Chytej.cz
Chytej.cz Tipy & triky Jak uspořit... ÚPRAVA KONZERVOVANÉ KUKUŘICE

ÚPRAVA KONZERVOVANÉ KUKUŘICE

10.10.2012 vložil(a) HaDová | Tipy & trikyJak uspořit... | 10.039× zobrazeno
K lovu kaprovitých ryb používám velmi často konzervovanou kukuřici z plechovky. Na háčky nastražuji pouze zrna té nejkvalitnější – Bonduelle GOLD!

Na prokrmení však postačí i libovolná lacinější kukuřice ze supermarketu. Pouhým zakoupením plechovky však příprava na lov zdaleka nekončí! Po jejím otevření je totiž nutné obsah co nejrychleji spotřebovat (vychytat, zkrmit), neboť sladký nálev brzy začne octovatět, zrna zkysnou a později začnou plesnivět – je jasné, že při použití takové nástrahy bych ryby spíše zapudil, než aby je přilákal. Za řadu lét, po které sterilovanou kukuřici používám, jsem se naučil prodloužit její trvanlivost, a také jsem si vytvořit vlastní ochucené druhy. Stačí k tomu málo! Otevřu plechovku a zrna kukuřice (bez nálevu) přesypu do mikrotenového sáčku. Do sáčku následně přidám několik kapek tekutého kaprařského dipu (vanilka, jahoda, anýz apod.). Sáček důkladně protřepu, aby se dip dostal na jednotlivá zrnka. Ze sáčku následně vypustím přebytečný vzduch, sáček zauzluji a lihovou fixou na něj zaznamenám druh použité příchuti. Pak navoněnou porci kukuřice uložím na mrazák. Takto upravená a zamrazená nástraha vydrží bez ztráty kvality po neomezenou dobu a je kdykoli po ruce. Stačí ji vyzvednout těsně před odchodem k vodě, už za pár minut je připravená k lovu.