Chytej.cz

OBVIŇOVÁNÍ necteno

1.1.2012 | vovo | 44.149 zobrazení | 156 odpovědí

Ahoj chtěl bych se dozvědět váš názor na odpovědi v komentářích forech atd. na téma masař Myslím tím určitě ste si všimli, že v komentářích nebo pod fotkami se často vyskytují záporné komentáře tipu ,,ty jsi ale masař“ nebo jak můžeš vzít ,,takovou rybu domů“ ,,chudák ryba“ (myslím tím případy že je třeba na fotce rybář/ka a je focen/a mezi domy na ulici nebo v domě) (nemyslím tím případy kdy je ryba focena bez hlavy apod.) Například já byli jsme na dovolené a byli jsme ubytovaní na chatě před kterou byla požární nádrž a kolem byli samozřejmě domy nachytal jsem tam sPoustu ryb a fotky na kterých byli také vidět v dáli domy sem si dal do fotoalba a hned první příspěvek bylo cituji ,, kde si vyděl brát 35 kapra domů opravdu masřina totok už“(byla to požární nádrž takže se tam rybi brát NEMOHLI to sem táké odepsal) ale mrzelo mě to.TAKÉ Vám nevadí podobní přístup???

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   6 5 4 ...
Středa 11. ledna 2012 ve 22:46 ® Fryw reakce na …
Fryw

FInnnp> Zkusil bych začít tímto

reagovat
foto/forum/2012/th-img19409.jpg
Středa 11. ledna 2012 ve 22:34 ® 1Mara reakce na …
1Mara

džigit> :-D

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 22:24 ® džigit reakce na …

1Mara> náhodou,dnes jsem stolici ukázkově hedvábnou :-))

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 22:21 ® 1Mara reakce na …
1Mara

FInnnp> Jak to není na házení mušákem , tak to by mě ani nechutnali :-))

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 22:20 ® 1Mara reakce na …
1Mara

džigit> V tobě je dobroty jak fprdeli medu :-D

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 22:16 ® džigit reakce na …

FInnnp> on pije víno s kofolou,tohle mu bude jedno :-D

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 22:11 ® FInnnp

Jezírko má kámoš.Nedá se tam chytat.Tam hodíš hrst granulí a šáhneš tam podběrákem.Jinak chutově nejsou nic moc.

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 21:54 ® 1Mara reakce na …
1Mara

FInnnp> Můžu si ktobě přiject zamušit ? :-D

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 21:40 ® FInnnp reakce na …

osprey> Já jich přesně zbaštil 26.Já ryby mohu baštit pořád.Což já osobně považuji za správné.Čím více tím pro jedince lépe a každému to radím.A ještě jsem zbaštil jednu štiku a tři candáty.A nesčetně duhošů ze zahradního jezírka.

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 21:20 ® KOLIBŘÍK
KOLIBŘÍK

Zdravím.Podle rybářského řádu má rybář na svůj ůlovek právo.Pokud samozřejmě rybářský řád neporušil.Ale druhá stránka věci je jak a kde se s ůlovkem vyfotí.Je pravda že některé zveřejněné fotky jsou odstrašující a měli by raději zůstávat pouze v albech samotných lovců.Rybář samotný by měl zachovat při focení svého ůlovku patřičnou etiku …aby fotka vyzněla k tomu to koníčku vážnost,romantiku a zachování ůcty rybářského cechu…Ale?? sami velmi dobře vidíme že spoustě z nás je to ůplně fuk.Vyfotí se se svým ůlovkem kdekoli a za podmínek absolutně odstrašujících pro ostatní rybáře.Já osobně už to ani raději nekomentuji proto že to je bez patřičného významu a ještě se to nakonec otočí proti mě samotnému…

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 20:59 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> to je ďábelské:-))

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 20:55 ® osprey reakce na …
osprey

FInnnp> S tím bych si hlavu nelámal. Necháš si menšího kapra a zbaštíte ho s manželkou.

Nebo ho můžeš přidávat do karbanátků – začneš na pár procentech a budeš podíl rybiny postupně navyšovat:-))

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 20:49 ® FInnnp

Já mám zase problém jiný ze zasakovanýma rybama.Jak je dostat do dětí.Oni Kapra moc moc neradi.File a Pangas jsou u nás doma zakázaný.

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 20:47 ® osprey reakce na …
osprey

Fryw> Já fotím ryby nejradši ve vodě. Foťák mi visí na krku, takže holt mi ta ryba plave pod nohama o půl minuty dýl.

Pokud si rybu beru, nesakuju, zabíjím hned. Když je vedero a mohla by se zkazit, tak ji pustím anebo se spakuju a táhnu domů.

A co se týče těch původních ryb, které žijou tam, kam nikdo nechodí, tak ty si hýčkám. Proto mě taky tak štvou kormoráni.

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 20:36 ® Fryw reakce na …
Fryw

osprey> Je mi od rána špatně a když mudruju nad tímto, nemyslím na to. Ale ono to nebylo zase tak uplně od tématu, když se oddělí ten balast, tak z toho vyjde myšlenka, že mi přijde mnohem akceptovatelnější fotka ryby v koupelně nebo v kuchyni na prkýnku, než krásně naaranžovaná ryba u vody, pokud ta ryba musela trávit večer ve vezírku kvuli fotce a hlavně když byla pak puštěna…

Letos jsem zkoušel usek řeky, který je brán jako zajimavý jen když se tam vysadí kapr a duhák a jinak tam nic není. Šel jsem tam otestovat feeder (s poznámkami – proč tam jdu ted, když kapry tam davali před měsícem a to jsem nešel…). Chytil jsem tam během chvíle 7 druhů ryb (z toho třeba podoustev, ježdík, ostroretka – ryby o které jsem minulou sezonu jinde nezavadil). A jsem přesvědčenej o tom, že kdybych je vzal domů na jídlo, tak by do mě druhej den uhodil blesk…

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 20:17 ® osprey reakce na …
osprey

Fryw> Já myslím, že teď už se tu nediskutuje o tom, že nechat si rybu je špatné. Zejména u vysazovaných kaprů a duháků to není nejmenší problém.

