Chytej.cz

jak začít muškařit necteno

16.10.2010 | deniiis | 8.743 zobrazení | 31 odpovědí

dobrý den potřebuji poradit ohledně syna on říká že by chtěl hrozně začít muškařit ale já mu říkám že to chce trénink a praxi a že je moc mladý je mu 13 let.blíží se vánoce a já bych mu tedy chtěl koupit základní výbavu na muškaření na kolik by mě to asi vyšlo nechci nic drahého jenom aby se na to dalo chytat.A taky kde se v praze nebo okolo prahy dá muškařit děkuji.LOVU ZDAR!!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 8. dubna 2015 ve 21:53 ® jepice-zruseno reakce na …

Dravčík> Kde s eto píše? V bližších podmínkách pak může být kde co, ale pokud netaháš velkýho strýmra, kterýho evidentně nevezme nic jiného, než hájený dravec, tak by neměl být problém.

reagovat
Úterý 7. dubna 2015 v 18:41 @ Dravčík reakce na …

Díky.Ale v soupisu revírů atd.je to definovaný jako,že nesmím(že se vedení nebo lépe stahování mušky bere jako vláčení).Tak nevím.Dám na tebe.Snad když potkám kontrolu tak dopadnu dobře :-)

reagovat
Pondělí 6. dubna 2015 ve 21:34 ® jepice-zruseno reakce na …

Dravčík> Na mušku můžeš chytat kdy chceš jak chceš, prostě podle rybářského řádu (pokud není v bližších podmínkách něco jiného). Na internetu je spousta kravin, správné informace nalezneš na rybsvaz.cz nebo v té knížce co jsi dostal k povolence.

reagovat
Pondělí 6. dubna 2015 ve 20:20 @ Dravčík

Když to tady tak probýráte.Mám dotaz.Může se muškařit na MP vodě už od začátku roku,nebo se musí počkat do června až začnou dravcí?Někde na netu jsem čet,že se mušk.bere jako přívlač,ale co když bych chytal suchou?Dík předem za odpovědi

reagovat
Pondělí 25. října 2010 ve 22:01 ® osprey reakce na …
osprey

mcflurry> Dá se celý rok, jde o to, jestli ti to bude stát za to.

Vezmi si jen všechny ty duhákodromy narvané rybami pro lov na dírky. Pokud to na Vánoce nezamrzne, můžeš tam řádit s mouchou jak kuna v kurníku.

Dá se vyrazit s potápivou šňůrou na okouny, i štička by se nechala, na MP vodě se dá unymfovat lipan…

reagovat
Pondělí 25. října 2010 v 19:20 ® Robur
Robur

Tomik> musíš jet do tepla a možeš, vlaštovky taky lítaj za muškama

reagovat
Pondělí 25. října 2010 v 19:10 ® Tomik reakce na …
Tomik

na vánoce ještě jo, ale o božím hodu už ne…;-) )

reagovat
Pondělí 25. října 2010 v 18:38 ® mcflurry

dá se chytat i o vánocích na mušku?

reagovat
Středa 20. října 2010 v 19:37 ® osprey reakce na …
osprey

deniiis> To je otázka nebo oznámení? Pokud je to otázka, tak nevím. Přímo na soutoku jsem nikdy nebyl.

Osobně ale považuju celou Prahu za nepříliš ideální pro muškařské začátky. Ale taková Berounka vypadá místy velice slibně a není to daleko.

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 21:20 ® deniiis reakce na …

osprey> da se to i tam jak se to stýka s vltavou

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 20:46 ® osprey reakce na …
osprey

deniiis> Samozřejmě, že dá. Ono se to dá i na louce.

