Chytej.cz

Ze zasedání Republikové rady ČRS (říjen 2016)

Středa 12. října 2016 v 8:10 | vložil(a) HaDová | zdroj: www.rybsvaz.cz/… | 769× zobrazeno | žádný komentář

Pravidelná schůze Republikové rady ČRS se konala 6. října 2016, tentokrát jako výjezdní na středisku ČRS Štědronín na břehu přehrady Orlík.

Místo zasedání nebylo zvoleno samoúčelně – Rada totiž přesně před rokem schválila záměr na vybudování dvou apartmánů v podkroví hospodářské budovy a nyní si přišla prohlédnout právě dokončené dílo.

Účelem investice bylo nejen efektivnější využití objektů střediska, ale především posílení současné rekreační ubytovací kapacity ČRS v této lokalitě, kterou dosud představovala dvojchata, obsazená však na dlouhou dobu dopředu. Vybudováním dvou apartmánů (každý pro 4 – 5 osob) dostává rybářská veřejnost další možnost strávit svoji dovolenou v mimořádně klidném místě přímo na břehu atraktivní orlické nádrže. Apartmány bude možné si již od příštího týdne rezervovat na www.rybsvaz.cz. Prohlídce a uvedení rekonstruovaného střediska do provozu předcházelo standardní jednání Rady, jehož hlavními body byla příprava XVI. Republikového sněmu ČRS a vyhodnocení činnosti v oblasti propagace a výstavních akcí.

Ještě předtím se však Rada zabývala některými úkoly z minulého zasedání, konkrétně:

Vzala na vědomí stanoviska územních svazů k pokračování akce „První povolenka dětem zdarma“. První (územní) povolenku zdarma budou poskytovat v roce 2017 dětem do 15 let územní svazy města Prahy, Západočeský, Severočeský, Východočeský a Územní svaz pro Severní Moravu a Slezsko. K akci se stejně jako v letošním roce nepřipojí Středočeský a Jihočeský ÚS ČRS. Jmenovala předsedou hospodářského odboru Rady ČRS Dušana Hýbnera, člena Rady a předsedu Středočeského územního svazu. V rámci informace o propagaci a výstavní činnosti obdrželi členové Rady komplexní údaje o svazové expozici na výstavách For Fishing v Praze, Natura Viva v Lysé nad Labem a Země živitelka v Českých Budějovicích. K nim se nově přiřadila i účast na výstavě Zemědělec v Lysé nad Labem. Na všech výstavách se ČRS prezentoval profilem své činnosti, návštěvníky, zejména z řad dětí lákala akvária se živými rybami, simulátor záběrů ryb a laserová střelnice imitující regulační odstřel kormorána, řada z nich si také odnesla některé z výukových a propagačních předmětů, které byly ve svazovém stánku k dispozici. Nově, či v dotisku byly vydány plakáty Ryby našich vod, Živočichové pod vodou a okolo vody, samolepky a magnetky, omalovánky a pexesa s rybami a samolepky se čtyřmi druhy ryb na auto. Všechny tyto materiály, a samozřejmě řadu dalších včetně stolních a nástěnných kalendářů na rok 2017, si mohou zájemci objednat na www.rybsvaz.cz. V roce 2016 vystoupili zástupci ČRS 12krát v televizních a 15krát v rozhlasových pořadech a připravili podklady pro 10 článků pro běžný tisk a internetové servery. Rada ČRS také podpořila řadu dalších akcí jak materiálově, tak poskytnutím uvedených simulátorů. Došlo i ke zkvalitnění webových stránek Rady – rozšířením aktualit a zavedením rybářského kalendáře, což se projevilo i na zvýšení denní návštěvnosti.

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.