Chytej.cz

Výroba rotačky+cyankály

Sobota 4. října 2014 v 15:11 vložil(a) HaD | Návody a instruktáže | 10.708 zhlédnutí

Nefunguje vám toto video? Dejte nám prosím vědět.
     

Informace o videu

  • délka: 17:00
  • autor snímku: CHYTEJ.cz
  • datum natočení: 2014
  • zdroj: Youtube.com

Hodnocení videa

  • špatné video
  • podprůměrné
  • průměrné video
  • nadprůměrné
  • vynikající video

15 hodnocení, v průměru 5 hvězdiček

rybářská videa | vložit video | vložit toto video na vlastní stránky

Komentáře prostřednictvím CHYTEJ.cz

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat

Diskuze k videu

Pátek 19. prosince 2014 ve 2:48@ fbbbb

Da sa pouzit aj bizuterny drot ? :)

Tento příspěvek byl editován Pátek 19. prosince 2014 v 1:48 uživatelem .
Pátek 7. listopadu 2014 ve 13:00® HaD
HaD

Draky> Aha. Tak e-shop

Pátek 7. listopadu 2014 ve 13:00® HaD
HaD

Jícha Václav> Pokud šlapou, není co řešit!

Pátek 7. listopadu 2014 ve 12:29® Draky
Draky

David H.> No jasně…říkali, že ho nemaj a ani už mít nebudou.

Pátek 7. listopadu 2014 v 11:39® Jícha Václav
Jícha Václav

David H.> ten svářecí je silnej, proto ho raději používám na větší rotačky od velikosti 3+. Ale udělal jsem sním i velikost 0 a 1 a šlapou taky. Tedy jen v jezírku při pomalém tažení. Na ostrou zkoušku se vrhnu až po nemocenský :-)mě šlo u těch rotaček je hlavně odlehčit pro lov na mělkých vodách a dosáhnout pomalého tažení. No a oboje se povedlo, váhu jsem sundal i o polovic a rotačky i tak šlapou…

Pátek 7. listopadu 2014 v 11:31® HaD
HaD

Draky> A by jsi ve zdravotnických potřebách vedle Lidlu na Pražáku?

Čtvrtek 6. listopadu 2014 ve 22:44® Draky
Draky

David H.> A nenapadá tě ještě nějaká jiná náhrada toho osteofixu? Je tak trošku nesehnatelnej. Prošel jsem už 7 krámů a nic.

Čtvrtek 6. listopadu 2014 ve 22:22® HaD
HaD

Jícha Václav> Super!!! Ten svářecí jde použít, ale je hlavně na menší dost silnej a obecně dost měkkej. Ale dá se… Je to fajn pocit, chytat na „svoji“, že!

Středa 5. listopadu 2014 v 16:38® Jícha Václav
Jícha Václav

Draky> no drát byl také problém…nakonec jsem sehnal svářecký nerezový 0,8mm, osterofix (pružinkový) 0,5mm, ale udělal jsem pár třpytek i na měděném drátě od souseda elektrikáře :-) ty ostatní jsem sehnal ve firmě ze zmetků…jde to i na tom měděném, jen bude ve vodě zelenat, ale není problém si tu třpytku předělat :-)

Úterý 4. listopadu 2014 ve 20:56® Draky
Draky

Jícha Václav> Taky už se na to chystám, mám skoro vše, jen ten blbej drát pořád nemůžu sehnat. :-D

Tento příspěvek byl editován Úterý 4. listopadu 2014 v 19:57 uživatelem Draky.
Úterý 4. listopadu 2014 ve 20:37® Jícha Václav
Jícha Václav

tak jsem se nechal inspirovat a začal předělávat nefunkční rotačky…a světe div se, ony začaly fungovat a i chytat :-)

Středa 15. října 2014 ve 14:00® Míra Z.
Míra Z.

Díky za odpověďi. Jinak jsem teď zkoušel poprvé rotačky od f.MAPSO, a „chytají“ dobře při slušné ceně. Na jedničku v mědi skočil půlmetrový tloušť, a takový se v daném revíru zase tak často nevidí.
Ale poškozené rotačky se pokusím dle návodu znovu zprovoznit.

