Chytej.cz

PILA BOHDANEČ RYBOLOV PRO DĚTI??? necteno

30.7.2009 | klicek | 9.934 zobrazení | 30 odpovědí

Ahoj chlapi,chci se podělit o jeden otesný zážitek od vody. Jelikož má kluk prázdniny ,a doma s ním není k vydržení,beru ho občas na ryby.Jezdíme po kraji na soukromé rybníčky ,tam si lze pěkně zachytat .Na internetu jsem našel inzerát .Rybolov pro děti -pila Bohdaneč.Je to kousek od nás ,tak jsem se rozhodl že to zkusíme tentokrát zde. Cena za povolenku 150 KČ se zdála v pohodě,fotky také napovídaly že to bude fajn ,tudíž jsme vyrazily… V 9 H ráno jsme byli na místě,co nás ale překvapilo že tam nebyla ani noha.Namířím si to ke kiosku pro povolenku netuše co mne čeká. Pán byl celkem v pohodě ,říkám si bude to paráda. Když na mě pak ale vybali částku za povolenku ,všelijaké zálohy ,šel jsem do kolen. Na místo inzerovaných 150kč, to bylo nějakých 700kč. Být tam sám tak se na to vy…,ale kluk byl natěšenej ,tudíž jsem nemohl couvnout.Když pak začal s místním řádem tak to už jsem měl totálně po náladě. Ulovená ryba totiž nesmí být vrácena vodě,což pro nás jako pouštěče byl asi největší problém. Přejdu k samotnému lovu- pstruzi 25–30 cm ,takže nic moc,ale to nejlepší teprve příjde,nejen že rybu nesmíte pustit zpět ale musíte si ji zabít zapujčeným polenem a vhodit do vyfasovaného kýble a ještě ji pěkně zaplatit,a to opravdu pěkně 250 kč /kg .Za zadke nám tam ometal místní dědek a hlídal aby jsme náhodou něco nepustily,což mi pěkně lezlo na nervy Na místo krásně stráveného dopoledne se nám výlet změnil v zatraceně drahou hodinku něčeho co z rybařením nemá nic společného .Tato hodina hrůzy mě stála 1000kč ,neboť při odchodu jsem musel tyto ryby ještě zaplatit,a to 300kč. Nemluvím o starosti s rybamy ,jelikož je nejíme. Ne že bych byl škudlil ,ale za hodinu mi to přijde příliš. Rybaříme pro radost a pohodu u vody ,ale toto jsme zde ani náznakem nenašli. Celkově to beru jako zkažený den a ani se nedivím že jsem na parkovišti pro cca 20 aut mohl zaparkovat klidně autobusem bylo totiž téměř prázdné,ted už se nedivím!!!!! Nelze toto ani omylem srovnávat s revíry jako je polička ,štít ,lovětín atd.kde za 200až 300kč strávíte pěkný den opravdu na rybách…
Máte někdo ještě zkušenost z nějakým takovýmto hnusem????

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 18. srpna 2014 ve 14:18 @ alca

Byli jsme tam nedávno, zkušenost špatná, odjížděli jsme zklamaní. Pstruhový rybníček – ryby napůl chcíplé, některé i chcíplé byly. Jak někdo píše v příspěvku přede mnou – že nahodil, a rybu měl, tak my, ani rodina před námi, jsme nechytili nic. Nejsme rybáři, ale v momentě, kdy je jako „vhodná návnada“ krajíc chleba, ze kterého si máte udělat kuličku, tak to teda nevím… No každopádně máme poučení, kam už NIKDY…

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 ve 13:59 ® Robur
Robur

jen mně přijde divné, že to obhajují dva anonymní a ještě k tomu dámské přezdívky. Na to kolik je tu dam, je to prostě zarážející. Trošku to smrdí reklamou i antireklmou.

