Chytej.cz

Recepty necteno

21.12.2004 | HaD | 10.074 zobrazení | 37 odpovědí

Do této rubriky prosím pište pouze recepty. Cokoliv jiného bude nekompromisně smazáno. Případné diskuse o receptu, dotazy atd. řešte v Chatu, případně si na to založte ve fóru téma. Odkaz na tuto rubriku naleznete i v hlavní nabídce nahoře.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 27. srpna 2014 ve 14:16 @ anon

https://www.google.cz/?…

reagovat
Pátek 7. května 2010 ve 21:14 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Robur> já to dobrá mňamka,ale já to dělám bez vysočiny.Mary má pravdu,že ta vysočina duhoňovu chuť přebíjí.

reagovat
Pátek 7. května 2010 v 17:21 ® Tommy reakce na …
Tommy

Robur> Jenže nějakej Tommy se na Tvůj recept může,víš co :-(( Já reagoval na Myceka :-P

reagovat
Pátek 7. května 2010 v 16:37 ® Robur
Robur

http://www.namestecku.cz/…rstvych-ryb/ zítřejší cíl našeho výletu

reagovat
Pátek 7. května 2010 v 16:35 ® Robur
Robur

ale fakt je, že ta vysočina byla špičková, a kolečka byla tenká jak kopírák, 4 nahoře a 4 uvnitř. Spíš mně fascinuje, jak se na mým objevu snaží přiživt nějakej Tomy /prý x let, pch/

reagovat
Pátek 7. května 2010 v 16:34 ® Robur
Robur

já z tvých pečenáčů tak cítil kadmium a těžké kovy, a vykládám to někde? Ne:-D

reagovat
Pátek 7. května 2010 v 16:14 ® Mary
Mary

Robur> Ten salám, to přetluče. Pokud někam nacpu jakoukoliv uzeninu, vždy cítím jen uzeninu.

Grilovací omáčku by ti doktor Cajhamlová vyhodila, že jsou to chemie a kalorie.

reagovat
Pátek 7. května 2010 ve 12:44 ® džigit

jestli to nebude nakonec určeno proti průjmu :-P

reagovat
Pátek 7. května 2010 v 11:58 ® Tommy reakce na …
Tommy

Můžu potvrdit,tento recept také používám,již několik let a je to mňamka :-)

reagovat
Pátek 7. května 2010 v 9:05 ® Robur
Robur

ale neposral:-D

reagovat
Pátek 7. května 2010 v 7:55 ® džigit reakce na …

Robur> tys vařil jako pejsek a kočička :-D

reagovat
Čtvrtek 6. května 2010 v 18:43 ® Robur
Robur

tož dnesk jsem kuchtil a vyšlo to na 1ku¨

prostě duhoňa prdnete do zapékací misky, podhodíte ho kouskem másla, dovnitř trošku a na vrch taky. Máslo je mnohem lepší než olej!! Omatlu to kořením, dvonitř a na něj jsem pak prdnul takovu tu grilovací omáčku s příchutí česneku a sýra a pokladl jemně krájenou vysočinou, kterou jsem dal i do vnitřku ryby. Nejvíc ale překvapila ta bílá dresinková omáčka, která dodala jak chuť tak kůrčičku.

reagovat
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 9:15 ® mycek reakce na …
mycek
reagovat
foto/forum/2010/th-img12874.jpgfoto/forum/2010/th-img12875.jpgfoto/forum/2010/th-img12876.jpg
Čtvrtek 1. dubna 2010 v 9:09 ® mycek
mycek

Úhoř trochu jinak.Vykuchaného a stáhnutého z kůže,nakrájime na kolečka asi 5 mm.Vložíme do misky a přidáme sůl,papriku a mouku.Můžeme přidat i něco pikantního,to už záleží na fantazii.Misku uzavřeme a třepeme s ní tak dlouho až se všechny kousky obalí.Pak kousky vložíme na rozpálenou pánev a osmažíme asi 3 minuty.Dobré místo tyčinek nebo brambůrek.

