Chytej.cz

Výroba boilies necteno

17.1.2012 | pítrson | 54.476 zobrazení | 110 odpovědí

Ahoj, potřeboval bych poradit s domácí výrobou boilies – jak začít a tak. Dík za rady, nějak začít musím.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Pátek 25. dubna 2014 v 8:28 @ Palivec reakce na …

Alov> Těch 180 může být, ale čas nevím, závisí od obsahu vody atd. Průběžně kontroluj, aby jsi jen nespálil, byly by nepoužitelné. A dá se to i v mikrovlnce. Běžně to dělám (1× za 2 roky, LOL) Prostě jít po krocích a skončit když jsou OK.

reagovat
Pátek 25. dubna 2014 v 8:20 @ Palivec

No a u nás se ještě pár desítek let nevědělo, co to boilies jsou…

reagovat
Pátek 25. dubna 2014 v 8:19 @ Palivec reakce na …

Alov> Ale i tak jsem rád, že jsem poradil, že jsem si nedral klávesnici jen z plezíru.

Snad jsi někdy četl,že jsem si vyráběl boilies z proteinů kulturistických, tvarohu, jater, kostní moučky, sejra, všelijakých semínek jen několik let, jako s tím začali Angláni. Našel jsem to v rybářském časopise dovezeném z GB.

Když jsem si pečené červené (potravinářské barvivo) kuličky voňavé (rumová tresť) za pomoci „desítky“ Cormoran Cortest a trávy montoval na háček, dělali si ze mne idioti srandu. Ale já chytal 3 týdny v srpnu na boilies pečené od 21. do 24. hodiny několik kaprů (pouštěl jsem „to“) a idioti ani hovno (nebrali). Potom jsem to nechal tak a věnoval se, pokud byl čas, mušce. V práci jsem se exponoval 10–12 hodin denně bez nátlaku. Dnes vím, že to byla pičovina, ale bavilo mne to, ta špičková strojařina, jako jsou vysoko přeplňované diesely. Tam je všechno, od chemie spalování, kinematiku, dynamiku, pružnost a pevnost po termodynamiku, vysokou matematiku a fyziku. Kurva, rázové vlny využívané v plnění motoru comprexem, parciální diferenciální rovnice hyperbolického typu a nevím už jakého řádu…holt věda v praxi…

reagovat
Pátek 25. dubna 2014 v 8:07 @ Palivec reakce na …

Alov>Mi je absolutně fuk, či mne miluješ, či ne. Jsi mi lhostejný jako loňský sníh.

reagovat
Pondělí 21. dubna 2014 v 18:31 ® Alov reakce na …
Alov

Palivec> Ačkoliv Tě moc nemusím, kvituji Tvou radu s pečením koulí. Tohle jsem fakt netušil. Občas si něco ukoulím a plovoučky jsem řešil mletým korkem a tifus práce s tím, takže zkusím Tvůj stick :-) 20 minut na 180 st. a bude. Dík…

reagovat
Pondělí 21. dubna 2014 v 9:24 @ Palivec reakce na …

FInnnp> Blbos. Pokud je na dně řídké bláto a vrstva tlejícího listí, tak plavající boilies ti do toho nezapadne. Mám ho ověřené právě v takových podmínkách, na slepém ramenu řeky. Na všech vodách nemáš na dně jen šterk a písek. Jistě, k boilies se dají přidat nadlehčovací materiály, ale proč, když boilies samo může plavat. Nakonec se takové i prodává. Zajímavé je, jak se při pečení boilies krásně rozvinou vůně třeba ze semen ptačího zobu a kořenin… I při mírném připečení vařeného…

reagovat
Neděle 20. dubna 2014 ve 23:27 ® FInnnp reakce na …

CarpLuki> Nač plovoucí boilies.Je absolutně k ničemu.

