Chytej.cz

Míra lipana zvýšena na 40 cm

Středa 20. dubna 2016 v 19:02 | vložil(a) Petula | zdroj: www.rybsvaz.cz/… | 879× zobrazeno | 1 komentář

Český rybářský svaz zavádí od letošního roku na převážné části svých revírů nejmenší lovnou míru lipana podhorního 40 cm. Toto navýšení lovné míry u lipana je uvedené v Rybářském rádu ČRS v bližších podmínkách výkonu rybářského práva na revírech ČRS v části III. Lov na mimopstruhových rybářských revírech a části IV. Lov na pstruhových rybářských revírech. Připomínáme, že v rámci některých ÚS ČRS (Severočeský ÚS, Moravskoslezský ÚS) a u vybraných pstruhových revírů může platit jiná úprava. Rybáři by se tak měli ve vlastním zájmu před zahájením rybolovu seznámit s bližšími podmínkami výkonu rybářského práva na revíru, v němž se chystají lovit.

Jak všichni víme, početní stavy této ušlechtilé ryby, kterou máme s hrdostí ve znaku, poklesly v rybářských revírech do té míry, že považujeme zavedení podobných ochranných opatření za zcela nezbytné. Volili jsme ze dvou variant: buď lipana hájit úplně, nebo mu zvýšit lovnou míru.

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat

Diskuze ke zprávě

Pátek 22. dubna 2016 v 16:52® Doganas

Hodnotím kladně.Již bylo na čase.