Další část proběhne na podzim a přes zimní období zhruba od měsíce října.

Za Rybářský klub Jiřího Mahena - Pavel Uhlíř.
http://www.morsbrno5.unas.cz/