Chytej.cz

Mistrovství ČR v přívlači ovládli Východočeši

Pondělí 15. září 2014 ve 14:15 | vložil(a) HaD | 1.110× zobrazeno | žádný komentář

Víkend jsem strávil rybářsky i nerybářsky – byl jsem na Mistrovství ČR v přívlači, kde jsme se chtěli s Jihočechy „porvat“ o nějaký ten cenný kov. MiČR se konalo na Labi v Děčíně. Z toho jsem nebyl nikterak nadšen, protože mi více vyhovují menší a čitelnější toky, ale nic naplat. Mnohem více nás ale netěšily prognózy počasí a tendence Labe, které mívá v létě průtok okolo 100 kubíků a začátek září mělo okolo 200. To by asi bylo úplně v pohodě, jenže silné deště s Labem pěkně zamávaly a už v pátek o tréninku mělo Labe okolo 350 kubíků. Přesto byla voda celkem čistá a ryby (okouny a tlouště) jsme nalovili. S dobrý pocitem jsme tedy nastoupili do sobotního závodu. Závodníci za JČ byli Jan Straka, Robin Měsíček, Jan Jíška a Jiří Vlažný. Já byl náhradník a spolu s Mírou Zvolánkem jsme zde byli jako „záda“ závodníků (vždy chytali současně jen dva), kteří měli přispět morální podporou a sem tam nějakou radou. Za ženy startovala Daniela Nová a „záda“ jí dělal tatínek. Sobota se nesla v duchu docela slušného množství maličkých okounů a tlouštíků, sem tam se ulovil bolen, viděl jsem ztracenou rybu hodně přes 70 cm a vytaženi byli i okouni přes 30 cm. Naše výsledky nebyly úplně vyrovnané (1., 2., 6. a 8. vždy z 8 lidí) ale nikdo výrazně neutekl a tak zůstala solidní naděje na výsledek. Daniela pak dala svým výkonem 1. základ pro útok na stupeň nejvyšší.

Neděle se ale stala trápením pro všechny týmy. Voda se ještě slušně zvedla a v průběhu dne více a více za silných dešťů kalila. Když to zkrátím, ryb se ulovilo méně (několik bylo i zajímavých – okouni cca 30cm, jesen 44cm, tloušť 46 cm apod). Daniela zachytala o něco hůře než v sobotu, ale přesto dosáhla na stříbrnou medaily. Honza Straka přidal k sobotní 1. krásnou 2. Honza Jíška k sobotní 2. přidal 1. a tak se mezi nimi a ještě jedním závodníkem „strhl" boj o stupně nejvyšší v jednotlivcích. Pikantní je, že Honza Straka o jasný titul přišel krátce před koncem, kdy asi 3 minuty před koncem, kdy byli všichni 1,5 hodiny bez záběru, někdo chytil vekou rybu a vyfoukl mu tak jasnou 1.. Jirka Vlažný přidal k 6. místu ze soboty 5. a Robin Měsíček k 8. přidal 6. I přes to, že druhým dvěma zmíněným závod moc nevyšel, první dva zachytali excelentně. A to nás celkově hodilo na druhé místo v týmech. 1. byli Východočeši a třetí Středočeši. A v jednotlivcích? Mistr ČR náš Honza Jíška (JČ – 16 let!!!), 2. David Vojáček (MRS) a 3. Jan Straka (JČ)- Takže to celkem pro Jihočechy "cinklo“ 4× z pěti možných.

Výsledky týmy:

  1. Východočeský ÚS
  2. Jihočeský ÚS
  3. Středočeský ÚS
  4. Severočeský ÚS
  5. Západočeský ÚS
  6. MRS
  7. Severní Morava a Slezsko
  8. ÚS Města Prahy

Výsledky muži:

  1. Jan Jíška (JČ)
  2. David Vojáček (MRS)
  3. Jan Straka (JČ)
  4. Karel Javůrek (VČ)
  5. Marek Dundr (SvČ)
  6. Martin Hubálek (ZČ)
  7. Jiří Kokoška (ZČ)
  8. Jaroslav Kopřiva (VČ)
  9. František Čáha (Praha)
  10. Matěj Poula (SvČ)

Kompletní výsledky muži: http://www.rybsvaz.cz/…_1663_v1.pdf

Ženy:

  1. Hana Hoffmanová (StřČ)
  2. Daniela Nová (JČ)
  3. Jana Kubíčová (SvČ)

Kompletní výsledky ženy: http://www.rybsvaz.cz/…_1663_v2.pdf

img109542.jpg img109543.jpg img109544.jpg img109545.jpg

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat
K tomuto záznamu není vložen žádný příspěvek.