Chytej.cz

POVODÍ OHŘE VARUJE: VSTUP DO BLÍZKOSTI NÁDRŽE HORKA JE ZAKÁZÁN

Úterý 9. srpna 2016 v 10:18 | vložil(a) HaDová | zdroj: www.nase-voda.cz/… | 799× zobrazeno | žádný komentář

Zásobárna pitné vody pro Sokolovsko a Chebsko, vodní nádrž Horka, se stává cílem turistů a rybářů. Připomíná to karlovarská mutace deníku Mladá fronta DNES s tím, že je vstup do blízkosti nádrže přísně zakázán. Policisté proto společně s hrázným Martinem Uhlíkem posílili hlídky.

Problém vnímá i Povodí Ohře, kterému zásobárna pitné vody patří. „Nejhorší je to právě přes léto. Lidé nerespektují značení a všude kamery být nemohou. A práce hrázného rozhodně nespočívá jen v hlídání lidí,“ okomentoval situaci mluvčí Povodí Ohře Jan Svejkovský. Někteří nezvaní návštěvníci se dokonce nezdráhají přijet autem až ke břehu. Neodrazuje je ani vysoká pokuta. „Pokud by policisté přistihli fyzickou osobu v 1. ochranném pásmu, kde je vstup i vjezd zakázán, dopouští se přestupku a hrozí jí pokuta ve správním řízení až do výše 20 000 korun,“ varovala případné návštěvníky krajská policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Problémem je i pytláctví. „Za přestupek na úseku zemědělství, myslivosti a rybářství mu hrozí pokuta až osm tisíc korun, zákaz činnosti do jednoho roku v případě, že je držitelem rybářského lístku. Může mu být také uloženo propadnutí věci či věc zabrána,“ vysvětlila policejní mluvčí. Ještě hůř skončí ten, kdo se dopustí škody větší než 5000 korun. „Půjde již o trestný čin pytláctví. V tomto případě by pachateli hrozil trest odnětí svobody až dva roky, zákaz činnosti nebo propadnutí věci nebo majetkové hodnoty,“ dodala policejní mluvčí.

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.