Chytej.cz

Rybářský lístek necteno

5.1.2008 | Rico | 18.311 zobrazení | 31 odpovědí

Jdeli stávající rybář žádat o prodloužení RYBÁŘSKÉHO LÍSTKU a starý má již propadlý, jak dlouho může být propadlý aby měl nárok na prodloužení a nemusel dělat znova zkoušky?

Díky

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 14. srpna 2014 v 6:12 ® Mysak1 reakce na …

tonda5> Chlápek má pravdu. Zkus ho najít, pak není problém, na OÚ ti za propadlý RL vystaví nový.

reagovat
Středa 13. srpna 2014 v 16:12 ® tonda5

Zdravím.Po létech se chci vrátit k rybařině,ale bohužel už nemůžu najít RL,chlápek z místní organizace mě tvrdí že budu muset znovu projít školením a zkouškama a to se mě opravdu nechce. může někdo poradit jak na to. moc děkuji… ttspin79@gmail.com 731165043

reagovat
Sobota 12. ledna 2008 v 9:38 ® acid23

proč nedělat s komára velblouda?:)Rico:Je to jednoduché,zajdeš si na úřad vezmeš si starý ryb.lístek,občanku a peníze,žádné zkoušky dělat nemusíš.Mají tě na úřadě v evidenci,když už si měl před tím ryb.lístek a musel si na něj zkoušky složit,zrovna tak,když ho ztratíš tak ti stačí občanka,peníze a oni ti dají nový.

reagovat
Sobota 12. ledna 2008 v 0:37 ® paia reakce na …
paia

hmm, ze bych zkusil zajit na urad pro RL? ten posledni mi expiroval nekdy v roce 2000 tusim… :o)

reagovat
Neděle 6. ledna 2008 v 10:34 ® Rico reakce na …
Rico

Omlouvam se, mel jsi pravdu, nepozorne jsem cetl…

„Rybářské lístky se nově vydávají na dobu 1, 3 nebo 10 let ode dne vydání (10 odst. 1 vyhl. 197/2004 Sb.).“

reagovat
Neděle 6. ledna 2008 v 5:29 ® Milos_Dia reakce na …
Milos_Dia

A která „lejstra“ máš na mysli ?

reagovat
Neděle 6. ledna 2008 ve 4:45 ® Rico reakce na …
Rico

ze se neprodluzuje neni pravda koukni se se poradne do lejster je tam primo prodlouzeni… ne znovu vydani… ale to jsou malickosti…o to tady nejde…

reagovat
Neděle 6. ledna 2008 ve 4:18 ® Kouba
Kouba

se dívam ze taky nekdo nemuze spat taky tady strasí co??

reagovat
Neděle 6. ledna 2008 ve 4:16 ® Milos_Dia
Milos_Dia

Rybářský lístek se v pravém slova smyslu neprolonguje. Jde o správní poplatek podle zákona č. 634/2004 Sb., o správních poplatcích, který platí po určitou dobu. Po skončení doby platnosti se vydává nový RL, tudíž se platí nový správní poplatek. Úředník na příslušném úřadu je oprávněn zkoumat pouze fakt, jestli jsi někdy v minulosti již RL dostal. V tom případě, pokud neexistuje důvod pro odmítnutí vydání RL (např. trestní čin na úseku rybářství) je povinen konat a bez keců vystavit RL nový. Rozhodně doporučuji staré RL „archivovat“…

reagovat
Neděle 6. ledna 2008 ve 3:40 ® Rico reakce na …
Rico

clenskou legitimaci mam naprosto v poradku… pouze propadly RL

reagovat
Neděle 6. ledna 2008 v 1:53 ® jindrich

myslím,že diskuse o pojmech a dojmech je v podstatě zbytečná:-)) Rico:Pro Tebe je důležité,že Ti na MěÚ vydají nový RL na základě starého RL.Doba neplatnosti zde není rozhodující.No a v MO do toho nemají co mluvit.Tam by je mohlo max.zajímat propadlé členství.-To zn.znovu zápisné,členství­.Pokud budou trvat na znovuúčasti na školení,tak s tím asi moc nenaděláš,pokud se nebudeš chtít přihlásit jinde. Robur:Už jsem se k tomu nechtěl vracet,ale členství ve Svazu neprokazuješ RL,ale členskou legitimací.viz­.včera21:47. Jak psal regulus RL může být vystaven i nečlenovi Svazu,pokud splní podmínky pro vydání.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 ve 23:00 ® regulus reakce na …
regulus

ROBUR – RL je zcela něco jiného než povolenka a členství. RL vydává obecní a jim podobný úřad a není k tomu nutné být členem rybářského svazu. Ve svojí podstatě to spolu nesouvisí, jen povolenku dostaneš na základě platného rybářského lístku + blablabla, bez ohledu na to zda jsi či nejsi členem rybářského svazu, jen za jiný peníze.

