Chytej.cz
Chytej.cz Recepty Pečené ryby Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany

Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany

4.8.2014 vložil(a) ladaxxx | ReceptyPečené ryby | 957× zobrazeno
uvodni1620.jpg Sumec s omáčkou z bílého vína, bylinek a smetany

Suroviny: 4 porce sumce (podkovy) 4 lžíce oleje 3 lžíce másla 150 ml dobrého bílého vína 250 ml smetany ke šlehání 2 lžíce nakrájené pažitky 2 lžíce nakrájené petrželové nati sůl, bílý pepř, citronová šťáva Postup přípravy receptu Rybí maso omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Máslo rozpustíme s olejem a opečeme na něm maso dorůžova, aby byla kůžička křupavá. Pak je přeložíme do pekáčku a schováme do trouby předehřáté na 120°C, aby ryba nevychladla.

Do výpeku ze sumce nalijeme víno a necháme je pět minut odpařit. Potom přidáme smetanu, lehce osolíme a opepříme. Smetanu zredukujeme, aby zhoustla, a vmícháme bylinky. Podle potřeby dochutíme solí a citronovou šťávou.

Odstavíme a omáčkou pak přeléváme rybí porce. Podáváme s novými bramborami a sklenkou bílého vína :-) Poznámka Sumec samozřejmě není podmínkou, vyberte si jakoukoli rybu, která vám chutná.