smartCHYTEJ

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | Vaše názory | 207.750 zobrazení | 16.196 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, "návody" atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Nainstalujte si plugin Adobe Flash Player

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich…

Reakce na téma
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Přispívám anonymně

Jsem registrován

Vaše reakce

Pro psaní smajlíků použijte zkratky a ikony.

Fotografie
Ke vzkazu můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
novější starší
Stránky:   540 539 538 ...
Neděle 20. května v 11:59 ® nnnap
nnnap

no, aby to mělo nějaké praktické využití, tak to uvolňovat na danný měsíc. Uspořádání jako do plochy s datumovkou někde v nejčastěj volném místě plochy. Vč. loga Chytej.

reagovat
Sobota 19. května ve 21:30 ® Tino
Tino

v případě kalendáře by to chtělo ještě minimální rozměr a DPI snímku.

Jinak nápad je to pěkný, jsem za :-)

reagovat
Sobota 19. května v 10:12 ® nnnap
nnnap

hele, tak mě napadá- což udělat takovou pikantní fotosoutěž. Některá děvčata nám už předvedla, že se ryby nebojí. Formát snímku- aranžovaná kalendářovka, vkusná, s pouze lehkým erotickým nádechem. Chodí zde nezralá mládež, jak zjišťujeme. A sešlo by li se 12 slušnejch snímků mohli by to v redakci hodit do nějakého kalendářového formátu s logem chytej.

reagovat
Sobota 19. května v 8:51 ® nnnap reakce na…
nnnap

džigit> je famózní!:-D

reagovat
Sobota 19. května v 8:51 ® nnnap reakce na…
nnnap

Tino> jo, šestky jsou fajn.:-) Ten kdo tu dívčinu líčil přemýšlel a viděl dopředu. Je osvěžující. Taky mě lehce zaujala, zastavil jsem se ovšem poprvé až u 34, kdy jsem musel začít přemýšlet, tím neříkám, že je to dobrá fotka, poté hurónský smích u 36 a pak jsem ke své hrůze zkonstatoval a to jsem se těšil na dalších téměř 200 fotek že už vůbec nic. Je tam některé dobré řemeslo, které ovšem veřejnost nebere, pak jaký má smysl, že a vyhraje fotka bez ladu a skladu, když pominu, že tak čtvrtina nemá vůbec žáden nápad, pouze se sešlo- ochotný fotograf, ochotný model, digitální aparát a čorlý fotošop.

reagovat
Sobota 19. května v 6:02 ® džigit
džigit

i když to neni o rybach,je tam světlá výjimka.
36-pěknej bobr :-D

reagovat
Sobota 19. května v 5:39 ® Tino
Tino

ale jinak se mi tam fotky líbí. 6. fotka mě zaujala. Mimo jiné i tím, že jsem byl s autorkou jednou fotit. Na hřbitově :-D

no nic. Prdim na internet a jedu na ryby. Kdo ví, jestli se mi opět spadne prut z lodě někam do hlubiny… já vím… VŠE PŘIVÁZAT ! :-)

reagovat
Sobota 19. května v 5:37 ® Tino reakce na…
Tino

nnnap> kritika nebo (polo)nahé mladé holky? Smutně se musím přiznat, že na tohle focení stejně nemám buňky. ;-)

reagovat

Rybářský e-shop TOMI-FISHING.cz
Pátek 18. května ve 21:53 ® nnnap reakce na…
nnnap

Tino> koleno má modré jak kuře z kajflandu:-D , ale vo to nic. Já si dělám taky fotky, kde na nějaké kompoziční pravidla kašlu, ale toto je málo rafinované, to opravdu vypadá na nezralost. Ale nemůžu nadávat- toto mne bude na důchodě živit.

reagovat
Pátek 18. května ve 21:27 ® Tino reakce na…
Tino

nnnap> co je to? Fotka skryté sexuality. Zdá se, že je nahá, pohled přímo do objektivu naznačuje zájem, překřížené ruce a posed v klubíčku evokuje pocit ochránce.