Pokud se mi ale během zimy povede najít třeba zimující velké podoustve, kterých je u nás na některých úsecích řeky málo a začnu je nosit domů na jídlo, tak to by mě hanba fackovala.

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 20:12 ® Fryw
Fryw

Já nevím, jak bych si musel ospravedlnit chození na ryby s tím, že nikdy žádnou nevezmu (a k tomu patří i to že nikdy nebudu chytat na živou). Protože kdybych uplně vykořenil alespoň ten upozaděný motiv, který je chtě nechtě ulovení ryby na maso a nepřestal místo prutu brát k vodě jen dalekohled a foták, připadal bych si divně. Možná jako někdo, kdo vytahuje mlaďátka z hnízda jen proto že jsou pěkná a chce si je pohladit.

Uchovávání ryb jen pro ranní focení mi přijde neomluvitelné. Jednak se to příčí našemu řádu a druhak (a to je uplně individuální) preferuju autentické fotky. Ano, počká se na lepší podmínky, na lepší světlo, ale ona tím ta fotka ve skutečnosti hodně ztratí… To mluvim o fotkách, které svou kvalitou „nevydělávají“, ne o těch fotkách, které jsou foceny z důvodů publikování v knížkách atd..o toho to částečně omluvit, nebo pochopit dokážu. Nic méně, pokud je tím porušen řád, tak žádná omluva neexistuje.

Chtěl bych se jen tak pro zajímavost zeptat, jak to vypadá s vaší letošní docházkou. Kolik docházek bylo, kolik revírů navštíveno, kolik ryb ponecháno atd atd… (ale možná bych udělal samostatné téma, pokud to vzbudí vůbec nějaký zájem).

reagovat
Středa 11. ledna 2012 v 19:46 ® HaD reakce na …
HaD

nnnap> tak tak

reagovat
Středa 11. ledna 2012 v 19:24 ® nnnap reakce na …
nnnap

osprey> je to pravda.

reagovat
Středa 11. ledna 2012 v 19:22 ® osprey reakce na …
osprey

nnnap> Sedm tun cejna nachytaných jen kvůli těm sedmi tunám je těžkej úlet.

reagovat
Středa 11. ledna 2012 v 19:14 ® džigit reakce na …

nnnap> a což teprve taková reklama v e-shopu? Zkopčeno – Pro kapra „přátelský" materiál…

reagovat
Středa 11. ledna 2012 v 19:09 ® nnnap
nnnap

hoši, vezírek a přechovávání ryby v něm mimo účely udržení čerstvosti masa je jednoznačně prasárna. Můžete si o tom myslet co chcete, to neomluvíte. Nejlepší jsou čuňata, které plní sak jenom proto, aby si dokázala, jak jsou šikovná. Třeba angličtí gentlemani. To byla mimochodem jedna z věcí, co marťas nerozdejchal, když sem se mu navezl do hvězdy, která kvůli sportovním tabulkám sakovala 7000kg cejna za rok. Jenom kvůli pořadí a aby to tomu anglickému skotu někdo věřil.

reagovat
Středa 11. ledna 2012 v 17:55 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

FInnnp>osobně bych EKO vezír neodsuzoval sám ho používám a kruhy mám o průměru 1m a délka 1,70cm což myslím je plně dostačující.Ohledně focení je foto denní kolikrát lepší jak noční ale to záleží na spoustě faktorů a umu.

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 v 16:00 ® FInnnp reakce na …

chosebaits> Tak nástražky neberu.Ty jsou určené na porážku.

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 ve 14:06 ® osprey reakce na …
osprey

rgb23> Moje aranžované fotky ryb vznikají zejména s využitím jedinců určených pro pekáč. Beru to jako větší zhodnocení té ryby.

Co pouštím, fotím rovnou ve vodě, maximálně v ruce (když třeba musím fotit třicetinou, fotku ve vodě bych ani nedal).

Nutnost fotit značnou část úlovků je u mě dána profesí. Nebýt toho, asi bych fotil daleko míň.

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 ve 13:42 ® HaD reakce na …
HaD

rgb23> vadilo by mi to počínání minimálně.

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 v 1:02 ® rgb23
rgb23

MP-E65mm> a není pak pitomost je vůbec chytat?

reagovat
Úterý 10. ledna 2012 v 0:59 ® rgb23
rgb23

David Havlíček> nezlobím se, neboj:-) jenom nadhazuji nešvary. Kdyby ty ryby byly podle texu určeny na pekáč, vadila by ti ta fotka méně?

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 ve 22:02 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

FInnnp> Tak stresovat rybu kuli fotce považuji také za hovadinu!Fotím prostě v noci,nebo dnešní fotoaparáty to zmáknou celkem slušně.Sak používám na nástražní ryby na fouse.

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 19:33 ® FInnnp

Já vlastně nesouhlasím z nikým.Když někdo strčí rybu do saku tak si jí zřejmě chce ponechat.Všechny ostatní zbůsoby jsou špatně.Nejvíce mě pobaví rybáři nad používáním EKO vezírků.Jako čekám na raní fotografování a nebo čekáme na druhého kapra na fotku.

reagovat
novější starší
Stránky:   6 5 4 ...