Chytej.cz

Sraz Chytej. cz Anketa

22.5.2005 | Tomucha | 495.895 zobrazení | 9.636 odpovědí

Sraz Chytej. cz AnketaVše o srazech CHYTEJ.cz

Aktualizováno pro rok 2017 Přátelé, letos to vychází na 6. – 8. 10. Jiný termín už není volný. Jestřabice jsou prostě narvané. Museli i zdražit – tzn. letos by to bylo o 300,– KČ dražší. Co vy na to? Přihlašování a článek později

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 14. června 2011 v 16:36 ® CeP reakce na …
CeP

Mary> :-P :-P :-D

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 16:35 ® CeP reakce na …
CeP

kerob> aha. tak toho neznam. ale boretaci jsou vesele kopy. maji tam vyhlasenou " Svobodnou Spolkovou Republiku Kraví Hora ". Cedule visela na rozhledne na Kravi Hore a byla u toho pridana jedna prima cedulka. snad ji vecer najdu. Ale az se vratim domu. Ted jedu na ryby.. :-D

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 16:30 ® CeP reakce na …
CeP

kerob> se ptam protoze prave v Pavlovicich sem jak doma. ;-) Tam to mam zmapovany. Plus trochu blizke okoli. Ale jen trochu. Pavlovice maji prim.

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 16:30 ® kerob reakce na …
kerob

CeP> …uz jsem se zeptal. Jmenuje se Kadlec a sidli v Boreticich u Velkych Pavlovic.

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 16:28 ® Mary reakce na …
Mary

regulus> koňak a brandy, porád piju to stejné. My nealkoholici to nepoznáme.:-D

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 16:27 ® CeP
CeP

1Mara> heheh.. bambus.. to uz k vam dorazilo taky? tady to jelo ve velkym pred 25 lety. dve deci bileho, cola, velkej rum. bylo toho uplne presne pullitr. do toho 6–7 kostek ledu a po 5, 6 kusech mel clovek rano hlavu prazdnou jak bambus.

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 16:26 ® kerob reakce na …
kerob

CeP> ja se zeptam, ja si jeho jmeno nepamatuju a nikdy jsem primo u nej nebyl… jen konzumuju jeho produkty (burcak miva opravdu paradni), pro ktere jezdi pritelkyne bratr, pripadne jeho mama.

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 16:26 ® Mary reakce na …
Mary

CeP> nesmíš:-93; já ti to povím, ,,no přece z Pavlovic":->

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 16:22 ® CeP reakce na …
CeP

kerob> jakeho vinare smim-li se ptat?

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 16:18 ® kerob reakce na …
kerob

regulus> presne, brandy je obecny oznaceni vinne palenky. Konak je brandy, ktera splnuje tri zakladni podminky – pochazi z mista, ktere dovoluje oznaceni „Cognac“ (okoli mesta Cognac v Z Francii), vyrabi se jen ze tri bilych odrud a zraje minimalne 2 roky… pokud nesplnuje vsechny 3 podmniky naraz, tak je to „jen“ brandy.

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 15:59 ® regulus reakce na …
regulus

tenkara> koňak je koňak, žádný lidově. Koňak narozdíl od brandy musí splňovat určitá kritéria a musí být vyráběn určitým postupem. Tečka.

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 15:58 ® Mary
Mary

kety.vydra> co teče:-P

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 15:34 ® kerob reakce na …
kerob

tenkara> na zverinu (hlavne na danka). Obcas ho pridam do marinady na hovezi maso. Taky ho trochu davam do cibulovyho catni z cerveny cibule… je toho celkem dost, kde se da dobre pouzit a vyuzit jeho „hutnosti“.

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 15:33 @ tenkara

Tadz si vzbere každej. http://www.global-wines.cz/

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 15:24 @ tenkara reakce na …

kerob> Na co používáš portské při vaření? To se mi ještě nepřihodilo. Bílé, červené, brandy…to jo, ale porto?

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 15:22 @ tenkara

Robur> Kagor sice dodávají i královně Alžbětě, ale ono to má k vínu dost daleko. Trochu si taky dám, ale je to příliš sladké. Je tomu vyčítáno to, že je přidáván líh vyrobený z brambor a řepný cukr. Je to mix, ne červené těžké sladké víno. Podobně si mnozí myslí, že Metaxa je brandy (lidově koňak), při tom je to směs vínovice a vína těžkého pryskyřičnatého téměř hnědého.

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 15:20 ® kerob reakce na …
kerob

tenkara> Portske rad pouzivam na vareni a to je tak vse co k tomu muzu rict… pit to moc nemusim.