Jen netuším od čeho má ten hnědý prsteníček. :-D

reagovat
Pátek 18. května ve 13:05 ® nnnap
nnnap

no nic. Třeba se mi na digitální fotografii líbí, že můžu současně jednou rukou upravovat obrázky a druhou trhat upečenýho cejna. Mňam.
Tak jsem si ráno udělal za hoďku a půl asi 100 obrázků svých modelek, teď to buším do stroje. To jsou 3 radosti fotografa- Najít, Zvládnout technicky a kompozičně snímek, Zpracováním sdílet cítěné. Žádná prdel, přátelé. Jdu si dát kafe, abych u toho neusnul.:-D

reagovat
Čtvrtek 17. května ve 23:55 ® nnnap
nnnap

tak která rybička se líbí?

/…z//foto.aspx?…

první místo neberu. Co říkáte kompozici? Vyhrát jenom proto, že je všechno špatně? Je to nezkušenost, nevědomost, je to čerstvý vítr, co je to?
Je to fotka 16 letý žáby.

reagovat
Čtvrtek 17. května v 17:16 ® MIG-35 reakce na…
MIG-35

nnnap> Taky pěknej sloh a story vypečená! Myslim, že v každym je trochu hajslika.. Ale konec dobrej všechno dobrý, ne? ;-)

reagovat
Čtvrtek 17. května v 16:24 ® regulus reakce na…
regulus

Mrakoš> přiznám se, že jsem to nečetl, ale ten obrázek mi jaksi padl do oka. Mimochodem netvrdím, že žádnej kompakt nemá clonu, ale asi většina a ty Low Endový určitě. Ale nemá smysl tohle téma dál pitvat.

Pokud to vezmu kompakt versus zrcadlo, tak třeba na focení mušek mi víc vyhovuje kompakt, zrovna tak různý akce typicky veletržní sraz, tam nemá smysl zrcadlo vůbec tahat, jednak kvůli hloubce ostrosti a konec konců jde spíš o jakýsi dokumentační fotky a po pár pivech už nic s nějakým nápadem nevyfotíš.:-)) Prostě ono má všechno svoje plus a mínus a je spousta kompaktů, který jsou opravdu velice slušný.
Já třeba fotím skoro furt na manuál, prioritu času nebo clony využívám docela málo, nicméně jsou fotky (hlavně momentky), kdy je použití těchto režimů na místě, úplný AUTO nepoužívám skoro vůbec, někdy s bleskem.

reagovat
Čtvrtek 17. května v 11:37 ® nnnap reakce na…
nnnap

osprey> no představ si, že bych reagoval slovy- Myslím si, pane doktore, že nemáte tak úplnou pravdu.:-D

reagovat
Čtvrtek 17. května v 11:31 ® nnnap reakce na…
nnnap

džigit> ono to má souvislost s tím mým ramenem, které nemá ani chuck noris :-D . Jde kuchat. Právě kolem toho šmatlám. Přísahám na Veltlín.

reagovat
Čtvrtek 17. května v 10:52 ® osprey reakce na…
osprey

nnnap> Jo, dobrý příběh. Taky jsem si s pár domnělými hajzly nakonec velice rozumně popovídal. Možná i proto, že ve mě je taky kousek toho hajzlíka schovanej:-))

reagovat
Čtvrtek 17. května v 10:50 ® džigit reakce na…
džigit

nnnap> no pokud si ho pak sledoval v křížku zaměřovače,nez­bývá,než Ti věřit :-D

reagovat
Čtvrtek 17. května v 10:30 ® nnnap reakce na…
nnnap

džigit> je to pravda! Přísahám na krabici vína!:-D

reagovat
Čtvrtek 17. května v 10:28 ® džigit reakce na…
džigit

nnnap> když už nic,tak aspoň lepší příběh,než vyřkl David po zatčení :-))