reagovat
Neděle 20. dubna 2014 ve 21:50 ® CarpLuki reakce na …

Tak kaprařině se venuji krátce

reagovat
Neděle 20. dubna 2014 v 19:26 @ Palivec reakce na …

CarpLuki> Co je na tom velice zajímavého? Mi se zdá, že tam není zajímavé nic. Pokud jsi začátečník, tak to pro tebe zajímavé asi je.

reagovat
Neděle 20. dubna 2014 v 18:05 @ Palivec reakce na …

lunimus>Plavou proto, že mají měrnou hmotnost menší jako voda. A to ne proto, že mají kůrku jak tady jeden napsal, ale proto, že pečením, když je teplota vyšší jako cca 100 stupňů při vaření, se vytvoří v boilies dutinky, zvětší se objem. Já experimentálně vyráběl boilies v sedmdesátých letech minulého století, hned po publikování prvních článků v anglických časopisech. Tady se o tom nikomu ani nezdálo. Protože jsem neznal optimální poměr komponentů, při vaření se mi koule rozpadaly. Tak jsem je pekl v troubě a byly jen plovoucí. Kapři je brali, ale zakrmovat se s nimi nedalo, cheche,plavaly na hladině. Pokud teď dostanu jednou za 2 roky záchvat a připravím si pár kilo speciálů podle vlastní představy, vždy si cca 20% koulí upeču, aby plavaly.

reagovat
Neděle 20. dubna 2014 ve 12:31 ® CarpLuki

Chlapi tady je velice zajimavý článek o domací výrobě boilies http://www.inrybar.cz/…oba-boilies/ Tedkom zrovna zkouším děla plovoucí kuličky

reagovat
Čtvrtek 21. března 2013 v 9:06 @ Bulva reakce na …

Ahoj, myslím si,že když Ti boili plave,je to způsobené pečením,kde se udělá kolem boili kůrka,která ho pak nadnáší,ale co se týká potávivého boili,tak stačí,když ty kuličky dáš jen do páry na chvíli a pak je pořádně vysušíš v přepravce.Několi boili již mám sám uděláno a tak mě napadá jedině tadyta věc. Ať se Ti daří,měj se Bulva

reagovat
Pátek 15. března 2013 ve 23:11 ® lunimus

Priatelia, mam na vas otazku. Kupil som si maly rolbal na boilies a vyskusal som si s nim urobit na veceru mäsove fasirky – gulicky, nieco podobne ako robia v nemenovanom svedskom obchodnom dome s nabytkom, len lepsie a bez konskeho mäsa :o)
Podotykam, ze nemam ziadne skusenosti s vyrobou boilies, ale tieto fasirky mi prisli ako zaujimavy napad na bolies, ktore som nevaril, ale piekol na oleji. Spravil som maly test hotovych mäsovych guliciek vo vode a mam problem.
Chcel by som ich poslat ku dnu a oni potvory plavaju …
Dostavam sa teda k otazke. Co je vhodne pridat do zmäsi, aby boli tieto mäsove (olejom nasiaknute) gulicky tak tazke, ze nebudu plavat, ale pojdu pekne ku dnu?

reagovat
Úterý 15. ledna 2013 ve 21:36 ® vovo
vovo

Petrův zdar potřeboval bych poradit chtěl bych vyrobyt pelety ale z boilies těsta ale bojím se že když si do boilie těsta přidávám kukuřici z plechovky, rozmixované ovoce, atd… tak že když to neuvařím a jen to budu sušit tak mi tam třeba to ovoce nebo ta kukuřice zkisne nebo něco tak. Máte stím nějaké skušenosti. Díky

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 15:37 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

pítrson>stačí ti to co jsem ti poslal!