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 v 9:29 ® mascha
mascha

MartaN> možnost chyť a pusť je nereálná, pokud je tam pravidlo zákazu pouštění duháka a sivena. Tyhle ryby tam jsou v nemalém množství a nepříliš krmeny, čili pravděpodobnost záběru velká. Nechytit tam tuhle rybu bude umění, snad jedině při pokusu s obrovským boilím nebo gigantickýma nástrahama na štiku by se jim člověk mohl vyhnout.

To pravidlo o pouštění duháků a sivenů je trochu křečovité, chodím na tyhle ryby CHaP na dva jiné stojáky a pouze po dírkaření bývá určité procento ztrát, způsobené ošmatlaním, omrznutím a vyválením ryby ve sněhu.

Řekl bych, že tahle diskuze není o zlomyslnosti a závistivosti, ale o tom, že informace na webu nebyly (a stále nejsou) uváděny seriózně a kompletní (a tím nemyslím gramatické chyby:-) např. hláška „Cení ryb je vyvěšen v areálu“ – ceny ryb budou dělat většinovou složku celkové platby a tak si nemohu udělat jasnou představu o tom, kolik tu zaplatím a jestli je cena za odvežené maso (když už mám povinnost ho brát) rozumná.

Je to komerční areál, je jasné, že se tam nebude chytat zadarmo, ale cena by měla být jasně dopředu stanovena a povinnost odběru masa je v tomto směru neseriózní, protože provozovatel může přerybněním a absencí přikrmování připravit pro zručnějšího rybáře černou díru do peněženky. Jsou lidé, kterým je to zřejmě fuk, je to pro ně pár korun, ale ti ostatní by na to měli být alespoň připraveni.

A nakonec: Proč mi přijde podivné, že dva zarputilí obhájci (obhájkyně) mají podobný nick, a kromě podobné rétoriky také oba přistupují ze stejné IP adresy?

reagovat
Čtvrtek 12. května 2011 v 9:28 ® hraji
hraji

Nechápu lidi, co nechápou, že různí lidé mohou mít na stejnou věc různý názor. Byli jste tam spokojeni a je to to, co od rybaření očekáváte, dobře. Nebyli jste tam spokojeni a není to to, co od rybařiny očekáváte, dobře. Ale nevnucujte svůj názor jiným a nebraňte jim vyjádřit jejich vlastní názor. To co někomu může připadat jako rybářský ráj, může druhému připadat jako pokleslá komerce bez kouska rybářské romantiky. Takový je život.

reagovat
Středa 11. května 2011 ve 21:31 @ HankaS

Nechápu lidi, co neustále tuto firmu kritizuji. Byli jsme tam dnes, a ne poprve, musim rict, ze je to kouzelny misto, vsude cisto, klid, pohoda. Neco takovyho vybudovat muselo stat dost penez, aby deti mohli rybarit a taky si pohrat, takze rozumim tomu, ze se tam proste neda chytat zadarmo. Cesky narod me neprestane prekvapovat svou zlomyslnou a zavistivou povahou. Bohuzel…

reagovat
Středa 11. května 2011 ve 21:17 @ MartaN reakce na …

pro SlaMa: možnost chyť a pusť existuje, asi jste se špatně informovala, cituji z webovek rybolovprodeti.cz:

3. možnost Pokud si pouze chcete zkusit pocit z rybaření a nechcete si úlovek odnést nebo sníst, máme pro Vás připraveno speciální rybaření, kde si šetrným způsobem k rybám můžete zkusit zarybařit a ulovenou rybu lze pustit zpět do rybníků.