reagovat
Čtvrtek 17. května v 9:31 ® nnnap
nnnap

tak já tady včera píšu o tom, že fotodělo působí na lidi jako hadr na býka a včera příhoda. Šoulám si s foťákem mezi domy města, maje nečekaně 6 hodin čas a sbírám si své obrázky. Tu věnuji se kompozici, po kristově na kříži nejvýznamnější od těch dob a to " Růžové kvítečky neurčeného keře v popředí na pozinkovaném pozadí dopravní značky C 1a, Dej přednost v jízdě.„
Vypadám tedy určitě jako debil, když na to koukám svou třístovkou a vybírám si tento střípeček civilizace. Řídce průchozím nevadím. Neprchají, nelehají na zem, nezakrývají se deštníky, jsou to normální lidé, jdoucí do práce nebo za jinými, ušlechtilejšími cíli, když tu slyším přijíždět auto.
Mozek mi vyhodnotí dopady do snímku, jsou nulové a věnuji se tedy nerušeně kompozici dále. Očkem jenom kontroluji, co se pod tou značkou zastavilo- černá mafiánská limuzína se začerněnými okny.
To, co se potom odehrálo se v podstatě muselo odehrát. Ozvalo se zuřivé troubení. Věnuji se svému, když koutkem oka pozoruji, že auto na mé úrovni zpomaluje a z okna se linou nadávky- co fotíš lidi, debile, apod. Sundávám foťák od svého dojetím vlhkého oka, patře do ksichtu mafijózovi s nadstandardně velkým křížkem na krku a říkám mu, že ho nefotím, že čuráky nefotím! Ano, nasral mě, protože měl větší křížek na krku jak já! Čekám, kdy auto zastaví a přejdeme do pokročilé fáze, ale spokojil se pouze s pokřikováním o penisech, já ho posílal do vagín. Tak si projel, ovšem genius loci padl a nebyl jsem schopen pokračovat s druhým nejvýznačnějším projektem všech dob“ Růžové kvítečky…!
Nu což. Šmatlu si tedy dál. Věnuji se svému druhému oblíbenému tématu a to „Okna na sídlištích a jejich sociální, společenské vazby skrzevá bordel za okny“, když tu, proplétajíc se parkovištěm a hledajíc vhodné místo expozic, téměř vrazím do černé limousine. Zvednu oči od displeje, kde kontroluji expoziční časy a patřím do většího křížku na krku, než mám já! Patřičný človíček obíhá své auto a pulíruje ho aby černá černá byla. Tos byl ty, kdo na mě trubil?, obořuji se na něj, teď už fejs tu fejs. Jo! To nemůžeš sklopit foťák, když jdou lidi…Já mu na to, že jsem už fotil, když přijížděl a že lidi nefotím. Proběhlo pár výtek z jeho strany, pár mých námitek, když tu překvapil: z druhé strany auta se omluvil, že neměl žádné právo na mě troubit, že on nic špatného nedělal a že já si můžu fotit co chci, že je to v pořádku. Koťátko. Nabídl jsem mu, ať si zkontroluje mé snímky, že opravdu se na nich nenachází, to nevyžadoval, řekl jsem mu, že takto relaxuji, on zase že relaxuje takto s péči o svou lásku, tmavý vůz a v klidu jsme se rozešli.

Co vy a fotodělo, nějaký story?

Mimochodem, ta kompozice stála za hovno a z kompu jsem jí vyhodil.:-D

reagovat
Čtvrtek 17. května v 9:22 ® džigit reakce na…
džigit

Mrakoš> divné, a připojení? Mně to dělalo problém při mobilním

reagovat
Čtvrtek 17. května v 9:17 ® Mrakoš reakce na…

JPEG 100 kB, dřív to šlo

reagovat
Čtvrtek 17. května v 8:56 ® džigit
džigit

Mrakoš> koukni na to,co máš za typ souboru

reagovat
Čtvrtek 17. května v 8:28 ® Mrakoš
reagovat
Čtvrtek 17. května v 8:27 ® Mrakoš

Tak fotka nebude, nevím proč, ale na tenhle server nedokážu odeslat žádnou.

reagovat
Čtvrtek 17. května v 8:20 ® Mrakoš reakce na…

regulus> Nejde o obrázek , ale o to co tam píšou :) Ale když si to kuchal tak není co řešit. Já párkrát viděl rozkuchanej digi kompakt, ale nějak si nevybavuju jak to tam vypadalo se závěrkou. Na tom ale nesejde. Pravdou je že kompakt se bez automatiky neobejde. Na zrcadle jsem nepoužíval jinej program než prioritu clony a s kompaktem to je přitom úplně zbytečný.

