Chytej.cz

Mýty o candátech necteno

16.5.2016 | Dany73 | 16.035 zobrazení | 89 odpovědí

Mýty o candátechCandát je co do braní nejméně spolehlivá ryba a díky tomu mezi rybáři koluje neuvěřitelné množství mýtů a polopravd. Který mýtus považujete za nejbizarnější a který se pro vás postupem času stal faktem?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Čtvrtek 22. prosince 2016 v 0:07 ® HaD reakce na …
HaD
pl> „jedněmi dveřmi ho vykáží, už druhými se vrací.“ Už zmiz. reagovat
Středa 21. prosince 2016 ve 23:55 @ pl reakce na …

HaD> no tobě asi bude někdo krást fotky s candátíma nedochůdčatama a tvojí zrzavou palicí, ty vole za co se považuješ? A klidně to zas smázni ty bolševiku.

reagovat
Středa 21. prosince 2016 ve 23:03 ® HaD reakce na …
HaD

Venca Zelenka> No je tam to logo, to asi někoho sere. Jednak se mi ale nechce dělat fotky dvakrát (používám je i na našem FB) a druhak jsou alespoň trochu chráněny – mnoho fotek mi už leckdo „ukradl“.

reagovat
Středa 21. prosince 2016 ve 21:05 ® Venca Zelenka reakce na …
Venca Zelenka

Chvilku to člověku trvá než si na něj zvykne, ale pak už to jde :-D Všeci čumí na youtubko, sledujou šimano, rapalu, foxe, SG a já nevím kde co všecko o rybách a nástrahách, vyloženě reklamní kanály a divné jim to nepřijde, ale mají žaludeční vředy, když tu dáš pár fotek ryb z gumáku a gumičkama co prodáváš :-)

reagovat
Středa 21. prosince 2016 v 19:44 ® HaD reakce na …
HaD

Venca Zelenka> Přesně jak píšeš. Palivec je sice často nepříjemnej, ale mnohdy přínosnej. U Malamuta si taky na nic přínosnýho nepamatuju. On mi vlastně docela lezl do zadku, když jsem ho nechával otravovat ostatní. Když jsem ho začal zmravňovat, stal se ze mě nepřítel nambrvan.

reagovat
Středa 21. prosince 2016 v 19:41 ® HaD reakce na …
HaD

Dany73> A neurážej laskavě mé kamarády, s kterými jezdíme na ryby a pomáhají mi na veletrzích. Za tyhle trapný cinty bys zasloužil pořádnou facku od svými táty.

reagovat
Středa 21. prosince 2016 v 15:40 ® HaD reakce na …
HaD

Dany73> Masáž kajaků a nástrah? Mám snad tajit na co a z čeho chytám? Nejste příbuzní? Ty samý cinty měl jen on a Ty. Jak přes kopírák.

reagovat
Středa 21. prosince 2016 ve 14:24 ® Venca Zelenka
Venca Zelenka

Palivec měl taky věčně jedovatou slinu, ale z toho aspoň občas něco kloudného vypadlo, nad čím se mohl člověk pozastavit, v případě malamuta si nevzpomínám, že by se mi to kdy stalo. Kvůli takovým jsem omezil příspěvky a jejich komentáře, vlastně i návštěvnost, proč se rozčilovat, když po tobě hned vystartuje nějaký vzteklý tažný pes a myslím, že takových bude víc. Když jsem něco chtěl radši jsem to řešil osobkou, nebo utek na MRK do privátní diskuze, tam si každý svou diskuzi ohlídá a velice rychle vyřeší nepřijatelné příspěvky.

reagovat
Středa 21. prosince 2016 v 11:06 ® Draky reakce na …
Draky

Dany73> Jestli se ti tu nelíbí, nikdo tě tu nedrží…

reagovat
Středa 21. prosince 2016 v 10:37 ® kerob reakce na …
kerob

Dany73> neboj, on se časem určitě najde další blb, co ho nahradí. Jinak si osobně nemyslim, že by odejitím malamuta tento web nějak utrpěl, spíš naopak.

reagovat
Středa 21. prosince 2016 v 9:49 ® hraji reakce na …
hraji

Dany73> zásadní oponentura pomocí vulgárního napadání každého, kdo si dovolil projevit nesouhlasné stanovisko? Opravdu si myslíš, že tu bude scházet? Proč dokáže naprostá většina lidí, kteří sem chodí, napsat nesouhlasný názor bez urážek a sprosťáren? Protože tak je to normální. Minimálně pro tu většinu.

