V deset hodin ráno se otevřely dveře výstavních prostor a do areálu začali proudit první návštěvníci.

Je třeba říct, že daleko větší zájem byl o prodejní část veletrhu, kam lákaly návštěvníky různé výstavní akce a slevy.

 

O to více prostoru a času ale měli ti, kdo se chtěli v kontraktační části důvěrněji seznámit s nabízeným zbožím. Pro firmy je i tato forma prezentace důležitá, protože ne každý si koupí prut či naviják za pětimístnou sumu hned. Ale občas je človíček při třepání či točení prostě polapen, odnáší si získané pocity domů a ony v něm pak hryžou tak dlouho, až si na zmíněnou věc nakonec nějakým způsobem našetří.

 

Návštěvníků nebylo málo, i když počet rozhodně nebyl takový, jaký si pamatuji třeba z posledních dvou ročníků For Fishing. Současná existence dvou rovnocenných akcí se v tomto ohledu nutně musela projevit. Přesto se obchodníci za pulty docela slušně otáčeli. Zejména jsem se došel podívat, jak zdatně si bude počínat dvojice Bobo a Příchy poprvé prezentující na takto významném fóru svoji čerstvě založenou firmu. Šlo jim to náramně a zejména Bobo si počínal jako zkušený hokynář...

 

Vzhledem k poměrně nabitému programu jsem neměl moc času na pohyb mezi stánky a tak jsem většinu snímků pořídil ráno těsně po otevření anebo krátce po něm. Slunce pronikající do haly vytvářelo poměrně zajímavé efekty, ale jako klusající fotograf jsem se s nimi rozhodně moc dobře nevyrovnal.

 

Hlavním důvodem mého poklusu byla skutečnost, že jsem zahajoval povídáním o jakýchsi černých přemnožených opeřencích sled akcí probíhajících v přednáškovém sále. Snaha zafixovat si v hlavě nit téměř hodinového monologu nabitého fakty mě v dalších duševních aktivitách dost omezovala.

Většinu snímků proto během dne pořídil Radek Havlíček a dva jsem si od něj bez dovolení zapůjčil - kromě jiného i proto, že ani nemám tak široký a světelný objektiv, abych vám mohl podobné záběry nabídnout.

 

Během dne pro vás Radek s Davidem pořídili i krátkou videoreportáž.

Je k zhlédnutí jako hlavní video na úvodní stránce CHYTEJ.cz a rozhodně doporučuji, protože je lepší jednou něco vidět než o tom stokrát číst.

 

Zítra se pokusím objevit a představit některé zajímavé výrobky, zajdu s foťákem na doprovodné výstavy lodí a potápěčského vybavení a když dá Pánbůh anebo aspoň Svatý Petr, seženu nějaké drby či zajímavosti.

 

Text: M. Horáček - Osprey

Foto: autor a R. Havlíček