Když už píšu do „fotografování ryb“ tak přidám jednu fotku ze soboty. To jsem se pokusil udělat rybařinou radost někomu jinému a vyšlo to na 100%

reagovat
Středa 16. května ve 23:52 ® regulus reakce na…
regulus

Mrakoš> víš, tys asi nevybral ten úplně nejsprávnější obrázek, pokud se podíváš pozorně, tak na těle fotoaparátu uvidíš nápis EOS, což značí, že se jedná o zrcadlovku.
Ale abychom tady nepatlali ptákoviny. Fotil jsem roky na kinofilm a v době kdy začaly digitály jsem si koupil malej kompakt 3,5Mpx (dneska srandovní) čistě na dokumentaci své práce, v té době jsem byl přesvědčen, že až se digi jen přiblíží filmu, tak mý děti už budou mít fousatý děti. Dopadlo to jinak, asi před 4 nebo 5 lety odešel onen kompakt do věčných lovišť a trochu se změnila pozice digitálů v poměru k filmu, film šel ne přímo do kytek, ale řekněme, že se digitální fotografie dostala na úroveň velmi slušnou a konkurence schopnou. Měl jsem dilema, koupit lepší kompakt nebo zrcadlo. Naznal jsem, že už nejsu takovej fotomagor jako dřív a že úrověň lepšího kompaktu, tehdy asi za 12k mi bude stačit, tenkrát ještě neexistovaly redukce starých objektivů na zrcadlovky a tak mi bylo jasný, že to co mám je mi k ničemu, teda vzhledm k digitálu. Popravdě mě taky trochu zlákal zoom, kterýmu jsem se na kinofilmu vyhýbal čert křížu.
První věcí která mi na tom novým kompaktu vadila bylo to, že se nedalo ručně ostřit, což jsem věděl a byl jsem se s tím ochotnej smířit, ovšem jen proto, že jsem věřil, že ta automatika to aspoň trochu umí. Druhým podstatně větším problémem bylo to, že některý věci nefungovaly jak jsem byl zvyklej ze zrcadlovky, myslím tím především závislost hloubky ostrosti na cloně. Počítal jsem, zkoušel, ale skutečnost a výpočty nekorespondovaly a pojal jsem podezření, že tam klasická clona není. Kuchl jsem ten starej mrtvej kompakt a clonu to nemělo, později se rozborky po koupeli v Jestřabkách na srazu dočkal i ten lepší kompakt a taky to clonu nemělo. Další dva kompakty, který jsem měl rozkuchaný později clonu taky neměly. Nebylo tam nic co by jen vzdáleně připomínalo clonu, takže předpokládám, že to musí být řešeno elektronicky a jediný co by mohlo být trochu logický je jakási řekněme regulace citlivosti čipu, ale jak jsem psal, nijak jsem se v tom nepatlal, problém jsem vyřešil koupí zrcadlovky.
Mimochodem, všechno má svý pro a proti a jsou určité typy fotografií, na který je lepší kompakt, např. ty dokumentační fotky práce, kde při většinou ne příliš dobrým osvětlení zůstává zachována velká hloubka ostrosti.

reagovat
Středa 16. května v 6:14 ® Mrakoš reakce na…

regulus> http://www.azfoto.cz/…_lupou/clona Takže tak: „U většiny kompaktních fotoaparátů je clona integrována spolu se závěrkou do jednoho zařízení…“

reagovat
Středa 16. května v 6:06 ® Mrakoš reakce na…

regulus> Snížení citlivosti čipu, to mě nenapadlo. Pak by byla clona zbytečná. Že to je dírková clona jsem tipoval podle toho že se to tak dělalo u kinofilmových kompaktů. Těch jsem pár rozflákaných viděl.

reagovat
novější starší
Stránky:   540 539 538 ...