reagovat
Středa 21. prosince 2016 v 9:41 ® Dany73 reakce na …

HaD> Dobře, nicméně z hlediska zásadní oponentury (která je potřeba) a vidění věcí z úplně jiného úhlu pohledu web nepochybně utrpěl citelnou ztrátu. Teď už tady vážně uvidím jenom čím dál větší a už vcelku otravnou reklamní masáž kajaků a nástrah.cz spolu s masou, která vždy přikyvuje, i když nemáš pravdu, abys je vzal s sebou i příště na vodu nebo do stánku.

reagovat
Pondělí 19. prosince 2016 v 17:29 ® HaD reakce na …
HaD

Dany73> BTW: padáka dostal několikrát, ale vždy to nějak obešel, protože bez prskání své zloby na ostatní nemůže být.

reagovat
Pondělí 19. prosince 2016 v 17:28 ® HaD reakce na …
HaD

Dany73> Nepamatuji si na pozitivně laděný příspěvek v kterém by nenapadal jiné rybáře a nepamatuji si ani žádný, který by se týkal rybolovu jako takového. Je to zlý člověk, který byl vyhoštěn zatím ze všech serverů. To asi o něčem hovoří. Jen já jsem takový benevolentní vůl a nechal jsem ho tu řádit několik let…

reagovat
Pondělí 19. prosince 2016 v 17:09 ® Dany73

Ještě bych chtěl prostřednictvím tohoto rekordně zobrazovaného fóra (aby ne, taky jsem ho založil) uctít minutou ticha památku našeho legendárního Malamuta, který dnes k mé nelibosti dostal padáka. Ať to vezmu ze všech stran, v jádru věcí měl, odmyslejíc způsob agresivní komunikace, v podstatě často pravdu.

reagovat
Pondělí 19. prosince 2016 v 16:58 ® Dany73 reakce na …

jižan> Od 16.6. mi dobře berou céčka (přesně dle návodu bible), takže se chatováním nerad zdržuju… Zatímco jsi psal, já už měl dalšího… Ještě pár dní orgií a pak si sem zase půjdu vydechnout.

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2016 ve 22:15 @ Nejchytřejší reakce na …

Palivec> na tobě je zase dokázané, že měsíční fáze na tebe neučinkují, ty reaguješ, jak kdybys měl menses pořád.

reagovat
Pondělí 7. listopadu 2016 ve 13:50 @ Palivec reakce na …

peetr1> No to jsi pěkně bizarní, ba bizarnost sama! Solunární teorii uznává většina světa, mnozí rybáři a lovci nevyrazí na lov, pokud jim solunární kalendář hlásí malou pravděpodobnost úspěchu lovu. Měsíc na Zemi ovlivňuje mnohé, od mořského příliv po menstruaci žen. Je pravda, že v Čechii to jaksi neletí, ale asi to chce čas. Jednoduše a realisticky to popsal nestor rybářů z Bečvy, Jaromír Kudlák. Se to douč génie, je to bizarní: http://www.chvalamuskareni.xf.cz/…iorytmy.html http://www.gyne.cz/…0/500cl3.htm

Dobře, že jsou na světe volové, aspoń není nuda…

reagovat
Čtvrtek 27. října 2016 ve 14:23 ® HádesR6

Když se tady pořád dokola omílá ona „bible“ lovců candátů, nebyl by ji ochoten někdo prodat? :-D Už velice dlouho po ní marně pátrám… Co se týče „neobvyklostí“ u candátů, rozhodně bych se přiklonil k tomu že lze za jistých okolností najít spolehlivé (byť nečekané) místo a dobu kde opravdu berou. Na jednom revíru jsem chytal candáty takřka na hod a nejlíp brali kolem poledne. Nutno podotknout že se jednalo o červenec a srpen. Hloubka vody v tom místě nepřesáhla metr a nejvíc jim chutnalo když hodně svítilo slunce. Netuším proč, ale brali striktně jen na gumy. Barva nerozhodovala. Tím že jich tam bylo tolik a brali dobře, jsem pak začal experimentovat. Na wobler nebyl jediný záběr, na rotačku ani plandu taky nic. Bodovaly jen gumy a candáti je brali velice razantně a upřímně. K večeru pak začaly záběry řídnout a potmě už jsem neměl ani klep. Řekl bych že se přesunuli jinam, ale na tomto revíru se mně potmě nepodařilo candáta uvláčet, navzdory tomu že přes den to byly takřka orgie.