  • povolenka k rybolovu = 1 rybářský prut (1 osoba)
  • 4 hodiny 350 Kč, celý den 700 Kč

Podmínky

  • rybolov je povolen v celém areálu
  • loví se na háčky bez protihrotu
  • nutné používat podložku
  • pstruh a siven nesmí být vrácen do vody (pod pokutou 300 Kč, nebo vykázáním od vody) – ryby hynou i několik hodiny

Jinak je potřeba si uvědomit, že je to komerční areál, který něco stojí. Tím to nechci vychvalovat, ale nemám důvod je ani hanět, podmínky jsme znali a tak jsme se nemuseli při placení divit. A majlant nás to rozhodně nestálo, určitě to bylo levnější, než si zajít ve čtyřech do kina…

reagovat
Pondělí 9. května 2011 ve 21:07 @ SlaMa reakce na …

Ahoj, já jsem tam byl se synem loni na podzim a ztotožňuji se s původním příspěvkem … Bohužel se nám podařilo ulovit kapitálního kapříka a museli jsme si jej zabít a koupit :-(( Hezké místo, ale znovu se tam již nevrátím …

reagovat
Čtvrtek 5. května 2011 ve 23:19 @ MartaN

Dobrý den, koukám, že zde jsou staré příspěvky, tak bych je ráda poopravila. Byli jsme tam s dětmi před pár dny a byli jsme nadšení. Můžete si vybrat několik možností lovu, včetně Chyť a pusť, případně si půjčíte věci zdarma a pstruhy, co chytíte,vám tam ugrilují – a to musím říct, že skvěle. Ceny šly zřejmě dolů, nevím, my tam byli poprvé, ale to, co píšou lidi zde i na jiných diskuzích, tak to teda není pravda. My se chystáme znovu. Jinak i na jejich webovkach jsou již uvedeny nove možnosti loveni ryb. Nevím, zda to bylo dříve jiné nebo jsou ty negativní hodnocení z diskuzí od konkurence či typických ,,přejících lidiček". ;-)

reagovat
Neděle 11. října 2009 ve 13:13 @ ???

Je to až neuvěřitelné,hrůza. Ještě to funguje?

reagovat
Neděle 30. srpna 2009 ve 22:40 ® metli reakce na …

Byl jsem se synem na rybách ale nechápu proč si musím každou rybu nechat pokud to není 10ticentimetrová plotice. Jasný podraz je ceník který je u pokladny a ne na internetových stránkách, protože kdyby jej dali na internet tak tam nepřijede ani noha celý rok. Nechápu to protože jen blázen by tam jel vícekrát než jednou. Po příjezdu mě bylo na zvracení já nejedu nakupovat ryby nýbrž si pochytat se synem, což jsme museli po hodině vzdát neboť by jsme tam nechali celý obsah peněženky. prostředí moc pěkné zarybnění solidní ale je to darda

reagovat
Úterý 4. srpna 2009 v 16:02 ®  reakce na …

Robure, ty stary matematiku, mas pravdu. Me ani nenapadlo, ze bych na takove vode chytal. I moje 4 leta dcera toho lapla vic nez dost.

reagovat
Úterý 4. srpna 2009 ve 12:44 ® -zruseno

To bych si jel radši zachytat jinam.

reagovat
Úterý 4. srpna 2009 ve 12:30 ® ZANDER
ZANDER

tak to slyšim poprvé, já tam jezdim celkem často ( naposled začátkem června ) a takový problém sem tam nikdy neměl

reagovat
Úterý 4. srpna 2009 v 9:22 ® Robur
Robur

za 700, páč chytali na 2 pruty

reagovat
Úterý 4. srpna 2009 v 0:13 ®  reakce na …

Jediné co lze provozovateli vytknout je to, ze nema na webu cenik takovy jako ma u rybnika, ze nelze provozovat chyt a pust. Jinak je vse uklizeno, zarybneno, vybaveno jidlem i wc … proste komerce na MAX. Nakonec si zaplatil 150kc za moznost zachytat si a odnesl ryby za 850kc. Ze byly predrazene to si vedel – nebo neumis pocitat. Ze braly do par minut … a kdyby nebraly, tak bys zase fnukal, ze tam nic nemaji. Ano tato voda je pro uplne rybarske mouly. To co se da vytknout tobe, je to ze se prezentujes jako naprosty anonym a nejen na tomto rybarskem webu. Zavist? Konkurence? ....... nebo jen Srab?