Rico – to by myslím nemusel být problém, pokud ovšem někdo nehodil do zákona nějakej výdrb, jak sem psal nechce se mi to hledat. Zajdi na místní úřad a myslím, že ti bez problémů vydají novej, pochopitelně za určitej peníz.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 ve 22:59 ® Sander
Sander

Robur > jindrichův příspěvek byl nejspíše adresován mně, ve svém prvním příspěvku jsem tam zapletl členské příspěvky, které s tímto problémem nemají co dělat.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 ve 22:47 ® Robur
Robur

a co jsem napsal tak jiného, pokud pominu to, že jsem nezdůraznil, že člen rybsvazu se prokazuje ryb. lístkem? viz. kopie níže

Jinak si myslím, že by se mělo rozlišovat, zda je stávající rybář /tento termín nechápu/ člen RSvazu. Pokud si nechal propadnout členství, tak by měl mít smůlu ve všem a zaplatit vše znovu – zápisné, zkoušky, členství atd. /ze zkušenosti vím, že se i tady dělají výjimky./ Pokud však členské platí, tak není povinnost mít ryb. lístek, ten si děláme jen tehdy, pokud chceme i aktivně rybařit

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 ve 22:47 ® Rico reakce na …
Rico

Platnost vyprsela v 20.6.2007…

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 ve 22:38 ® regulus
regulus

Rico – ujasni jak dlouho máš RL propadlej.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 ve 22:37 ® regulus
regulus

Robur, sorry, ale ujasni si rozdíl mezi pojmy, rybářský lístek, povolenka a členství. Fakt, že v Komíně ti na ksicht vydají RL, bych až tak moc nepublikoval. Jindřich má pravdu, pletete hrušky s jabkama. RL je vydán na základě nějaké zkoušky nebo na základě předchozího RL, který už nemá platnost, domnívám se, že např. 1 rok propadlý RL by neměl být problém, 10 let propadlý RL, to už problém být může, netuším, jak je to v zákonech ošetřeno a hledat se mi to opravdu nechce.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 19:53 ® jindrich

Robur:Pokud si jdeš pro svůj první RL musíš na MěÚ předložit k žádosti potvrzení,že jsi prošel školením a složil zkušební testy.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 19:51 ® jindrich

Jinak ještě málé upřesnění.Za platnost RL si plně odpovídá majitel povolenky. Třeba jen proto,že mu byla povolenka vydána v době platnosti RL,ale ta v průběhu roku zkončila.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 19:49 ® Robur
Robur

Jindřich, myslím, že tak jsem to napsal a že nic nemíchám. Ale nemá cenu o tom polemizovat. Spíš podotázku, mě na obic znají a ví, že jsem rybář, takže moc lejstra nestudují. Ale tvá poslední věta mně vrtá hlavou. Co když si jdu pro svůj první r. lístek?

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 19:44 ® jindrich

Mícháte tady hrušky s jabkama.RL nemá nic společného s členstvím,třeba i propadlým.RL můžu vlastnit a nemusím být členem ČRS,MRS.Ale k otázce.2 a další RL je vystaven na základě starého RL.Na době jeho neplatnosti nezáleží.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 19:30 ® Piranha
Piranha

Pokud si rybar plati pravidelne clensky tak neni problem pokud nerybari treba 4 roky tak pak je to o domluve na MRS.Sice breptaj ale clovek si to musi vyslechnout a pak je klid mozna jak pise Sanderskej tak neco zaplati jako pokutu. Ja mam RL na 10 let a kdybych se neco prihodilo nejaka dlouhodoba prace v cizine nebo nejaka nemoc kdy bych byl omezenej v rybolovu, tak to clensky neni zavratna castka a da se platit.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 18:15 ® Rico reakce na …
Rico

Vydani povolenky s neplatnym RL je prstupek… neboli úpruser pro toho kdo je vidal, TAK me to bylo sdeleno panem Vaculovičem z naši MO…

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 18:13 ® Rico reakce na …
Rico

Presne tak jde o datu ma RL je tam platnost od do :-D :D:D:D

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 18:01 ® Robur
Robur

však právě proto jsem to psal, že mně to nepřipadá logické, jiank perlička pro tebe. 2. 1. jsem byl na opbci pro nový RL a paní se felila v datu a napsala 3. 1, nicméně ještě týž den, tedy 2. 1. mně na organizaci papíry dali, páč tomu stejně moc nevěnují pozornost.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 17:47 ® Sander
Sander

Robur > oni žádné datumy na svaze ani znát nepotřebují, jim jde asi jen o to, zda je RL v den vydání povolenky platný.
A „dotyčný“, pokud myslíš osobu s propadlým RL, pozná dobu platnosti či jak dlouho je RL propadlý dle datumu a doby trvání platnosti RL :o)

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 17:41 ® Robur
Robur

a jak pozná dotyčný, jak dlouho je RL propadlý, když ho vydávají na městském či obecním úřadě a rybařská organizace zařizuje zbytek? Takže s obce si musíš vždy přinést platný RL, tudíž v organizaci ani nemohou žádné neplatné datum či přeručšení znát.

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 17:35 ® Rico reakce na …
Rico

Vse je v poradku vse je placene. Pouze propadly rybarsky listek…

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 17:33 ® Rico
Rico

Dekuji, me bylo receno ze pokud to presahne urcitou dobu prichazim o papiry, tedy musim znova splnit zkousku. Tak mi to bylo receno pri vydeji povolenky pracovniky MO…

reagovat
Sobota 5. ledna 2008 v 17:33 ® Robur
Robur

taky by mělo záležet na tom, zda dotyčný je či není student:-) , kolik je mu let, kolik má brigád atp.

Jinak si myslím, že by se mělo rozlišovat, zda je stávající rybář /tento termín nechápu/ člen RSvazu. Pokud si nechal propadnout členství, tak by měl mít smůlu ve všem a zaplatit vše znovu – zápisné, zkoušky, členství atd. /ze zkušenosti vím, že se i tady dělají výjimky./ Pokud však členské platí, tak není povinnost mít ryb. lístek, ten si děláme jen tehdy, pokud chceme i aktivně rybařit.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1