Vyhledávání
Entomologie pro muskare.
4.7.2016 | Snakei | 2.782 zobrazení | 20 odpovědíAhoj, nevite, kde sehnat tuhle knihu? Pritelkyne mi chce udelat radost k svatku, ale nikde neni skladem. Klidne z druhe ruky, diky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Pátek 15. července 2016 v 19:12 ® Snakei reakce na …
-
Prober se, ja napsal, ze sem ji objevil v knihovne a sem ochotnej ji naskenovat, kdyby byl zajem. Jestli me chces urazet, tak me najdes v Zahradni 451, Borovany 37312. Jenze ty si nejspis silnej jen u klavesnice. Na tvym miste bych se za ty urazky omluvil, nez to budu muset resit pres pravnika, jako podobny dve individua na FB.
reagovat - Pátek 15. července 2016 v 18:48 @ Palivec reakce na …
-
Snakei> Ty jsi prostě pitomec. Měl by jsi s tím zajít k psychiatrovi. Už ti tady pár lidí napsalo, že je to vyprodané a slovensky to nevyšlo a ty máš v kotrbě představu, že je to tady tvoje a meleš furt to samé.
reagovat - Čtvrtek 14. července 2016 v 15:35 ® Snakei reakce na …
-
Na takovou picovinu pane s tiulem z Nemecka a Usa, se snad ani neda odpovedet. Diky za spamovani tematu offtopic komentama.
reagovat - Čtvrtek 14. července 2016 ve 13:08 @ Palivec reakce na …
-
Snakei> Přiznej, že jsi nečetl, co tady už bylo a vymlouváš se s „podotýkáním“. Nejsi ve škole, aby jsi se vymlouval, že nemáš domácí úlohu, proto, že táta souložil s mámou na tvém sešitě. Jasně, česky , srozumitelně jsem napsal „Ta kniha v slovenštině nikdy nevyšla, je to hloupost. Vydal to Fraus v českém překladu“.
Co k tomu chceš podotýkat?
reagovat - Čtvrtek 14. července 2016 ve 13:05 @ Palivec reakce na …
-
regulus> Zklamu tě, LOL, ne, nevadí, já jsem za ty roky, co žiji, značně otrlý, potkal jsem už takové množství idiotů po světě… I ve vědeckých kruzích v Německu, v USA i jinde, že mne hned tak něco nepřekvapí, ani nenasere. Spíš už vůbec nic. I když někdy mám chvilkové „záchvaty šílenství“, když čtu extrémní pičovinu, ale to spíš na jiné stránce. Aby nedošlo k omylu, i když mezi námi nebyl vždy nekonfliktní láskyplný vztah, tebe za idiota nepovažuji. Spíš naopak. Já mám na webu největší problém s tím, že já, starý chlap, který býval „log in“ už v osmdesátých letech (ne „tady“ samozřejmě), ne vždy chápu zasrany, kteří včera skončili zvláštní školu a jsou chytří jako rádio (samozřejmě přeháním, ale i tento extrém se i tady vyskytuje). Klidně mne vymaž, budu brečet do rána.
reagovat - Čtvrtek 14. července 2016 v 0:01 ® regulus reakce na …
-
Palivec> o tom co je pro koho vhodné čtení by se dalo s úspěchem polemizovat až do vánoc a možná ne jen těch letošních. Pokud se týká zmiňované knihy, tak je pravda trochu dost jiná něž knihy s podobným zaměřením, ale možná proto mne víc zaujala. U mě to rozhodně není ta Popelka co leží v koutě, ale je pravda, že to u někoho jiného může být úplně jinak. Máš ale pravdu v tom, že kniha je pro většinu řekněme hůře stravitelná, moc odborná, ale možná v tom je specifická. Řekl bych, že spousta latinských názvů dnes už snad ani problém nebude, google „spolehlivě“ přeloží i rozsypanej čaj.
