Abych řekl pravdu, je to vlastně poprvé, co jsem byl přítomen budování expozic. Musím říct, že je to úžasný chaos. Zatímco parta chlapů mnohdy ještě montuje stánek a běhá kolem něj se štaflemi, kabely a akušroubováky v rukou, personál vystavující firmy už naváží krabice, páře obaly, rozplétá gumičky a instaluje do stojanů první várku zboží.

 

Vše provází zmatek připomínající orientální bazar, ale je fakt, že to má smysl a řád a nově vznikající výstavní stánky se mění s každou minutou. K lepšímu, pochopitelně.

Proto také scény, které jsem fotil, vypadaly už po pár okamžicích úplně jinak a samozřejmě to, co tu vidíte, už zdaleka nevystihuje realitu, protože v tuto dobu je většina expozic prakticky dokončena a čeká na pár posledních úprav.

 

Určitě bude hodně lidí zajímat, jakým dojmem na mě výstava působila. Musím říct, že velmi dobrým.

Je pravda, že mi chybí stánky některých firem, které vystavují na konkurenčním veletrhu o pár kilometrů dál a logicky je v důsledku toho počet vystavovatelů celkově menší. Má to ale i jednu výhodu. Spousta prostoru a nízká cena vystavovací plochy vedly k tomu, že stánky či expozice konečně mají dostatek místa. Všechno je přehlednější, uspořádanější a firmy v mnoha případech dovlekly daleko větší objemy zboží. Třeba sortiment gum od Dragonu je skutečně monstrózní - na fotce je slabá půlka.

 

Mohu potvrdit, že na výstavě není preferována jedna určitá technika. Najdete tu přívlač, feeder, plavanou, čistou kaprařinu, muškařinu, lodě, echoloty i nejrůznější doplňky.

Část výstavy umístěná v jedné hale je ryze kontraktační (výstavní bez možnosti prodeje) a druhá, prostorově daleko větší, je naopak prodejní. Koupíte tu široký sortiment celé řady značek od oblíbeného Shimana přes dravě se prosazující Daiwu, jejího spolubratra Cormoran, nepřehlédnutelné Mivardi, na výstavách dosud neokoukaný Dragon, seveřansko jižanskou kombinaci Fladen + Trabucco nabízenou firmou Vipa a mnoho dalších.

 

Historické prostory veletrhu docela svědčí a  zejména jsem zvědav, jakou atmosféru vykreslí pod secesními stropy případné sluneční paprsky.

 

Myslím si ale, že na tu atmosféru a samozřejmě i na vystavené rybářské nádobíčko byste se měli podívat sami. Pokud se přitom zajdete podívat i na nás, budeme jen rádi.

Na rozloučenou přidám ještě pár dalších fotek. Zajímavá je hned ta první - vyplývá z ní, že firma Daiwa - Cormoran se spolčila přinejmenším pro tento veletrh s prestižní kaprařskou značkou Korda. Zajímavé. Jistě těch zajímavostí objevím zítra nebo v dalších dnech víc a pak se o ně na těchto místech podělím.

 

Text i foto: M. Horáček - Osprey