Vyhledávání
Kapr na paprice
19.6.2008 vložil(a) Zdeněk Píša | Recepty ⇒ Rybí koření a bylinky | 1.813× zobrazeno
4 porce kapra, 250 g slaniny, 250 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, 4 dl smetany, sladká paprika, sůl
Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na rozehřátém oleji porce kapra zvolna opečeme
4 porce kapra, 250 g slaniny, 250 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, 4 dl smetany, sladká paprika, sůl
Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na rozehřátém oleji porce kapra zvolna opečeme. Kapra vyjmeme, olej z pánve slijeme, v pánvi rozpustíme máslo a zaprášíme moukou a paprikou. Mírně osmahneme a zalijeme 1 dl vody a smetanou. Směs rozmícháme a za stálého míchání provaříme. Osolíme, vložíme zpět porce kapra a krátce podusíme. Podáváme s rýží nebo brambory