Ale nějací tlouštíci a okounci tam prý jsou, takže by to mohlo být i s rybou. Otázkou je, jak zábavné to bude a co se chytí. Na muškařské začátky to asi není voda z nejlehčích.

reagovat
Úterý 19. října 2010 ve 20:26 ® deniiis

zajimalo by mě jestli v praze se dá muškařit i na řece rokytka protože bydlíme prakticky u ní

reagovat
Úterý 19. října 2010 v 16:29 ® Piranha reakce na …
Piranha

deniiis> to je to nejlepsi a nejdulezitejsi co mohlo byt.Prodavac si vypiplá budouciho zakaznika a kluk bude umet muskarit a oba budou spokojeni.Je to pro nej ale beh na dlouhe trati. Hodne zdaru.

reagovat
Pondělí 18. října 2010 ve 23:16 ® osprey reakce na …
osprey

deniiis> Paráda, to je za tisíc rad tady na webu. Navíc synek zjistí, jestli je to opravdu to, po čem touží.

reagovat
Pondělí 18. října 2010 ve 22:39 ® deniiis

tak jsem navštívil obchod spin and fly v praze teda řeknu vám to je ale věda nakonec jsme dospěli k názoru že prodavač by mýho kluka vzal k řece na praxi lepší už to nemohlo být

reagovat
Neděle 17. října 2010 v 18:59 ® osprey reakce na …
osprey

deniiis> Jo – máme tu dost muškařských videí, doporučuju si to prohlédnout. Často jsou to sice ryby, na jaké se u nás nenarazí, ale v principu je muškařina pořád stejná, jenom je to u nás o dost jemnější než na většině těch videí.

reagovat
Neděle 17. října 2010 v 18:55 ® Piranha
Piranha

deniiis> ja si myslim, ze by jsi si mel nejdriv s klukem sednou k nejaky knizce a prostudovat co vlastene ta muskarina je.Ptas se, ze chces koupit nejaky cajk na zacate, ale zatim jak zjistuji nevis ani k cemu je snura.Opravdu si nejprve precti nejaky clanky zde na serveru, v casopisech, nebo nejake knize a az budes vedet jak se snura znaci a jakou snuru na jaky prut pouzit zda potapivou, plovoici nebo intermedialku, oboustanne ujimanou nebo jednostranne pretizenou a podobne, tak teprve si vyber nejaky cajk.Musis o tom neco vedet.Muskarina neni jen tak obycejna chytacka a plno lidi ji opusti kvuli neuspechu, ktery na zacatek patri vic jak kdy i jiny techniky lovu.

reagovat
Neděle 17. října 2010 v 18:45 ® osprey reakce na …
osprey

deniiis> Muškařská lajna nemá s vlascem nic společného. Muškařský prut je ve spolupráci se šňůrou něco jako bič – ten, co s ním kočí práská nad spřežením.

Mouchy nic neváží, na vlasci bys ji těžko nahazoval, ale šňůra je těžká a s dobrým prutem se jí dá ve vzduchu rozpohybovat nějakých 20 – 30 m. Takže si mušku představ jako třapec na konci toho biče – akorát ten pohyb musí být jiný, jemnější a ke konci utlumený. Mušákem se sice nechá prásknout jako bičem, ale obvykle jsi pak tu mouchu viděl naposled.

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 13:06 ® Robur
Robur

http://www.chytej.cz/…lne-jantary/ ještě si nadji 2. díl. Dle mého se do 5000 vlezeš.

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 12:11 ® deniiis

taky bych se chtěl zeptat jak maj muškaři na navijáku takovou žlutou šňůru to je namísto vlasce nebo se dá pouřít i vlasec normální

reagovat
Sobota 16. října 2010 ve 22:00 ® Cudla
Cudla

deniiis> Modřany až Štěchovice,Honza vždycky dobře poradí a tak tam s ním valíme.Vyblbnem se skoro pokaždý.osobka.

reagovat
Sobota 16. října 2010 ve 21:49 ® deniiis reakce na …

Cudla> a kam na tu vltavu v praze chodíš

reagovat
Sobota 16. října 2010 ve 21:46 ® Cudla reakce na …
Cudla

deniiis> Jezdim si do Prahy a okolí párkrát zachytat (to i zamušit)To co ti radil kámoš dá se to pořídit no bez broďáků.,ale ty na Vltavě stejně nepoužívám.Pak jsou tu Lahvovice malej MP stojáček ale pouze na mušku taky ze břehu.Děcka jsou učenliví,stačí trochu postrčit.Muškař by se taky nějakej našel stačí se podívat do klubu…

reagovat
Sobota 16. října 2010 ve 21:41 ® hraji
hraji

Myslím, že na utrácení desetitisíců je vždy času dost. Pokud si nejsi jistý, zda to bude kluka bavit, vyber něco v bazaru, objevují se tam dobré pruty za polovinu ceny, stejně tak navijáky. Lajny je asi lepší koupit novou, alr to je cca 700 korun. Co se týče borďáků, je dobré, aby si je vyzkoušel, protože údaj 13 let nic neříká, někdo má 160 a jiný 180 cm.