Pondělí 13. října 2014 v 17:04® jepice-zruseno

Míra Z.> U nejmenších rotaček na závody se dá křidýlko vystříhnout z tenkýho mosaznýho plechu, dobrousit do správnýho tvaru, udělat dírku. Výrobu třmínku jsem popsal níže. Komponenty se dají sehnat od Lacka na Slovensku a možná ještě od dalších výrobců. Na druhou stranu celá hotová rotačka vyrobená v ČR se běžně prodává za nějakých 30 – 40 kč celá a je otázka, jestli na těch pár nesériovejch kousků vyplatí někde objednávat ty díly, kupovat háčky a ušetřit tak dohromady pár korun. Výjimkou jsou výborné třpytky eMTe, které nejmenovaní vydřiduši :-)) zdražili na cenu mepsek. Pan Vojáček je schopen udělat na objednávku třpytky v podstatě jakéhokoliv typu a velmi levně. Máme štěstí, že se nacházíme v regionu Polsko-Česko-Slovensko, kde je výrobců jak maku a rybáři tak mají neskutečný výběr.

Pondělí 13. října 2014 v 16:17® HaD
HaD

Míra Z.> Dají se sehnat porůznu jak v ČR, tak třeba na Slovensku atd. Lze i vyrábět. Já třeba některé na brusce zmenšoval i na polovinu atd.

Čtvrtek 9. října 2014 v 15:55® Míra Z.
Míra Z.

Zrovna dnes jsem si byl dokoupit nějaké rotačky. A když jsem teď zhlédl tohle video, tak hned vyštrachám staré kusy, které by šly předělat. Hlavně se mi na tom líbí možnost vlastního experimentování.
Dají se někde sehnat ty závěsy křidélka? M.Rozsypal kdysi někde psal, že si je objednává u výrobce, a pak si skládá vlastní rotačky.

Středa 8. října 2014 ve 13:07® HaD
HaD

Draky> jasně že jo, dělají se různé – totálně odlehčené nebo naopak i přetížené (celé tělíčko z tungstenu). Ta přetížená ale pak nefunguje moc dobře při pomalém tažení na stojáku apod. Délka osičky ovlivňuje hlavně úhel mezi vlascem a osičkou. Čím delší osička, tím ideálnější úhel hlavně u rotaček, které jsou více zatížené u trojháčku. Dlouhá osička ale nevypadá pro ryby dobře, takže jí prodloužovat nějak zásadně není dobrý. Moc krátká může rotačku "zlomit! do úhlu, kdy už nebude fungovat. Je to o zkoušení. Ten drát zas tolik nestojí a není problém střihnout a předělat. O tom jsou některé drahé rotačky, že mimo kvalitní materiály prošly velkým zkoušením a optimalizací a především to si pak člověk platí.

Úterý 7. října 2014 v 15:25® Draky
Draky

No hezky ti to de od ruky. Jsem docela nalomenej k tomu, že si doma taky nějakou poskládám. :-)

Dá se udělat tělíčko i třeba jen z plastových korálků? Tedy aby třpytka nebyla moc zatížená a pomalu propadala sloupcem.

Když si zmiňoval tu délku osičky – o čem rozhoduje?

Neděle 5. října 2014 ve 22:46® jepice-zruseno

U těch větších třpytek nebo vrbovejch lístků mám rád ten žlutej korálek hnedka za tím „ložiskem“ listu. Je zhroba v místě, kde má rybička přirozeně oko. Jako „ložisko“ dávám malinkej (uplně nejmenší) skleněnej nebo kovovej korálek, kterej dám nad ten zahnutej drát. Nad to dám větší korálek, kterej funguje jako „rozhazovač“. U těch nejmenších třpytek je dobře, když je třmínek co nejmenší, aby se lístek „nelepil“ na tělíčko a přes rozhazovač trošku odstával. Třmínek se dá uplně snadno udělat z tenkýho proužku plechu, do kterýho se udělají hřebíčkem dvě dirky. Pokud se vám stane, že nějaká levná malá šmejdská třpytka vůbec nefunguje, je šance to výměnou třmínku a montáží správných korálků zachránit.