Ber to tak, že jsi mi v Sobotu 9. července ve 20:27 trochu nahrál a já si rejpnul, vadí???
reagovat - Středa 13. července 2016 v 15:02 ® Snakei reakce na …
-
Ja se nehadam, jen to podotykam.
reagovat - Středa 13. července 2016 v 6:34 @ Palivec
-
No a ještě Karneval… A napodobeniny kosťáků (údajně).
reagovat - Středa 13. července 2016 v 6:29 @ Palivec
-
A teď jsou světem vítězně španělské nymfy Perdigon, které se něčemu, o čem se píše v té knížce, nepodobají ani náhodou… Nakonec stejně vázané nymfy vzoru Higa, nebo momentálně v Česku nejoblíbenější pinďour s červenou prdelí, jsou stejného ražení.
reagovat - Úterý 12. července 2016 ve 20:33 @ Palivec
-
Knihu má několik mých známých rybářů-muškařů, ale pokud vím, prolistovali ji, založili ji s konsatováním, že je dobrá, ale moc vědecká, mezi jiné knihy a už se k ní nevracejí. Já jsem asi z té menšiny, která se v ní stále hrabe a občas loví hmyz a zkoumá, o co jde, pokud to nezná. Já měl vždy rád přírodopis…
reagovat - Úterý 12. července 2016 ve 20:28 @ Palivec reakce na …
-
regulus> Teď jsem si všiml, že jsi napsal, že tu knihu máš. A máš pocit, že je to vhodné čtení pro každého rybáře, či muškaře?
reagovat - Úterý 12. července 2016 ve 20:26 @ Palivec reakce na …
-
regulus> Chvíli jsem váhal, než jsem napsal „běžný“. Nic lepšího mne v tom momentě nenapadlo a nechtělo se mi dlouze (a asi i zbytečně, i tak se někdo bude cítit podceněn) vysvětlovat, že ta kniha odbornou terminologií a celkovým přístupem, přesahuje obvyklé praktické příručky pro rybáře, jako je třeba Davidova dobrá kniha o lovu sumců. On je to spíš systematický „přírodopis“ mimo znalosti většiny populace, nejen rybářské. Je to odborný popis tří řádů vodního hmyzu, přičemž mnoho názvů je jen latinských. Jsou tam i praktické návody, jak vázat některé vzory a několik z nich původních a originálních. Páni autoři jsou skutečně znalci. Kniha nejen že není pro kapraře, ale ani pro každého muškaře. Ty jsi tu knihu asi neviděl, když se tak ptáš, že?
reagovat - Úterý 12. července 2016 ve 20:14 @ Palivec reakce na …
-
Snakei> Už jsem snad napsal (a česky) že to ve slovenštině nikdy nevyšlo. Proč ti vadí slovenština, když máš potíže s češtinou?
reagovat - Úterý 12. července 2016 v 17:24 ® Snakei
-
Ja ji nasel na dvou sk eshopech, jeden nejede a na druhym bylo jazyk: slovenstina. Nasel sem ji v knihovne, premyslim, ze ji naskenuju,kdyby byl zajem. S muskarenim zacinam a sem zapalenej, tak je treba toho vyuzit.
reagovat - Sobota 9. července 2016 ve 21:19 ® regulus reakce na …
-
Palivec> že su tak smělej, co máš na mysli pod termínem „běžný rybář“, už jen název a potažmo obsah knihy podle mne zcela selektuje určitou skupinu lidí co ryby chytají, nedovedu si představit, že by si něco takovýho koupil třeba kaprař …
reagovat - Sobota 9. července 2016 v 19:27 @ Palivec
-
Já si v té knize čtu často, ale pro běžného rybáře to není příliš poutavé čtení.
reagovat - Sobota 9. července 2016 v 19:25 @ Palivec
-
Dodám, že tu knihu snad v antikvariátu, je vyprodaná i na Slovensku. Hmm, snad tady, ale je to známý nešvar. Nemají a nechají to v nabídce eshopu. http://www.cheaper.sk/…ger-cz-kniha https://www.megaknihy.cz/…muskare.html
reagovat - Sobota 9. července 2016 v 19:16 @ Palivec reakce na …
-
Takniha v slovenštině nikdy nevyšla, je to hloupost. Vydal to Fraus v českém překladu.
reagovat - Úterý 5. července 2016 v 11:07 ® Snakei reakce na …
-
Ja ji nasel akorat na dvou slovenskych shopech. Na jednom je psano, ze je ve slovenstine, na druhym sem pokladal dotaz, tak sem zvedavej.
reagovat - Pondělí 4. července 2016 ve 22:05 ® regulus
-
Knihu mám, ale jaksi se jí nechci zbavit, obávám se, že ti nezbude nic jinýho než číhat na internetových bazarech a antikvariátech až se náhodou objeví, protože mám pocit, že vydavatelství nejspíš neplánuje reedici, tak nějak pominul boom, alespoň já mám takovej pocit, ale mohu se mýlit.
reagovat