reagovat
Středa 31. března 2010 v 10:00 ® džigit reakce na …

tucnak11> tenhle mám taky rád,jen dávám ještě trochu bazalky a čerstvý list vavřínu/list starého bobka/ :-)

reagovat
Středa 31. března 2010 v 9:53 ® tucnak11
tucnak11

Duhač v alobalu. Větši kousek pstruha tak do 40–50 cm.Sul Anglicka slanina.10 dkg petrzelova nač čerstva žampiony s konservy rajčata 2 kousky Granulače vytistime a osušime,potom posolime, sekanou petrželku vymihame s žampiony a nacpeme do bahora.slaninou Engliš obalime jak spodek tak vrh pstruha,nato položime rajčata no maslo ještě,take do bahora a navrh.zabalime do alobalu a pečeme v troubě na 180 stupni,podivat se někdy.anaesmi byt upečen jen udušeny.nemužu psat bo zaslintal jisem celou klavesnicy.:-D :-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 0:55 ® džigit reakce na …

timbab> o.k. zítra,dnes už končím,dobrouchrr

reagovat
Středa 31. března 2010 v 0:54 ® timbab reakce na …
timbab

džigit> to by šlo ještě sem pozvi Maru a můžete to rozjet:-)

reagovat
Středa 31. března 2010 v 0:50 ® džigit

hele,tohle by mohlo stačit…Snad nebude náčelník tak nekompromisní při mazání připomínek,nebo dotazů.Navrhuji pozměnit zadání :-)

reagovat
Středa 26. ledna 2005 ve 12:51 ® ywan

Kapor na třeboňský spôsob

  • 800g kapra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mleté biele korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 6 polievkových lyžíc oleja
  • 1 stredná cibuľa
  • 100g šunky
  • 100g šampiňónov
  • 1 zelená paprika
  • 2 paradajky
  • 3cl bieleho vína

Kapra očistíme, vypitveme, umyjeme, pokrájame na porcie, osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. Potom opečieme na horúcom oleji a vyberieme. Na výpeku speníme očistenú, pokrájanú cibuľu, očistené, na plátky pokrájané šampiňóny, trocha osolíme, pridáme pokrájanú šunku a zelenú papriku a prikryté dusíme. Neskôr pridáme paradajky pokrájané na mesiačiky a napokon všetko podlejeme vínom, pomiešame a dusíme. Porcie rýb uložíme na plochú misu, obložíme udusenou zmesou a polejeme šťavou. Podávame s pečenými alebo varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

reagovat
Středa 26. ledna 2005 ve 12:43 ® ywan

Plnená šťuka

  • 1 menšia šťuka
  • soľ
  • citrónová šťava
  • 50g anglickej slaniny
  • 1 cibuľa
  • 1 žemľa
  • 2 lyžice mlieka
  • 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice pažítky
  • olej

Vyčistenú šťuku osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Slaninu pokrájame na malé kocky, rozpražíme, pridáme očistenú cibuľu posekanú nadrobno a opražíme. Potom pridáme pokrájanú žemľu sparenú horúcim mliekom, posekanú petržlenovú vňať a pažítku a premiešame. Plnkou naplníme pripravenú šťuku, potrieme ju olejom, zabalíme do alobalu a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka.

reagovat
Středa 26. ledna 2005 ve 12:41 ® ywan

Kapor na třeboňský spôsob

  • 800g kapra
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mleté biele korenie
  • 1 strúčik cesnaku
  • 6 polievkových lyžíc oleja
  • 1 stredná cibuľa
  • 100g šunky
  • 100g šampiňónov
  • 1 zelená paprika
  • 2 paradajky
  • 3cl bieleho vína

