Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "Mrknato"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) Mrknato. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

novější starší
Stránky:   2 1  
Neděle 6. dubna 2014 v 8:49® Mrknato
Diskuze: Muškaření

šimpik> Pokud vyloučíme „muškařské pásmo“ tak ve VČ. před i po 31.8. rozhoduje pouze použitá nástraha, zda jde o lov umělou muškou, nebo přívlač. Nicméně nikdo ti nezaručí že i v tomto kraji narazíš na exota, jako je třeba medvěd, s omezeným chápáním jedné věty rozvité ve vyhlášce a pro úplný jantary v RŘ…

Čtvrtek 3. října 2013 v 19:56® Mrknato
Diskuze: Muškaření

feederman> Hele mušky si kup, stejně jako si kupuješ smáčky a gumenné nymphy u Davida. Na to stačí jedna knížka- vkladní… Lepší stejně neuděláš..... Jo byly doby, kdy si každý lovec lil své koule a štípal štípy do luku, ale doba to tak nějak změnila. Nebuď z toho smuten, nebo se ti z toho vyrazí beďary.

Tento příspěvek byl editován 3.10.2013 19:57:16 uživatelem Mrknato.
Čtvrtek 3. října 2013 v 17:03® Mrknato
Diskuze: Muškaření

David H.> Šoudruzi, je vidět, ze vám tady chybí politycký skolení mušstva, jako koze drbání. Ta kadence furt nedosahuje kadence samopalú vzor 24 a 58, které nám proskoleným, svězila dělnická třída. Vám mladým je uz svěřit nemůže, leda tak muškařáky, podběráky a galoše do pasu, jako pétépákům..... Mně, soudruzi dělnická třída, ještě samopal vzor 58 svěřila, kdyby se Vás na to někdo náhodou ptal, tak mlčet, jinak přijedou kontráši, politická diverze a pak vojenskej soud.

Úterý 1. října 2013 ve 14:59® Mrknato
Diskuze: Muškaření

Mates(původní)> Tak totok je malý krok pro Matesa, ale velký skok pro rybařinu… možná..... (Ale nési zase první, první sbalil z webu mušky z co loví ředitel repre Mácík)..... Ale ty to stejně nevydržíš.

Sobota 28. září 2013 ve 23:32® Mrknato
Diskuze: Muškaření

sfox> Dělat voleného, nebo jmenovaného hospodáře jsou dvě odlišné věci. Tím se tě nechci nijak dotknout.

Dnes má cca 60% všech MO v ČRS soukromáky, no a těm se tyto MO věnují především, včetně jejich zvolených hospodářů. Další MO mají jiné začlenění, pověření, nechci s tím unavovat, jistě víš o čem hovořím. To vše je dáno tím, že se rybáři o své záležitosti vůbec nestarají a přenechávají podnikání hrstce zvolených jinou hrstkou. Platit násady 2×, je celkem vzato zlodějna, ale ve svazu se tomu říká svazočinnost. Uživatel platí nereálnou svazocenu násad a MO hradí mzdy, odměny, náklady, investice, údržbu rybochovů a využívá brigád. Pak svaz nemůže chovat levnou rybu, píšu to proto, že se mi tady snažíš opět věšet bulíky na nos. Výbor volí cca 2% členů, z nichž 95% neví co členská schůze řeší a čekají buď na řízek, nebo info kam vysadili…

Hraji tu řekl po dlouhé době jednu velmi zajímavou informaci, že oni ryby již nechovají, ale kupují, protože se dá koupit, pokud to někdo poptává, vše od parem, podouství až po lipany a pstruhy a levněji, než by to sama MO „vypěstovala“ pro své platíci členi a za jejich peníze..

Tak mně řekni, proč to ti svazodobráci ještě dělají a myslí si, že je za to někdo pochválí......

Tento trend nastoupil i ÚSMPa i Rada ČRS, kde též nikdo v nižší složce a aní uživatel sám ryby nechová a žádnou MO některými činnostmi nepověřuje a jde to!

Takže otázek by bylo dost, ale není kdo by na ně odpovídal a když se někdo uvolí, tak to skončí tím, že to není v jeho kompetenci a odkazují se na jiné složky, usnesení, stanovy, metodické pokyny a ve finále za to můžou člení, protože nechodí na schůze a nezajímají se.....

