Chytej.cz

Shimano Rarenium FB - chod necteno

23.5.2015 | Bakchos | 2.771 zobrazení | 10 odpovědí

Dobry den,

mam doma uz 2. navijak Rarenium 3000 SFB. Prvy som vratil kvoli „vaklu“ na klucke a nie prilis „hladkej“ zvukovej kulise. Bol som s nim aj za znamym (predajca v rybarstve) a ten mi povedal, ze podla neho to nie novy navijak. Ze je asi po oprave v ramci reklamacie. Porovnavali sme ho aj s lacnymi shimanami na predajni (nexave 50 € a exage 70 €) a tie isli na prvy pohlad bezchybne (ziadne pocutelne trenie a ani vakel na sklucke). Porovnaval som ho aj s mojim 2 roky pouzivanym Spro Blue Arc. Blue Arc ide ako hodinky… Tak som si to vysvetlil tym, ze to bol asi naozaj servisovany kus, pretoze jeho cena bola na slovenske pomery podozriva – 158 € a bolo to jedine rarenium na eshope predajcu.

Tak som objednal druhy z Rakuska (nordfishing77) a chod este horsi – este vyraznejsie pocutelne trenie. Tak som zacal googlit a na forach som sa docital, ze niektori maju podobny problem a ini ze vobec. Dalsi tvrdili, ze trenie je pocut pri vsetkych navi, pri niektorych viac, pri inych menej, resp. ze niektori su na ten zvuk haklivejsi ako ini… Taktiez sa k tomu vyjadroval aj predajca navi, ktory tvrdil, ze toto trenie je uplne bezne pri pouziti materialu CI4+.

Takze teraz fakt neviem co mam robit. Vratit a skusit este jeden alebo sa s tym zmierit a dufat, ze to trenie nebude mat s potupom casu vyraznejsie negativne ucinky… Navi ma servisny otvor, kde vyrobca odporuca (odporuca to ale po roku prevadzky…) kvapnut jednu kvapku bantam oleja. Docital som sa vsak, ze to akurat tak moze vyplavit povodne mazanie na baze vazeliny a navi uskodit.

Aby ste si vedeli cca predstavit co to tu vlastne riesim tak som narychlo nahral kratucke video (ospravedlnujem sa za kvalitu:-)) https://youtu.be/qbUB7u9osYI a o cosi hodnovernejsie zvukove zaznamy http://www.ulozisko.sk/…Hlas_003.m4a http://www.ulozisko.sk/…Hlas_002.m4a Tu je odkaz na video ineho „uzivatela“ (od 2:14) https://youtu.be/tuaTeNbd-E0

Co vy na to kolegovia???

Dakujem za Vase postrehy, rady a skusenosti.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 3. června 2015 ve 14:25 @ Palivec

Píší o tom krásně, LOL: Exkluzivní naviják Rarenium CI4+ má tělo ze špičkového kompozitního materiálu CI4+. Ačkoliv tento materiál dramaticky snižuje hmotnost těla navijáku ve srovnání s klasickými kovovými navijáky, nabízí dostatečnou pevnost a tuhost skořepiny, která je nutná pro správné uložení vnitřních mechanismů a jejich bezvadnému fungování při zátěži. Stejně tak aplikace rotoru Magnumlite CI4+ neslouží jen ke snížení hmotnosti, ale především k zajištění mimořádně hladké rotace. Všechny model jsou vybaveny 6 zapouzdřenými kuličkovými ložisky S A-RB a exkluzivní konstrukcí převodovky X-Ship, vyvinutou konstruktéry Shimano. Výsledkem je mimořádně hladký chod celé konstrukce s maximální účinností přenosu výkonu při navíjení. K dispozici je pět velikostí – od nejmenšího modelu 1000 pro jemné chytání s lehkými nástrahami, až po nejmohutnější model velikosti 5000 pro těžší nástrahy, feederový a lehčí specimen rybolov. Model 3000 s mělkou cívkou je vhodný pro tenké vlasce při plavačkovém rybolovu, splétané šňůry při lovu dravců nebo feederovém rybolovu na střední vzdálenosti.

reagovat
Středa 27. května 2015 v 19:35 ® Bakchos
reagovat
Středa 27. května 2015 v 19:35 ® Bakchos

Inak ma niekto skusenosti s navi Quantum Exo spin? http://www.rybarovraj.sk/…-exo-25.html

reagovat
Pondělí 25. května 2015 v 5:25 ® troutkiller reakce na …

skwor>No nevim ale šímo do 5000 na vláčku bych obešel obloukem:-(( Za ty koruny radši Caldia nebo Freams A.Luvias je pěkná hračka na Pstruhy ale střední vláčku bych s ním nedával:-((

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 19:53 ® skwor reakce na …
skwor

troutkiller> Navi za 5000 bych jako levnější neviděl :-) Rarenium fb jsem viděl jenom na veletrhu, ale mám Technium FC. Jde trochu ztuha, ale za ty roky jsem nepozoroval rozdíl. Akorát jsem ho z přívlače přendal na feeder.

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 16:59 ® Bakchos reakce na …

No ono co je dalsia moznost? Luvias za 400 €? Tak taky fanatik zas nie som…

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 16:25 ® troutkiller reakce na …

Bakchos>Tak já teda nevim:-(( Chceš nejlacinější nebo ten se kterým budeš spokojenej na první dobrou???Pokud hledáš adrenalin tak to chápu a přeju hodně štěstí:-)) )

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 16:16 ® Bakchos reakce na …

Pretoze to je daleko najlacnejsi navi o ktorom viem, ktory ma pre moje potreby vhodny pomer velkost (priemer) cievky/hmotnost. Ak viete o niecom podobnom, dajte vediet.

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 14:53 ® troutkiller reakce na …

A proč si po této zkušenosti nekoupíš něco jiného než šímo????

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 8:57 ® Honza317

Ahoj já mám Rarenium 4000 FA dva kusy. Jeden má cca čtyři roky a druhý tři. U těch mých FA nemám tenhle problém a jsem s nimi maximálně spokojený.

reagovat