Kapra očistíme, vypitveme, umyjeme, pokrájame na porcie, osolíme, okoreníme a potrieme rozotretým cesnakom. Potom opečieme na horúcom oleji a vyberieme. Na výpeku speníme očistenú, pokrájanú cibuľu, očistené, na plátky pokrájané šampiňóny, trocha osolíme, pridáme pokrájanú šunku a zelenú papriku a prikryté dusíme. Neskôr pridáme paradajky pokrájané na mesiačiky a napokon všetko podlejeme vínom, pomiešame a dusíme. Porcie rýb uložíme na plochú misu, obložíme udusenou zmesou a polejeme šťavou. Podávame s pečenými alebo varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

reagovat
Středa 26. ledna 2005 v 11:23 ® Gudaska

Rybí salát: 1/2l octa, 1/2l vody, 20kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, 2ks většího bobkového listu, polévkovou lžíci soli. Ryby v nálevu necháme přejít varem. Vyndáme, stáhneme kůži, vrátíme vychledlého nálevu a necháme 4 – 7 dnů uzrát (dle velikosti a kostnatosti ryb). Poté obereme z velkých kostí, pokrájíme na menší kousky, přidáme lžíci vařené strouhané petržele (NE pastyňák!! – je sladký), vrchovatou lžíci strouhané vařené mrkve, 2 lžíce v soli vařeného strohaného celeru, na drobno posekanou větší kyselou okurku, na kolečka pokrájenou velkou syrovou cibuli. Dle chuti dosolit a dopepřit a vmíchat majolku. (Osobně ji dávám 1:1 s bílým jogurtem.) Kyselá ryba: Rybu omýt a neosušenou protámnout solí. Co nejtěsněji naskládat do misky, pekáče apod. a uzavřít mikroteňákem nebo potravinářskou folií a na 4 dny uložit v chladu. Potom vyjmout, opláchnout, naskládat do sklenice, zalít octem a opět nechat v chladu 4 dny. Poto vytahat velké kosti, stáhnout kůži (u menších ryb nechat), nakrájet na kousky, proložit na kolečka nakrájenou cibulí, olejem, původním octem a kořením (vrstva ryb, lžíce oleje, lžička octa, plátky cibule, cca 5 zrnek pepře, 2 zrnka nového koření, 1 bobkový list). Zakryté mikroteňákem apod. nechat alespoň 10 dnů proležet. Značku a množství piva před konzumací i po konzumaci volí každý sám!

reagovat
Neděle 2. ledna 2005 v 18:03 ® silur

RYBI' HROZEN pro 2 osoby 500g kapra (půlka)nebo lina,1 vejce,strou­hanka,větší množství oleje na smažení. Zálev k naložení:1/2 porku,2 lžíce sojové omáčky,1/2 lžičky zázvoru, sůl. Omáčka:1/2 l vody,3 lžíce octa,1lžíce sojovky,6 lžiček krupic. cukru, 1/4 lžičky soli, 3 vrchovaté lžičky Solamylu. Postup: je to sváteční dekorativní pokrm. 1/2 kapra vykostíme ale kůži nastahujeme! Položíme kapra kůží na prkénko a po 3 až 4 cm nožem napříč nařezáváme.Řezy vedeme šikmo z povrchu masa směrem ke kůži. Potom udělejte asi 4 řezy po délce. Tyto řezy veďte jen na povrchu(nepro­řezávat až ke kůži),rovně nožem kolmo k masu. Pozor řezy nesmí narušit kůži!!!!!! Maso naložíme na půl hodiny do kořeněného nálevu s porkem nakrájeným na nudličky. Před obalováním musíte porek z masa očistit. Rybu obalte v rozšlehaném vajíčku a strouhance, která musí být i v hloubce zářezů. Rybu osmažte do zlatova, nechte okapat. Připravte omáčku: svařte vodu se všemi přísadami a nakonec zahustěte Solamylem předem rozmíchaným s trochou vody. Až omáčka zhoustne jako řídký pudink,odstavte ji z ohně a nalijte na rybu. Zbývá ještě konečná úprava,abi ryba na míse opravdu připomínala hrozen.Širší konec ryby podložte několika listy salátu. Podávejte s bramborem nebo pečivem nebo prostě jen tak je to boží. Dobrou chuť mňam

reagovat
Sobota 1. ledna 2005 v 17:40 ® ywan

Údený úhor v pive

  • 600g údeného úhora
  • 5dl piva
  • 1 menšia cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 citrón