reagovat
Pondělí 3. srpna 2009 v 0:50 @ anachronox reakce na …

Pokud někdo nevěří tomuto článku tak dělá velkou chybu a přál bych mu to na vlastní kůži zažít… je to k zblití !!!!!!! není to rybaření ale zlodějna.. mam stejnou zkusenost mimochodem s tim rybarenim pro deti maji pravdu i dite tam chytne kapra do 10 minut cena za 43cm kapra 300,– a muze se jet tomu… s tim dedkem ma pravdu take chodi jak mlsny kocour meli jsme problem aby nas nevidel jak vracime pstruhy.. a pokud stale nekdo neveri at si tam nahodi na pstruhovy rybnicek do minuty ma pstruha na PRAZDNY HACEK ----NEKECAM zazili jsme to.. museji byt strasne hladovi.....

reagovat
Pondělí 3. srpna 2009 v 0:46 ® Vasili
Vasili

Ano,na tomto rybníku jsem také byl a jak slyším jsem rád že jsem raši odešel já tam viděl sice cca 10aut ale tohle nevidím rád to je jak masna:-(( to radši budu sedět na revíru a tahat malý a pouštět je a být v štastnej než sedět natakovejhle revírech.a často se setkávám na soukromých revírech s nesmyslnýma řádama …radši jezděte na revíry

reagovat
Sobota 1. srpna 2009 ve 22:40 ® klicek reakce na …

Nenadávám ,pouze informuji ostatní. Je to pouze přesný popis události. Web je samozřejmě pěkně udělán,ale nikde ani zmínka o zálohách a nutnosti ponechat si a platit ryby ,toť vše.

reagovat
Sobota 1. srpna 2009 ve 21:31 ® mirmen

Přečetl jsem si nabídku na webu provozovatele. Pokud jsem něco nepřehlédl, tak jediné zmínky o cenách jsou ty o lístku ( 150 Kč ) a ceně půjčovného za vybavení. Zdánlivě vše v pohodě......pokud ovšem existují další nutné výdaje, bez jejichž zaplacení nelze lovit, pak považuju způsob prezentace firmy a její nabídky za naprosto nekorektní. Pokud firma chce na místě dotlačit zákazníka k dalším výdajům několikanásobně převyšujícím inzerovanou nabídku … a "nechceš-li na to přistoupit, tak se pakuj " , považuju to za hulvátství. Nejsem si dokonce jistý tím, jak by způsob podnikání hodnotila např. Česká obchodní inspekce. K tomu, že se firma prezentuje i na stránkách www.kudyznudy.cz , to provozovatelům posledně zmíněného webu rovněž k důvěryhodnosti moc nepřidává … spíš by se měla prezentovat na webu www.jakudělatzlidívoly.cz ..... toť můj názor …

Jinak .. z webu příjemný dojem, kéž by úroveň jednání s potenciálním zákazníkem byla na odpovídající výši

reagovat
Sobota 1. srpna 2009 v 15:57 ® martin002

Nadáváš tu pěkně, ale čeho se bojíš, že ani neuvedeš své jméno v kartě stejně jako si to neudělal na www.mrk.cz u stejné kritiky?

reagovat
Pátek 31. července 2009 v 17:32 ® klicek reakce na …

Ano 200 kč za chyť a pust je super dopoledne zachytáš a mažeš dom ,to je velký rozdíl !!!

reagovat
Pátek 31. července 2009 ve 14:12 ® Robur
Robur

pak mně to vychází, že jsi dal 300 za dvě povolenky na lov granuláčů a zmasil necelé 3 kila ryb za + 700Kč. Např. v Jestřabicích je 200Kč povolenka Chyť a pusť a 400 s ponecháním ryby, ale nevím v jakém množství. Ale výrazný rozdíl nepozoruji.

