Chytej.cz

Na Orlíku povolen od roku 2016 lov sumce s vábničkou a zavedena K70

Pátek 12. června 2015 v 9:23 | vložil(a) HaD | 5.993× zobrazeno | 16 komentářů

Od roku 2016 bude na Orlické přehradě povolen lov sumce s vábničkou. Respektive bude zrušen zákaz, který to znemožňoval. Schválení bylo údajně jednomyslné. Logicky – Orlík byl snad jediným revírem, kde je povolen lov z loděk, je zde lodní doprava a sumci se za pomoci vábničky chytat nesměli. Krok ČRS redakce Chytej vítá! Na Orlíku rovněž bude zavedena Ochrana velkých kaprů K70 a hájení okouna.

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat

Diskuze ke zprávě

Čtvrtek 2. července 2015 ve 23:01® HaD
HaD

Hapas1> Pro přirozený výtěr jsou nejlepší ryby do 70 cm. Nevíš o tom nic.

Čtvrtek 2. července 2015 ve 22:01® Klobasa
Klobasa

malamut> To samé co ty. Bacím každého kapra nemilosrdně do hlavy a ještě jich napíšu do papírů o deset víc, jak mi to doporučila rada starších, aby zase za rok mohli víc dosypávat. A od tohoto roku budu ještě mlátit podmírové i ty přes sedmdesát! Čím víc jich bude na břehu tím líp, a co nesežeru a nerozdám, to naházím za sebe do trávy.

Čtvrtek 2. července 2015 ve 21:09® malamut
malamut

Klobasa> a co ty konkrétně proti tomu děláš, krom blábolů na netu?

Čtvrtek 2. července 2015 ve 21:07® malamut
malamut

Hapas1> K70 (65, 60) není zákon, to je BPVRP, prostě ze sebe děláš zákona neznalého debila, jako všichni ostatní, co se touto idiotinou ohánějí. Původní iniciátoři tohoto bludu se za něj dnes takřka stydí.

Čtvrtek 2. července 2015 v 15:41® Klobasa
Klobasa

Hapas1> Nejsem rozhodně z těch lidí, co se k vodě honí pro ušmudlaného kapříka aby uživil rodinu a už vůbec neprahnu po jeho „kvalitním masu“. Až budu v důchodu, možná mě to nemine. Ba naopak, ten kapr mě v našich zbídačených vodách čím dál víc štve a to proto, že vytlačuje a zabírá prostor pro ostatní původní a daleko krásnější druhy ryb. Proč má někdo pořád potřebu zasírat s tím svinstvem naše vody nechápu. Snad asi proto, že je to nejlevnější kus masa v celé ČR. Já pro tohle určitě cíleně na ryby nechodím.

Čtvrtek 2. července 2015 ve 13:19® kerob
kerob

Hapas1> myslim, že argument „K70 je užitečná kvůli výtěru“ fakt neobstojí u ryby, která se do našich vod (bohužel) cpe po desítkách tun. Jakkoliv chránit kapra je kosoctvercovina jak bejk. Ta ryba se do vod cpe jen proto, protože to lid chce, pro vodu nemá absolutně žádnej pozitivní přínos. Na rozdíl od původních druhů ryb, na který se z vysoka sere…

Čtvrtek 2. července 2015 ve 12:51® Hapas1

Klobasa> Jedna stránka věci je sportovní rybolov, každý není takový a nekouká na kapra jen jako na kus masa, ale rád si zachytá velké ryby. A za druhé aby docházelo k přirozenému výtěru ryb. Je vidět že jsme stále zaostalá východní země, kde každý kouká kde by mohl ukořistit kus žvance a nejlépe co nejvíce..koukněte se na země s pokročilejší ekonomikou jako např.Německo, Rakousko, Francie..myslíte že tam se honí k vodě pro ušmudlaný kapříky aby uživili rodinu??

Čtvrtek 2. července 2015 v 11:05® Klobasa
Klobasa

Hapas1> Mohu se zeptat jaký dlouhodobý význam má ochranna kapra K70?

Čtvrtek 2. července 2015 v 10:26® Hapas1

K70 je dobrá věc a jsem rád, že bude konečně i na Orlíku. Jen doufám že lidé budou tuto hranici respektovat. Chápu že je těžké chytit někoho kdo zákon porušuje, vytáhne kapra 80,90 i více cm hodí ho do igelitky a maže domů. Ale ještě jsem si nevšiml aby RS kontrolova běžné rybáře sedící na břehu a předsebou na vidličce uvázaný vezírek s rybama, pro mě jsou tito lidé největší hrozbou a mají nejblíže k porušování K70. RS nad takovými pouze mávne rukou, nemá cenu zastavovat, raději si smlsneme na kapreaři s bivakem..lidi vždyť to je nesmysl..většina kaprařů se chová k rybě šetrně, mají mohutně polstrované podložky, rybu polévají a ryba se má jak v bavlnce, pak přijde na řadu pár fotek a kapr si odplouvá zpět. Tak proč neustále kontrolovat slušný rybáře(kapraře) když těch narušitelů je na březích mnohem více.

Sobota 13. června 2015 ve 12:49® Draky
Draky

Martin Chmelík> Nevím, jestli bude pro revír přínosnější C80, Š90 nebo O40. Podle mě by se tím jen uspokojila jiná sorta rybářů, nic víc. :-)

Sobota 13. června 2015 v 10:57® Klobasa
Klobasa

Pro poctivé rybáře je hájení okouna jistě dobrá zpráva, ale těm vandrákům a pytlákům co tam masí v podstatě cokoliv i v době hájení bude i přiblblá K70 někde u zadnice. Rozhodně tam bude větší lodní provoz a dopad by mohl být pozitivní jen v případě, že tam zavítá více těch slušných rybářů, kteří se nebudou bát kontrolovat i ostatní spolulovící na lodích.

Sobota 13. června 2015 v 10:27® Filo

Martin Chmelík> Horní míry u dravců jsem jednou probíral s kámošem a došli jsme k závěru, že by se musel zakázat lov na rybičku nebo aspoň trojháčky z důvodu zažrání.Což je potom nevýhoda hlavně v sumcařině:-) Nejlepší by bylo kdyby byla třeba jak píšete O 40 atd. A pokud je ryba zažraná tak, že to nerozdejchá může si jí rybář vzít. Jenže to by pak byla zažraná skoro každá:-)

Sobota 13. června 2015 v 6:58® Martin Chmelík

Vábnička dobrá zpráva, ochrana okouna také. Tedy nevím jaká je bližší specifikace. Bude mít nejmenší lovnou míru, bude hájen do 15.6.? Pak super. A K70? Myslel jsem si, že tahle blbost je už po smrti. Dost bylo kapra. To raději třeba C80, Š90, O40...... :-)

Pátek 12. června 2015 v 10:54® Petula
Petula

Taky chválím a přispěl bych i stanovením lovné míry třeba 30 cm na revírech kde hájen nebude.Pouze u K70 bych chválou více než šetřil,tato ryba žádnou ochranu nepotřebuje.

Pátek 12. června 2015 v 10:33® HaD
HaD

spike> Taky jsem moc rád a ČRS chválím!!!

Pátek 12. června 2015 v 10:10® spike
spike

Že by konečně jedna z prvních vod kde budou okouni chráněni dokud ještě jsou?