reagovat
Pátek 21. října 2016 v 16:42 ® jižan reakce na …

Dany73> kde jsi byl tak dlouho, jsi si četl?

reagovat
Čtvrtek 20. října 2016 v 8:13 ® HaD
HaD
:-D
reagovat
Středa 19. října 2016 ve 12:28 ® Dany73 reakce na …

jižan> Hezky jsi to vystihnul. Tato publikace může býti považována právem za Bibli, jelikož v žádné jiné literatuře nebyly candátí smysly (zejména jeho sítnice) podrobeny tak podrobným laboratorním výzkumům. Snad se v budoucnu dočkáme něčeho podobného i v našich podmínkách, chápu že jsme od přírody národ nedůvěřivý.

reagovat
Neděle 26. června 2016 ve 12:07 @ peetr1

Za nejbizarnější mýtus považuji lov candáta (obecně dravců) v období, kdy je úplňek. Je to náladová ryba, bere nepředvídatelně. Když žerou, mám zkušenost že v následujících dnech přicházejí záběry prakticky ve stejnou hodinu. Nevím jak je to se zrakem, ale když je záběrů méně, zjemňuji montáže – splávky, háčky, průměry vlasce + FC. Věřím že to pomůže, důkazy pro to nemám. Chytám je převážně na plavanou + živou rybku. Důležitý je podle mě výběr místa a zvolená nástraha. Každý revír je jiný. Mám zkušenosti s revíry, kde je nejvíce záběrů cca v 17h/červenec, v jiných cca 23h, nebo 1h/červenec. Světlocitná ryba to dle mého názoru není, myslím tím neoslnivé světlo přímo do lovného místa. Pamatuji si revír,kde jsme u lovného místa měli vatru a záběry přicházely každých 15 minut.Jiný revír může mít jiné pravidla. Mýtus o kvalitě masa je dle mého názoru pravdivý – maso má candát vynikající.

reagovat
Úterý 21. června 2016 ve 23:43 ® dvorak reakce na …

mravenec> Ano,tomu se dá věřit,candát je dravá ryba.

reagovat
Úterý 21. června 2016 ve 20:38 ® mravenec

včera harta v poledne candat na živou rybku a kačenu ponor 1m a to není kec

reagovat
Pátek 10. června 2016 ve 14:44 ® Tibi
Tibi

Súhlasím v plnej miere !!!

reagovat
Pondělí 6. června 2016 v 19:43 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

Twisp258> S tím co píše Dany73 až tak docela nesouhlasím, candát je blb a bojovník to zrovna taky není. Ale plachej rozhodně je a přelstít ho není snadné, baterka i oheň mu vadit budou, stejně jako každé rybě, co se týče světla, tak fantazíruj a představ si ho i jeho zrak a pak jdi chytat v sezóně do kempu. Že je slepej, nebo nemá zrak je hovadina, revír od revíru. Někde loví večer před soumrakem, jinde ráno za východu slunce. Až se jim trefíš do chuti nebo do nástrahy, tak za den nebo za týden začínáš znovu. Pak jdi házet a házet a zase házet, nebo si napíchni živou či mrtvou a pak to sem hoď s vlastním názorem a zkušenostmi a třeba i s nějakou statistikou úspěšnosti:-O

reagovat
Pondělí 6. června 2016 ve 14:59 ® Venca Zelenka reakce na …
Venca Zelenka

Twisp258> Jo, když nějaký chytrák začne svítit čelovkou na hladinu, můžu jít domů, to samé, když udělám foto z bleskem, zřídka kdy ještě dostanu záběr. To neznamená, že to nutně musí platit i jinde, vždy je dobré, když jsi na rybách aj se tak chovat :-)

reagovat
Pondělí 6. června 2016 ve 13:30 ® Twisp258

chlapi máte někdo zkušenost s cándátovou plachostí co se týče světla ( baterka, oheň ) docela by mě to zajímalo…

reagovat
Pátek 3. června 2016 v 15:09 ® jižan

Myslím, že je zbytečné sem cokoli dávat, ty máš svojí bibli a přes tu vlak nejede.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1