Chytej.cz

Oprava prutu necteno

26.6.2011 | dandys | 53.872 zobrazení | 12 odpovědí | upravit

Dobrý den,včera se mi při lovu zlomila špička u děličky.Chtěl bys se zeptat jestli si budu muset znovu koupit celý prut a nebo jenom tu špičku pokud se v nějkém obchodě prodává.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 3. dubna 2015 ve 13:33 ® hraji reakce na …
hraji

Golliash> zlomené pruty posílám do opravy k panu Luborovi Zelenému. Je to vynikající odborník na opravu grafitových věcí, nejen prutů. Tady je adresa webových stránek. http://www.sportenservis.cz/ oprava zlomeného dílu stojí cca 450,–Kč, a opravuje i muškařské pruty, vláčecí pruty i závodnické děličky.

reagovat
Pátek 3. dubna 2015 ve 13:16 @ Golliash

zlomiil sem strdovy dil deličky feeder shimano nexve bx 330 cm , light spatnym skladovanim ve futralu, je to zlomena na příč, na široko, máí někdo nějaky tip na opravu tohoto proutku? je to milaček :-)

reagovat
Pondělí 27. června 2011 v 16:36 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> :->

reagovat
Pondělí 27. června 2011 v 16:16 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Taky někdy se po zlomení tím grafitem táhnou prasklinky až do nevidím a jen to spojíš, praskne to vedle.

Je to prostě hrozně individiální věc (od slova individium) a víc tu nevyřešíme:-))

reagovat
Pondělí 27. června 2011 v 15:53 ® kerob reakce na …
kerob

osprey> proto rikam, ze zalezi na tom, kde to je zlomeny… nekdy je lepsi prut zkratit. Nekdy zahodit, ale casto to jde opravit uplne v pohode a nema to vaznejsi vliv na krivku ohybu. I relativne blizko spicky se to da opravit. Zalezi na mnoha faktorech, nektery pruty jsou udelany tak, ze je neopravis at to rupne kdekoliv.

reagovat
Pondělí 27. června 2011 v 15:44 ® osprey reakce na …
osprey

kerob> Já většinou narazil na to, že to bylo hodně nahoře a ta díra uvnitř blanku byla moc malá. Je to kus od kusu a hodně záleží na tom, co je to za prut.

reagovat
Pondělí 27. června 2011 v 11:10 ® kerob
kerob

Pokud se dovnitr da kolik z laminatu a ne z uhliku a zvenku se praskle misto prelaminuje uhlikovou tkaninou a pak zavakuuje, neni zmena akce temer patrna. Ale strasne moc zalezi na tom, jak daleko od spicky to je zlomene.

reagovat
Pondělí 27. června 2011 v 9:35 ® Kazan

V modelářských potřebách prodávají takové uhlíkové tyčky různých průměrů, udělej si z toho kolíček a zlomené díly slep k sobě. Samozřejmě se tím trochu změní akce, ale jiná oprava neexistuje, pak jen vyhodit a sehnat nový díl.

reagovat
Pondělí 27. června 2011 v 9:11 @ Pepa z depa

Snad víš, co je to za prut a kde jsi „to“ koupil. Několikrát jsem si obstarával zlomenou část a fungovalo to. Jen jednou k sobě díly jaksi nepasovaly, ale mírné „zapucování“ a navoskování (to doporučuji univerzálně na spoje všech prutů, používám středně tvrdý vosk ma běžky). Právě jsem měl problém se špičkou na feeder. Potřeboval jsem náhradní špičku s největším průměrem 2,8 mm a v obchodech většinou tlustší (kolem 4 mm). Koupil jsem cosi 2,8 mm od Robinsona (pokud se nemýlím), trochu jsem oleštil, ale je „to“ o 20 cm delší a jemnější. Hmmm, přemýšlím, čo tu bestii, dlouhou a s extrémně měkko špičkou, nevyzkoušet na tenkaru.

reagovat
Neděle 26. června 2011 ve 22:14 ® Hora
Hora

Zkus se v rybářské prodejně zeptat,jestli nemají ( neznají ) nějakého opraváře prutů.Prut po opravě ztratí akci ve špici ( bude tužší ) ale bude Tě to stát asi třetinu ceny prutu.Popřípadě kontaktuj dovozce značky a zeptej se na možnost výměny špice.Použij klidně Google,něco najdeš.

reagovat
Neděle 26. června 2011 ve 21:52 @ dandys reakce na …

Takže doporučuješ spíš koupit novej prut?

reagovat
Neděle 26. června 2011 ve 20:50 ® osprey
osprey

U zlomeného děleného prutu se mění jen zlomený díl. Stojí to zhruba půlku prutu (pokud je to dvoudíl). Teoreticky se to dá spojit (vlepí se něco dovnitř blanku), ale v praxi tohle řešení za moc nestojí.

Jde i o to, jak moc ti ten prut přirostl k srdci.

reagovat