Chytej.cz

Pstruhaři zahájí sezonu na těžce zkoušených vodách s cizím pstruhem

Středa 16. dubna 2014 v 10:21 | vložil(a) Petula | zdroj: hobby.idnes.cz/… | 968× zobrazeno | 6 komentářů

Mnohé pstruhové revíry patří k našim nejohroženějším vodám. Ze statistik plyne, že se na pstruhových vodách Českého rybářského svazu uloví více než 2,5krát méně ryb než v roce 1990.

všechny krátké zprávy - přidat zprávu

I vy můžete přidat svůj názor!

Přidání příspěvku
Přihlášení

Momentálně nejste přihlášeni. Pokud jste zaregistrováni do Klubu Chytej.cz, vyplňte prosím své přihlašovací jméno (přezdívku) a heslo (do levé části formuláře). Pokud ještě registrováni nejste, můžete se zaregistrovat zde.
Pakliže chcete přispět anonymně, vyplňte do pravé části formuláře svou emailovou adresu a zvolte libovolnou přezdívku, pod kterou chcete vystupovat (nesmí však již být rezervována jiným registrovaným uživatelem).

Jsem registrovánPřispívám anonymně
Váš komentář

Fotografie
K příspěvku můžete přiložit až 4 obrázky (akceptujeme formát JPEG, GIF a PNG). Obrázky automaticky zmenšujeme ještě před odesláním na server, takže neplatí již žádné velikostní omezení. Musíte však mít ve svém prohlížeči povolen Adobe Flash Player 10+. Popisky fotografií vložíte editací již vloženého příspěvku.

Foto vložíte kliknutím na následující ikonku. Pokud máte s nahráváním fotografií problém, můžete použít klasický způsob.

odeslat

Diskuze ke zprávě

Pátek 18. dubna 2014 v 11:54® feedermix

duháky žeru potočáky pouštím to snad zná každej ne?

Čtvrtek 17. dubna 2014 v 7:35® malamut
malamut

vana.jira> že se duhák sežere, není žádná trága, od toho je a je snadno recyklovatelnej. Je blbý, když se nasazuje tam, kde se uchovaly zbytky potočáků v přirozeným, nezregulovaným prostředí. Na druhou stranu je dost „pstruhovejch“ rybníků a nádrží, kde svý místo asi má.

Středa 16. dubna 2014 ve 23:10® HaD
HaD

vana.jira> černobílé to není. Před týdnem jsem byl u slovu kapiláry a následně se potočáci vykazovali. Brojler ale převažuje, to je pravda.

Středa 16. dubna 2014 ve 22:47® vana.jira

Souhlasím s malamutem a ještě mi štve, že když už se na svazu rozhodnou nasadit, tak dávají samé duháky. Stejně to mají přes svý známý ošetřený, dají jim to vědět, naběhne tam banda žroutů, všecko se to za týden vychytá a dál tam stejně nezůstane nic. Ale aby nasadili potočáky a lipany, to je nenapadne.

Středa 16. dubna 2014 ve 21:55® malamut
malamut

Vody jsou těžce zkoušené ne tlakem rybářů, ale tlakem kormorána, podivným zákonem chráněného, a hlavně likvidací přirozeného prostředí lipanů, potočáků a dalších ryb horních pásem toků, ale tomu není bohužel celý slavný Svaz schopen zabránit, neb je v tomto ohledu v podstatě k hovnu (byť má cca 300 000 členů), hlavní je dostatek peněz na „sportování“ a další svazopíčoviny.

Středa 16. dubna 2014 v 18:01® prajza
prajza

když si spočítáme, jaký byl nátlak(množství) rybářů tenkrát a teď… je to pochopitelné…