Chytej.cz

Entomologie pro muskare. necteno

4.7.2016 | Snakei | 2.715 zobrazení | 20 odpovědí

Ahoj, nevite, kde sehnat tuhle knihu? Pritelkyne mi chce udelat radost k svatku, ale nikde neni skladem. Klidne z druhe ruky, diky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 15. července 2016 ve 20:12 ® Snakei reakce na …
Snakei

Prober se, ja napsal, ze sem ji objevil v knihovne a sem ochotnej ji naskenovat, kdyby byl zajem. Jestli me chces urazet, tak me najdes v Zahradni 451, Borovany 37312. Jenze ty si nejspis silnej jen u klavesnice. Na tvym miste bych se za ty urazky omluvil, nez to budu muset resit pres pravnika, jako podobny dve individua na FB. ;-)

reagovat
Pátek 15. července 2016 v 19:48 @ Palivec reakce na …

Snakei> Ty jsi prostě pitomec. Měl by jsi s tím zajít k psychiatrovi. Už ti tady pár lidí napsalo, že je to vyprodané a slovensky to nevyšlo a ty máš v kotrbě představu, že je to tady tvoje a meleš furt to samé.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2016 v 16:35 ® Snakei reakce na …
Snakei

Na takovou picovinu pane s tiulem z Nemecka a Usa, se snad ani neda odpovedet. :-D Diky za spamovani tematu offtopic komentama. ;-)

reagovat
Čtvrtek 14. července 2016 ve 14:08 @ Palivec reakce na …

Snakei> Přiznej, že jsi nečetl, co tady už bylo a vymlouváš se s „podotýkáním“. Nejsi ve škole, aby jsi se vymlouval, že nemáš domácí úlohu, proto, že táta souložil s mámou na tvém sešitě. Jasně, česky , srozumitelně jsem napsal „Ta kniha v slovenštině nikdy nevyšla, je to hloupost. Vydal to Fraus v českém překladu“.

Co k tomu chceš podotýkat?

reagovat
Čtvrtek 14. července 2016 ve 14:05 @ Palivec reakce na …

regulus> Zklamu tě, LOL, ne, nevadí, já jsem za ty roky, co žiji, značně otrlý, potkal jsem už takové množství idiotů po světě… I ve vědeckých kruzích v Německu, v USA i jinde, že mne hned tak něco nepřekvapí, ani nenasere. Spíš už vůbec nic. I když někdy mám chvilkové „záchvaty šílenství“, když čtu extrémní pičovinu, ale to spíš na jiné stránce. Aby nedošlo k omylu, i když mezi námi nebyl vždy nekonfliktní láskyplný vztah, tebe za idiota nepovažuji. Spíš naopak. Já mám na webu největší problém s tím, že já, starý chlap, který býval „log in“ už v osmdesátých letech (ne „tady“ samozřejmě), ne vždy chápu zasrany, kteří včera skončili zvláštní školu a jsou chytří jako rádio (samozřejmě přeháním, ale i tento extrém se i tady vyskytuje). Klidně mne vymaž, budu brečet do rána.

reagovat
Čtvrtek 14. července 2016 v 1:01 ® regulus reakce na …
regulus

Palivec> o tom co je pro koho vhodné čtení by se dalo s úspěchem polemizovat až do vánoc a možná ne jen těch letošních. Pokud se týká zmiňované knihy, tak je pravda trochu dost jiná něž knihy s podobným zaměřením, ale možná proto mne víc zaujala. U mě to rozhodně není ta Popelka co leží v koutě, ale je pravda, že to u někoho jiného může být úplně jinak. Máš ale pravdu v tom, že kniha je pro většinu řekněme hůře stravitelná, moc odborná, ale možná v tom je specifická. Řekl bych, že spousta latinských názvů dnes už snad ani problém nebude, google „spolehlivě“ přeloží i rozsypanej čaj. :-))

Ber to tak, že jsi mi v Sobotu 9. července ve 20:27 trochu nahrál a já si rejpnul, vadí??? :-)

reagovat
Středa 13. července 2016 v 16:02 ® Snakei reakce na …
Snakei

Ja se nehadam, jen to podotykam.

reagovat
Středa 13. července 2016 v 7:34 @ Palivec

No a ještě Karneval… A napodobeniny kosťáků (údajně).

reagovat
foto/forum/2016/th-img120128.jpgfoto/forum/2016/th-img120129.jpgfoto/forum/2016/th-img120130.jpg
Středa 13. července 2016 v 7:29 @ Palivec