Tento příspěvek byl editován 28.9.2013 23:37:35 uživatelem Mrknato.
Sobota 28. září 2013 ve 22:15® Mrknato
Diskuze: Muškaření

sfox> Nechci otravovat, ale rybařinu dělím asi na tři oblasti.

  1. Jak a čím lovit
  2. Kde lovit
  3. Co lovit

Cca 90% lidí, co se považují za rybáře, se zabývá na webech první oblastí, je zábavná, ale pokud nebudou fugovat ty dvě další, je ta první úplně na howno.

A k tomu „svazu“, tak to není žádná jednolitá, pospolitá a neměnná věc. Právě teď naši čilimníci v ČRS pilují nové stanovy .......

Sobota 28. září 2013 v 7:20® Mrknato
Diskuze: Muškaření

ZN> Osm let je to stále stejné, horší a horší. To, že hraji se*e na zbytek svazu je ten pokrok a pepikum se to musí líbit. Je to tržní.

Zeptám se tě úplně naivně, jako dítě. Hospodaří v tom MRS uživatel, nebo MO? Podle mě a je to jen pohled zvenčí, hraj zamknul uživatele na půdu a rozhoduje si sám.

Houby je zle i těm na půdě, jsou prý jen čtyři, spokojí se s Hummery, Audinami a MOMRS to utáhne a MO si mohou dělat v rámci rádo by společného rybolovu co chtějí.

To v Zč. je uživatel uživatelem, vybírá od každého členi (prostřednictvím MO) 500 svazokorun, se kterými nedisponuje MO, ale světe div se uživatel. Pravda je, že se tak nechválí, jako mluvčí MRS…

Sobota 28. září 2013 v 7:10® Mrknato
Diskuze: Muškaření

regulus> Monolog je snad něco jiného, ne? Diskuse s „maršálem Malinovským z frontu MOMRS3“ je vždy na dlouhé lokte. Ryby nechová, tak na čem tedy svazově ujíždí? Na závodění, kontrolingu, v opravárenství Hummerů a Ferrari?

Pokud se pasuje za vzor hodný následování, tak by to jistě zajímalo i někoho jiného.

Když ještě bylo všude plno ryb a každý je mohl sklízet všude, kde se jim zamanulo, tak to byl společný rybolov gut. Nyní, když se nám nemnoží a musí se tvrdě vysazovat za svazopeníze, tak se nám někteří separují.

Pátek 27. září 2013 ve 20:40® Mrknato
Diskuze: Muškaření

hraji> Ve Slušovicích se pěstovalo.....

Když už ryby nechováte, tak na čem u Vás tedy makáte? Na přetahování členi odjinud, spekulace na burze, prodej cukrové vaty o poutích? Ne že bych to chtěl vědět, ale pak to tvé "makat, makat, makat, působí heslovitě, plakátovitě a hlavně nevěrohodně. Jestliže plnění ZP pomocí financí z MO naplní hodnotu ZP revírů v působnosti té MO, tak je přirozené ve společném rybolovu finance uživatele z povolenek použít jinam a ne mít revíry, zarybňované dle toho co si členi odhlasují, nebo čilimníci protunelují.

Vrazit 750000,–Kč do 30ha je pěkné, pokud by na to ovšem nedoplácely jiné revíry a rybáři na nich lovící. Když chce člen vidět metro, musí do Prahy, když chce vidět parmu, musí do Brna. To první je oddůvodnitelné, to druhé ne.

Pátek 27. září 2013 ve 12:15® Mrknato
Diskuze: Muškaření

hraji> Tak na tvoji duši, na psí uši, kolik těch ryb ze třičtvrtě milionu v té vaší „Slušovické MO vypěstujete“?

Tipuju tak za 20–30 tisíc, když zabereš i ty. Karel tvrdí a já nemám důvod mu nevěřit, že ryby kupuje mimo svaz. To je rozumné, ale peníze prací v MO nevysedíš a ani svazovelebením MO nerozmnožíš. Opak je pravdou. Pokud by jste byla „soukromá organizace“, tak neřeknu ani popel.

Pátek 27. září 2013 v 8:45® Mrknato
Diskuze: Muškaření

No, když tu jeden „nick“ hovoří o bolševismu a jeho projevech, tak např. ve II.světové válce, kdy sověti drtili germána frontálními útoky bez ohledu na lidské ztáty, tak tento „nick“ drtí zarybnění 750000,–Kč na 30ha revír. Tam se úspěch musí dostavit, i kdyby „čert na hrajim jezdil“, nebo v Hummeru......