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 ve 2:53 ® osprey reakce na …
osprey

pítrson> Hlavní budou výsledky. Práce i útrata, lhostejno zda jedno či druhé, budou zapomenuty, pokud to na ty koule bude brát.

reagovat
Čtvrtek 23. února 2012 v 0:57 ® pítrson
pítrson

petruv zdar tak jsem vyzkoušel vařit je to teda pracnejší než když jsem ho jezdil kupovat ale docela o hodne levnejší.Takže dík za rady

reagovat
Pondělí 23. ledna 2012 v 0:30 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

pítrson>pošta došla tak to dám do kupi a naskenuji pošlu mejlem.

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 ve 23:26 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mannice>jestli sis nevšim tak sem jen tak žádné foto nepouštím.Podle fota se dá rozpoznat kde to bylo takže s fotek sem nic nedávam,jde převážně o horká místa a to prozradím jen opravdovímu kamarádu teď to mapuji a ukazuji synátoru.

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 10:34 ® pítrson reakce na …
pítrson

Ahojtak jsem ti meil poslal do osobní pošty a na meil tak až budeš mít čas tak neco pošly dík.

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 1:10 ® All Armor
All Armor

Luban> Tak, tak. Ale jak jsem napsal, kdybys viděl, jak se fermentuje třeba polévkové koření, tak by jsi se takovým vymoženostem vyhýbal. Ona i fermentace je vlastně jakýsi rozklad, štěpení. Akorát je snaha vyhnout se vzniku bakteriálních jedů (botulotoxin) tak, že prostředí je velmi kyslé, nebo slané a bakterie se nemnoží. Z čeho se dělá polévkové koření (někteří s ním ochucují i nástrahy na lov ryb)? Pšeničný, rýžový, kukuřičný lepek, všelijaké odpady (sója, slunečnice, arašídy),tvaroh, keratin masová moučka, škvarky, kyselina solná, soda, sušená zelenina, houby, natě, fosforečňany…To všechno se vaří v autoklávu a potom dlouho zraje v kádích… Při výrobě rybí omáčky se prostě v kádích fermentují rybičky zasypané solí. Fermentují se, až se roztečou.

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 0:57 ® timbab
timbab

mannice> Nedá se nic dělat:-93;

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 0:49 ®  reakce na …

timbab> :-93; prej nic nebude :-(

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 0:13 ® timbab reakce na …
timbab

ladamaj> Já taky cííí vidět metr a čtvrt dlouhého kapra

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 0:10 ®  reakce na …

ladamaj> Proč bych provokoval?Jen ukaž fotku s metrem a budu věřit a sklapnu.:-) Neber všechno jako útok,nebu'd tak vztahovačnej.Nor­mální konverzace ;-)

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 0:07 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

mannice>nic ti nevnucuji viděls někdy říčního kapra jestli ti to vůbec něco říká.Více natvé otázky které zaváněj hádkou nereaguji stačí už provokuješ dost dlouho takže klídek fešáku nechápu co zde předvádíš.

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 0:02 ®  reakce na …

ladamaj> Kapr o délce 125?:-D ..Tak to teda promiň :-))

reagovat
Neděle 22. ledna 2012 v 0:01 ® ladamaj
ladamaj

pitrson>písni mě tvůj mejl já ti něco nakopíruji jak začít a sčím.V kajmanu kdysy dávno bilo spousty věcí já ho vlastním tak ti něco pošlu.Neděkuj jezdím do Litoměřic za rybama a znám i např. V.K. RS tak se třeba i potkáme.

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 ve 23:54 ® ladamaj
ladamaj

mannice>mám video fotky a čemu věříš či ne to mě je celkem fuk,Fotky měli možnost shlédnout i členi chytej ale sem je nikdy nedám.:-> Musíš se ještě hodně učit já mám trofejí víc než dost ať v rybařině tak v myslivosti.Raději otoč list a ptej se na věci ohledně bojlí toto téma sem nepatří.pivo

reagovat
Sobota 21. ledna 2012 ve 23:39 ® 

ladamaj> 125cm? Tomu teda dvakrát nevěřim. I ty metrovky musej bejt problém.

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...