reagovat
Sobota 16. října 2010 ve 21:20 ® deniiis

kamarád mi řikal že sehnal výbavu za 5 000 a chytá krásný velký ryby není to zase taky bych chtěl aby kluk chytal velký ryby ale 5000 to se mi zdá málo ale cena je to hezká

reagovat
Sobota 16. října 2010 ve 20:06 ® regulus reakce na …
regulus

deniiis> broďáky budou možná trochu problém, myslím tím to, že kluk asi ještě bude růst, takže ty co bude mít na příští rok mu můžou být za rok malý a kupovat mu větší aby do nich dorost je asi blbost. Pokud se týká proudu, tak to hold musí být kluk opatrnej, vykoupat se dá, ale když se neblbne tak to žádný velký riziko není. Záleží to kde bude chytat, okolo Prahy to neznám, tak vůbec netuším jak to tam vypadá, jak jsem ti psal, kontaktuj nějaký muškařícího pražáka, nejlépe v Muškařině.

S těma 10 tisícama to ber s rezervou i když se to této částce dost přiblíží, prut asi okolo 2 tisíc koupíš ucházející, žádný hi-fi to nebude, ale na naučení stačí, taky nevíš jestli to kluka chytne nebo ne, naviják se asi kolem litru dá taky sehnat a lajna je to samý, takže to máme 4 tisíce, otázka je jaký broďáky a za kolik, určitě to bude víc jak 2 tisíce no a když pak vezmeš nějaký ty drobnosti tak do té desítky moc scházet nebude.

Na mušku se dají chytat úplně všechny ryby.

reagovat
Sobota 16. října 2010 v 19:52 ® Piranha reakce na …
Piranha

deniiis> uz je to chlap je mu 13 :-)) jakej strach.Muze chodit chytat ze brehu bez prsacek ale bude trhat jako blazen vo vsechno co mu poroste za prdeli. Nevim jak je vysokej. A 10 neni moc, kdyz si vzpomenu ze za 10 si dneska koupis i pulku prutu :-)) Dva klacek, dva navijak dva brodaky litr snura nebo doporucuju spis kvalitnejsi a cetky a ses na tech osmi deviti. A doporucuju mu aby si zacal vzat musky taky sam, jinak dneska muska v prumeru 22 kaček vydrzi na vlasci tak 10 minut u zacatecnika nekdy i minutu :-)) Kdyz necha na strome za den 10 musek tak to bude velky mesicni kapesny :-)

reagovat
Sobota 16. října 2010 v 19:01 ® deniiis

a ty brodící kalhoty takový malý velikosti se dělají ja se jen bojím aby ho třeba proud nestáhl do vody není to žádný ořezávátko svaly má ale co kdyby a jaké ryby se dají chytat na muškaření

reagovat
Sobota 16. října 2010 v 18:57 ® deniiis reakce na …

Piranha> 10 000 není to zbytečně moc

reagovat
Sobota 16. října 2010 v 18:38 ® Piranha
Piranha

Podle mne tak okolo hranice 10.000,–- dejme tomu ze na raz 8tis.Brodaky nejaky podle toho, zda se do nejakych uz vejde, prut, navijak, snura a cetky jako podklad, koncovku, vlasce, nebo navazce a jiny drobotě. A věk?Mladymu Monfishovi je 8 let a uz líta i na belly boatu a mrska obstojne. Neni to levny odveti a myslim si ze neni dobry zacinat s nejakyma ludrama za 800 z e-shopu a diky tomu pak prestat.Za dva sezenes na zacatek celkem dobrej prut.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1