    Z údeného úhora stiahneme kožu a pokrájame na

porcie. Do piva pridáme cibuľu očistenú a pokrájanú na plátky, soľ, korenie a necháme zovrieť. Do vriacej vody vložíme porcie úhora a pomaly asi 15 – 20 minút varíme. Uvarené porcie úhora uložíme na taniere, polejeme vývarom z piva
a obložíme plátkom citróna.

reagovat
Sobota 1. ledna 2005 v 17:39 ® ywan

Závitky zo sumca

  • 800g sumca
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • biele čierne korenie
  • 30g sardelovej pasty
  • trochu horčice
  • 4 polievkové lyžice oleja

    Z očisteného a vypitvaného sumca stiahneme kožu

    a ostrým nožom od chrbta mäso vykostíme. Potom ho

pokrájame na tenké plátky, osolíme, potrieme sardelovou pastou, horčicou a okoreníme, stočíme, upevníme ihlicami alebo previažeme niťou, na horúcom oleji opečieme, prikryjeme a v horúcej rúre dopečieme. Po upečení necháme trocu vychladnúť, odstránime ihlice alebo nite, uložíme na misu
a ozdobíme zeleninou. Podávame so zemiakmi a šalátom.

reagovat
Pondělí 27. prosince 2004 v 18:38 ® ywan
reagovat
Pondělí 27. prosince 2004 v 18:37 ® ywan

Stuka v kyselej kapuste

  • 1kg šťuky
  • 1kg kyslej kapusty
  • 3 kocky cukru
  • 2 polievkové lyžice masti
  • 100g údenej slaniny
  • 1 polievková lyžica mletej červenej papriky
  • 2dl smotany
  • soľ

Šťuku očistíme, vypitveme, umyjeme, osolíme
a dve hodiny necháme na chladnom mieste odležať.
V panvici na masti opražíme cukor na karamel, pridáme kyslú kapustu, z ktorej sme vytlačili šťavu a asi 1/4 hodiny dusíme. Na plech nalejeme trochu šťavy z kyslej kapusty, pridáme polovicu dusenej kapusty.Šťuku na niekoľkých miestach ostrým nožom narežeme a do zárezov vložíme
v mletej paprike obalené plátky slaniny. Brušnú dutinu ryby naplníme zvyškom dusenej kapusty
a položíme ju do plechu na kapustu. Ak nám ešte zostane dusená kapusta prikryjeme ňou šťuku, polejeme smotanou a asi 30 – 35 minút pečieme
v horúcej vopred vyhriatej rúre. Podávame so zemiakovými haluškami alebo hranolčekmi.

reagovat
Sobota 25. prosince 2004 ve 20:44 ® Tomash
Tomash

Rybí salát

  1. Ryby (očištěné) vložíme do soli na 3 týdny
  2. Poté – vyndat ze soli, umýt je a za studena 50:50 ocet/voda do lednice na 2 týdny
  3. Vyndat. Vyrobit nálev – 2 díly vody, 1 díl octa, cibule, bobkový list, nové koření, pepř celý, hořčičné semínko, 2 lžíce cukru ⇒ vařit!
  4. Když se nálev začne vařit, vypneme sporák a vložíme ryby nakrájené na kousky (+ zbavit kůže a kostí od páteře)
  5. Nálev i s rybami necháme vychladnout a na týden do lednice
  6. Vyndáme ryby
  7. Podusíme hrášek, mrkev, 2 rozkrájené cibule ⇒ smícháme s rybami
  8. Přidáme majonézu, nebo jogurt ( raději majonézu!)
  9. Dokořeníme – sůl, pepř, cukr
  10. Promícháme…
  11. A sníme…

Na salát se hodí jakákoliv bílá ryba – z dravců je to škoda masa… jakékoliv nejasnosti, nebo dotazy rád zodpovím…

reagovat
Sobota 25. prosince 2004 v 19:46 ® Tomash
Tomash

Ryba na ohni

Pomůcky – klacek, nůž, sirky, dřevo + jakákoliv ryba Ulovte rybu – nejlépe mírovou. Očistěte ji nožem, rozdělejte oheň. Napíchněte rybu na klacek a upečte ji. Pak ji můžete i sníst…

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1