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 15:16 ® kerob reakce na …
kerob

PetrC> ja osobne taky ne, ale mame v rodine 2 znalce… jednoho pres bily a druhyho pres cerveny. Ne vse jsem sice pochytil ale za ta leta jsem si aspon vytribil chut a vim co chci :-D

Bigpista> njn :-)

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 15:16 @ tenkara reakce na …

kerob> Taky právě piju merlot. Ale podobně jako ty, mám rád hutná, až černá vína. Ty balkánská taková jsou. Takové víno chce víc slunce jako je na Moravě. Proto kupuji i Chile a jižní Afriku. Austrálie je spíš na bílé (pro mne). A co říkáš na Portské? Hmm, můj brácha je vinař amatér a žije pod Brnem. Sklep má velký a dobrý, sudů mnoho, rozumí věci, ale po výkyvech počasí v posledních letech musí hrozny nakupovat jižněji. A to, co vyprodukuje, je pěkné, voňavé, ale na mně extra suché. On je na to pyšný. Piju to ze slušnosti a se sebezapěrení.

reagovat
Úterý 14. června 2011 v 15:04 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Bohužel, na srazu nebudu 8-(

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 14:59 ® sus1

1Mara> Nejdřív to vyzkoušej a potom kušuj.:-D

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 14:48 ® PetrC reakce na …

kerob> nejsem žádný znalec vín a víno mi buď chutná anebo ne. Ale červené o Beneše mi chutná.
A mám rád rumunská vína, tedy kromě jiných.

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 14:45 ® kerob reakce na …
kerob

Bigpista> no vidis, s tebou by se dobre pilo :-D

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 14:39 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

kerob> Je to o té „naštelované“ hubě. U mě v červeném vede taky jih. Jižní Afrika, Austrálie a hlavně Chile. Ale teď mě třeba strašně příjemně překvapilo Svatovavřinecké ze Slovenska. Morava samozřejmě taky umí vynikající červené, jen má jiné přednosti, než ocením. No a bílá vína z Moravy patří ke světové špičce.

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 14:27 ® kerob reakce na …
kerob

regulus> takovy ty hutny…casto jakoby koreneny a nekdy s nadechem do ovoce… tak to je presne moje krevni skupina. Cim hutnejsi, tim lepsi :-)

Jinak ve sklipku jsem byl a zustal jsem u bileho, fakt je asi ceska produkce vzdalena mym predstavam o dobrem cervenem :-D

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 14:22 ® kerob
kerob

PetrC> pritelkyne bratr ma znameho vinare v Pavlovicich a ani to co od nej priveze jakoze neprodejna cervena extratrida pro zname a pro nej osobne mi proste nechutna (vetsinou moc kyselinek). Jeste jsem nepil ceske cervene, ktere by bylo podle meho gusta. Naopak lepsi bila vina bych ja osobne ve svete asi nenasel… takze kupuju ceska bila a zahranicni cervena. U tech cervenych mam rad i nektere mene tradicni odrudy, jako treba Mavrud. Jinak hlavne Merlot.

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 14:20 ® regulus reakce na …
regulus

1Mara> se s tebou vsadím, že by sis na colu ani nevzpomněl. :-D

Si dělám prdel, někdo prostě na víno není.

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 14:11 ® regulus
regulus

kerob> nikoho nepopudíš i v tom víně každej preferuje něco jinýho. Mě třeba nešmakujou vína z mělnicka, připadnou mi dost kyselý a takový ty „hutný“ většinou jižní vína, typicky španělský, asi i ty africký a některý maďarský taky ne. Zase je to možná o tom, jak má kdo naštelovanou hubu, na co je zvyklej. Pokud se týká moravskejch vín, tak je často u jedné odrůdy značnej rozdíl i když se to pěstuje pár desítek kilometrů od sebe, těch vlivů je tam spousta. Myslím si, že kdyby tě někdo protáhl sklepem, tak bys možná změnil názor. Pokud se týká „pražskejch bulíků“, jak psal PetrC, tak to už asi dávno není pravda. Dneska je na trhu takovej výběr a taková nabídka, že by byl každej vinař sám proti sobě, kdyby to nějak pančoval, druhá věc je ta, že ne všichni to umí stejně dobře.

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 14:04 ® 1Mara reakce na …
1Mara

regulus> :-D Březňák není špatnej , jen se musí umět v hospodě s láskou natočit :-))

No a o té hubě , to ber z nadhledem , zatím mě jí za posledních 30 let nikdo nerozbil :-) Ale máš pravdu , ve vinném sklípku říct vinaři přinesmi 3dc. červeného a 3dc. coly , asi by mu rupla cévka :-))

reagovat
Úterý 14. června 2011 ve 14:01 ® regulus
regulus

1Mara> já to nemyslel tak, že by ti na tlamu dal někdo z Moraváku na srazu, ale říct to před vinařem, ty brďo, to by bylo fakt vo hubu. Navíc to bylo se smajlíkem.
Proti gustu sice žádnej dišputát, ale víno a cola je fakt silný kafe i když vím, že to dnešní mládež sem tam pije.

Pokud se týká škopku, tak seš na omylu, je sice fakt, že mám hubu naštelovanou na Starobrno, ale to neznamená, že bych jiný pívo nepil, konec konců dneska je většina piv „europívo“, dá se říct, že většina je pitnejch, jen každýmu, vzhledem k tomu na co je zvyklej, chutá to nebo ono víc či míň. Na to, že jsem pil Březňáka, mám dokonce i svědky. :-D

reagovat