Chytej.cz

ŘEKY NA VÝCHODĚ A SEVERU ČECH JSOU VYSCHLÉ

Čtvrtek 28. července 2016 ve 12:56 | vložil(a) HaDová | zdroj: www.nase-voda.cz/… | 682× zobrazeno | žádný komentář

roblémy s malým množstvím vody zaměstnávají nejen vodohospodáře, ale i vodáky. Zatímco trable s dodávkami pitné vody se na východě Čech o letošních prázdninách víceméně vyhnuly, vodáci si rozhodně nemohou výskat, píše Deník.

Hladiny řek jsou v podkrkonoší velmi nízké a možnosti k jejich splavování se tak rovnají prakticky nule. Ze tří řek, které trutnovským a semilským okresem protékají, se dá bez potíží splavit jediný úsek na Labi. Jak Úpa, tak Jizera jsou na území regionů kompletně nesjízdné.

S novým rokem se přitom paradoxně rozšířily možnosti splavování krkonošských řek. Umožnil to přepracovaný návštěvní řád Krkonošského národního parku. Nově je rozšířena možnost splouvat Labe od přehrady Labská až do Vrchlabí, Malá Úpa v úseku Spálený Mlýn, ústí Jeleního potoka k soutoku s Úpou, Jizerka v úseku Vítkovice, most u hotelu Skála, ústí Kozelského potoka Dolní Štěpanice, Mumlava v úseku most u skokanských můstků v Harrachově až ústí do Jizery, Úpa v úseku Pec pod Sněžkou Horní Maršov, Klínový potok v úseku parkoviště Strážné lom soutok s Husím potokem.

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.