Tento příspěvek byl editován 27.9.2013 08:48:03 uživatelem Mrknato.
Pátek 27. září 2013 v 8:34® Mrknato
Diskuze: Muškaření

Mates(původní)> Ty znáš dobře „Vazovec“, jedné soukromé MO…))), no viděl jsi tam někde skot? Je vědecky prokázáno, kolik jedna březí kráva dokáže zlikvidival milionů litrů vody, pro úspěšné rozmnožování ryb. No a když do tý vody pustíme i testosterony milionů dvounožců tak tu máme biliony litrů znehodnocené vody, která dle OHS nevykazuje žádné škodliviny. Bez jakýchkoliv politických invektiv těchto cizorodých látek bylo ve vodách před rokem 87 minimum.

Tento příspěvek byl editován 27.9.2013 08:35:14 uživatelem Mrknato.
Čtvrtek 26. září 2013 ve 23:45® Mrknato
Diskuze: Muškaření

brčal> To je přesně to, co jsem psal. Jsi cca o 15 let mladší, to není zásluha, ani diskriminace. U nás ve Vč. se velmi slušný stav zarybnění P i MP začal měnit tak od roku cca 87. Jistě že i v roce 90 byly revíry, na nichž degresivní křivka ještě nezačala fungovat, ale nemyslím si, že za vše mohou „zelení“. Podle mě to je mnoho faktorů a ten nejzásadnější jsou ČOV, hlavně ty domovní. Parametry které tyto „nové zdroje“ neviditelného znečištění působí, nikdo neeviduje, nikoho nezajímají. Hormony, antibiotika končící dříve v suchých záchodech, vypouštěných do země daleko od řek, testosterony z dobytku, do r. 90 celoročně ustájeného v chlévech a od tohoto roku na volné pastvě u řek má podle mě zásadní vliv na to, o čem se bavíme.

Edit : a někdy to nemusel být ochranář, ale volený hospodář MO a místo vydry tam šoupnul kapř…)))

Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 23:52:10 uživatelem Mrknato.
Čtvrtek 26. září 2013 ve 23:10® Mrknato
Diskuze: Muškaření

mvincik> Podle mě, je vysazování mírových ryb k „přímé spotřebě“ jediný směr, který je ufinancovatelný při změně „trojpolního“ svazosystému a přinese peníze za povolenky, které tento koloběh budou pohánět a které dosud mizely v ostatních, zbytných svazočinnostech. Tam, kde je opravdu životaschopná populace PP a Li, by se měla zřídit hájená pásma, pokud voda bude dosahovat parametrů, které samovýtěr umožní.

Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 23:11:34 uživatelem Mrknato.
Čtvrtek 26. září 2013 ve 22:46® Mrknato
Diskuze: Muškaření

brčal> Ano, je to jak píšeš. 95% web „odborníků“ na rybařinu to nezažilo. Pak je asi normální, že požadují více RS, více omezení, jiné míry, jiné způsoby lovu, ale to nepomáhá, i kdybychom všichni chtěli.

Druhou možností je mít těch pár rybek jen pro sebe..... a pro ty, co je slušně zaplatí..... to je svinstvo a už to začíná i ve svazu.

No a asi nebude tajemství, že i ty 40cm ryby se nechají koupit, svaz je nevysedí a členi neodchovají..... Peněz na tyto ryby je ve svazech dost, ale ten kdo má ze zákona hospodařit, má jen cca 1/3 rozpočet z celku, který všichni rybáři mezi sebou vyberou.

K tomu není co dodat. Některým to je jedno, jiní čekají až se to položí, jiní tomu nevěří a jiní si nedokážou představit, z čeho by financovali ty daleko důležitější cile svazu..... podnikání, závodění, výplaty, levnou rybu a organizování členi, vč tombol, zájezdů, plesů a jiných taškařic, které neodmyslitelně k rybařině patří, stejně jako kapř do pstruhovek…

Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 22:52:58 uživatelem Mrknato.
Čtvrtek 26. září 2013 ve 20:38® Mrknato
Diskuze: Muškaření

drozďák> Pak ale nechápu smysl tvého příspěvku, protože nejsi vůbec hloupý hoch. Snad jen ne moc kontinuitní a snad pod neustálým vlivem „řeznických psů“, milující své páníčky v pepitových oblečcích, jsi si jen diskusně „ucvrk“…

Omlouvám se za svůj příspěvek, který je zvetša a vyjímečně rybářsky bezobsažný.