A teď jsou světem vítězně španělské nymfy Perdigon, které se něčemu, o čem se píše v té knížce, nepodobají ani náhodou… Nakonec stejně vázané nymfy vzoru Higa, nebo momentálně v Česku nejoblíbenější pinďour s červenou prdelí, jsou stejného ražení.

reagovat
foto/forum/2016/th-img120125.jpgfoto/forum/2016/th-img120126.jpgfoto/forum/2016/th-img120127.jpg
Úterý 12. července 2016 ve 21:33 @ Palivec

Knihu má několik mých známých rybářů-muškařů, ale pokud vím, prolistovali ji, založili ji s konsatováním, že je dobrá, ale moc vědecká, mezi jiné knihy a už se k ní nevracejí. Já jsem asi z té menšiny, která se v ní stále hrabe a občas loví hmyz a zkoumá, o co jde, pokud to nezná. Já měl vždy rád přírodopis…

reagovat
Úterý 12. července 2016 ve 21:28 @ Palivec reakce na …

regulus> Teď jsem si všiml, že jsi napsal, že tu knihu máš. A máš pocit, že je to vhodné čtení pro každého rybáře, či muškaře?

reagovat
Úterý 12. července 2016 ve 21:26 @ Palivec reakce na …

regulus> Chvíli jsem váhal, než jsem napsal „běžný“. Nic lepšího mne v tom momentě nenapadlo a nechtělo se mi dlouze (a asi i zbytečně, i tak se někdo bude cítit podceněn) vysvětlovat, že ta kniha odbornou terminologií a celkovým přístupem, přesahuje obvyklé praktické příručky pro rybáře, jako je třeba Davidova dobrá kniha o lovu sumců. On je to spíš systematický „přírodopis“ mimo znalosti většiny populace, nejen rybářské. Je to odborný popis tří řádů vodního hmyzu, přičemž mnoho názvů je jen latinských. Jsou tam i praktické návody, jak vázat některé vzory a několik z nich původních a originálních. Páni autoři jsou skutečně znalci. Kniha nejen že není pro kapraře, ale ani pro každého muškaře. Ty jsi tu knihu asi neviděl, když se tak ptáš, že?

reagovat
Úterý 12. července 2016 ve 21:14 @ Palivec reakce na …

Snakei> Už jsem snad napsal (a česky) že to ve slovenštině nikdy nevyšlo. Proč ti vadí slovenština, když máš potíže s češtinou?

reagovat
Úterý 12. července 2016 v 18:24 ® Snakei
Snakei

Ja ji nasel na dvou sk eshopech, jeden nejede a na druhym bylo jazyk: slovenstina. Nasel sem ji v knihovne, premyslim, ze ji naskenuju,kdyby byl zajem. S muskarenim zacinam a sem zapalenej, tak je treba toho vyuzit. :-)

reagovat
Sobota 9. července 2016 ve 22:19 ® regulus reakce na …
regulus

Palivec> že su tak smělej, co máš na mysli pod termínem „běžný rybář“, už jen název a potažmo obsah knihy podle mne zcela selektuje určitou skupinu lidí co ryby chytají, nedovedu si představit, že by si něco takovýho koupil třeba kaprař … :-D :-D :-D

reagovat
Sobota 9. července 2016 ve 20:27 @ Palivec

Já si v té knize čtu často, ale pro běžného rybáře to není příliš poutavé čtení.

reagovat
Sobota 9. července 2016 ve 20:25 @ Palivec

Dodám, že tu knihu snad v antikvariátu, je vyprodaná i na Slovensku. Hmm, snad tady, ale je to známý nešvar. Nemají a nechají to v nabídce eshopu. http://www.cheaper.sk/…ger-cz-kniha https://www.megaknihy.cz/…muskare.html

reagovat
Sobota 9. července 2016 ve 20:16 @ Palivec reakce na …

Takniha v slovenštině nikdy nevyšla, je to hloupost. Vydal to Fraus v českém překladu.

reagovat
Úterý 5. července 2016 ve 12:07 ® Snakei reakce na …
Snakei

Ja ji nasel akorat na dvou slovenskych shopech. Na jednom je psano, ze je ve slovenstine, na druhym sem pokladal dotaz, tak sem zvedavej.:-)

reagovat
Pondělí 4. července 2016 ve 23:05 ® regulus
regulus

Knihu mám, ale jaksi se jí nechci zbavit, obávám se, že ti nezbude nic jinýho než číhat na internetových bazarech a antikvariátech až se náhodou objeví, protože mám pocit, že vydavatelství nejspíš neplánuje reedici, tak nějak pominul boom, alespoň já mám takovej pocit, ale mohu se mýlit.

reagovat