reagovat
Pátek 31. července 2009 ve 13:56 ® Rade reakce na …

V tom případě, jediná šance jak si nechat vrátit „zálohu“ je nic nechytit – možná tedy chytat bez háčku :-)

reagovat
Pátek 31. července 2009 ve 13:37 ® klicek reakce na …

jelikož ryby nelze pouštět ,tak nevratná

reagovat
Pátek 31. července 2009 ve 13:18 ® Robur
Robur

moment, už se v tom motáme, pokud bylo ze 700Kč, 400Kč záloha, která je předpokldám vratná,tak jediná zlodějina je snad cena pstruha 250Kč/kg, která se většinou motá kolem 110Kč

reagovat
Pátek 31. července 2009 ve 12:08 ® sus1

Rade> Asi tak,kluk nekluk,otočil bych se a byl pryč hned.Za 1000Kč bys toho klukovi koupil,že by měl ještě z toho tet radost.:-) Jěště si do toho nezahrnul dopravu.

reagovat
Pátek 31. července 2009 v 11:31 ® klicek reakce na …

Jo napsaný to mají pěkně,háček je v tom že cena je za jeden prut ,takže za dva je to již 300,dále pak nějaká zaloha na ryby 200,opět dvakrát tj. 400. a jsme na 700. Jelikož pak ryby NESMÍŠ POUŠTĚT máš za chvilku plny kybl pstruhu o ktere ani nestojíš a ještě k tomu je je musíš koupit za 250 kg ,to si přičti k záloze a jsi na 1000 během chvíle . Je to ale dobe vymyšlené ,dlouho tam neotravuješ a platíš jak za tydení povolenku. Nikomu to nechci hanět ,ale tohle byla opravdu síla Nejvíce ně dostalo to vyfasované poleno a kybl ,to prostě bylo jak zlej sen.

reagovat
Pátek 31. července 2009 v 11:31 ® Rade

Nebyl jsem tam, ale už jsem o tom slyšel.

Po informaci, že lístek nestojí 150 ale 700 bych se otočil a jel jinam. V okolí je dost soukromích revíru např. rybacka.cz

reagovat
Pátek 31. července 2009 v 11:14 ® petrcech
petrcech

nechce se mi tomu věřit vážně je to tak ?? je tam napsaný tohle Rybolov s dětmi – přijďte si k nám zarybařitU nás může rybařit opravdu každý, holky, kluci, máma i táta a to vše bez rybářského lístku a bez vlastního rybářského vybavení. Vše je pro Vás připraveno – stačí jen nahodit a úlovek je zajištěný. Nabízíme Vám tuto jedinečnou možnost rybaření v našem soukromém revíru plném ryb. Naleznete zde kapry, pstruhy, štiky, candáty a mnohé další… na tyhle straně http://www.rybolovprodeti.cz/
Otevíráme pro vás dobře udžovaný a pravidelně doplňovaný soukromý rybářský revír.

Náš rybník je velmi dobře zarybněný. Naleznete zde desítky kusů i výstavních kaprů do cca 80 cm, amurů až do jednoho metru, línů, štik či jeseterů. Na odvážné rybáře zde čeká několik kousku pěkných sumců. Na své si příjdou i milovníci muškaření, pro které pravidelně dosazujeme nové pstruhy, či siveny.

Lovit můžete na dřevených molech, které vám zajišťují bezpečný a pohodlný rybolov pro vás i vaše děti.

Cena rybářského LÍSTKU JE 150 KČ.

Návnady a nástrahy

Ryby jsou průběžně krmeny v místech, kde je lze lovit. Naše půjčovna je vybavena profesionálními návnadami, které vám zaručí úlovek. Pokud chcete vyzkoušet vlastní metody rybolovu, máte možnost. nevěřím tomu že se to fakt stalo

reagovat
Pátek 31. července 2009 v 11:09 ® petrcech
petrcech

kdyby se mi stalo že by chtěl 700 místo 150 a navíc ještě zabít rybu a zaplatit za ní. Tak bych se zbalil a jel jinam

reagovat