Čtvrtek 26. září 2013 v 17:44® Mrknato
Diskuze: Muškaření

drozďák> Já CDéčka na svaz neposílám, nechci provést „revoluci“ v nejmenované MO, nechci áááá ráááz. Chci jen za svý peníze slušně lovit, tam kde teče řeka, třeba v galoších na feeedr..... a to, co zmiňuju, těch 8 let nevybočuje z toho, o čem se tu zhusta diskutuje. Nediskutuju o tom sám. Ty chceš něco úplně jinýho, tvoje prachy do tebou vybraného revíru a to v současnosti možné není ani náhodou a očkování a bílý plášť na to taky nepomůže.

Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 17:47:13 uživatelem Mrknato.
Čtvrtek 26. září 2013 v 17:07® Mrknato
Diskuze: Muškaření

mvincik> Dobře že píšeš „PO“. V PO se schová Kolowrat, Ital a cokoliv, co po nich a dalších internacionálních dodávkách zůstalo v revírech a MO to zdatně kříží a hříží..... V přírodě by se tyto linie a druhy nemohly křížit. Na rybochovech MO ale ano.....

Kam si myslíš, že vysazená (průmyslová ryba) patří? Je zralá na sport, obveselení závodníků a pepiků, nebo na pánev? Z ceny povolenky by připadalo na jednoho soudruha s P povolenkou 35 kousků průmyslové lososoidní ryby. Kolik % rybářů vykáže na jednu povolenku 35 ks ryb? To je argument na tvůj závistný a nesmyslný příspěvek. Samozřejmě, že by pomohlo, kdyby vysazoval pouze uživatel a ne jeho cca 100 MO. To se pak info, že se vysazovalo rozšíří ne 100×, ale 1000×, protože se u toho motá minimálně 10 soudruhů v každé MO..... To je ta nenahraditelná znalost revírů.....)))), kvůli které jsou MO nepostradatelné.

Edit : a to nezmiňuji termíny vysazování, velikost násad z MO a přepočty lososoidů na lososoidní rybníčky MO, které jsou lososoidů prosté.....

Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 17:11:04 uživatelem Mrknato.
Čtvrtek 26. září 2013 ve 13:04® Mrknato
Diskuze: Muškaření

David H.> Souhlasím s tebou a řeknu i proč. Semináře kamarádů, muškařské kluby, cáááástingy slouží těm, co chtějí lovit na současných svazových revírech separé, bez „lopat a vandráků“, chytat a pouštět velké ryby do omrzení jako „bratři kapraři“, závodit, nebo rozložit svaz. Jiné k tomu použít a přesvědčit, kdo a co je skutečný škůdce WaM muškařiny a jak se z obyčejného, pomýleného rybáře stát tím jedině správným muškařem.

Kdo chce dnes chránit lipany a PP, tak buď zaspal, nemyslí to vážně, nebo je nohsled privatizanta. Když nebude současný uživatel vysazovat kropenaté plotice, které slouží jako úlovek dle rozhodnutí každého lovce, tak si P povolenku nebude nikdo kupovat. No a na to už někdo čeká ( ti z prvního odstavce) a kropenáče tam budou taky vysazovat, jenže větší a nikoho jiného tam nepustí.

Tyhle pokusy a námluvy se vedlejším webem táhnou, co to tak „monitoruju“, od r.2005, kdy si někdo uvědomil, že by mu to tehdy nově schválená legislativa mohla umožnit.

Tento příspěvek byl editován 26.9.2013 13:09:15 uživatelem Mrknato.
Úterý 24. září 2013 ve 20:35® Mrknato
Diskuze: Muškaření

Tom 11> U nás ve Vč. na obou Orlicích přibývá muškařských revírů jako hub po dešti. Lovím tam často a z toho co vidím, tak tam 90% rybářů loví na strýmra. Nedokážu si vysvětlit, čím je rybářštější tahání strýmra za šnůru, než otáčením kličky smekacího navijáku.....

Revíry se vybílí muškou úplně stejně jako plechem… Navíc, když je málo vody, tak tím plechem podstatně hůř.

Nevím co by se dělo, kdyby na MP revírech vznikaly plavačkářské revíry, kde by byla zakázána položená..... za účelem ochrany mizejícího kapř, jak říká mnoho WaM. ))))

novější starší
Stránky:   2 1