Chytej.cz

UHORI - kde - kdy - nastraha - popis podrobne navazcu = ddiikk necteno

10.5.2005 | peter | 12.892 zobrazení | 46 odpovědí

vse co vite

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 23. července 2014 ve 23:33 ® sgt.mooody

Na slimáky mi na Labi šli trůmani a povedli se i dva malí sumíci,po tom co mi došli rousky :-) Na večír 3 hádata kolem 60 na střevličku ze dna.Ted o víkendu to bylo,tak lovu zdar ;-) )

reagovat
Pátek 18. července 2014 v 11:51 ®  reakce na …

jepice> já našel v potočákovi taky slimáka (toho hnusného rezavého). Když jsem vytahoval háček, říkal jsem si co mu to leze z tlamy za „divný jazyk“ – peanem jsem vytáhl ±8cm španěla, pěkně vypaseného.

reagovat
Pátek 18. července 2014 v 9:03 ® jepice-zruseno reakce na …

mastrof> Já jsem našel slimáky ve pstruhovi, ale jestli to byli ti zrzaví, to nevím. Už byli natrávený

reagovat
Pátek 18. července 2014 v 0:31 ® mastrof reakce na …

jepice> zkoušel jsem je, a jediné co sem na ně čapnul byl tloušť a to i ve velmi pěkných velikostech. jinak jsem slyšel že po nich jdou i sumci, zkoušel jsem a neosvědčilo se mi to… Ale vždy jak nějakého u vody potkám tak se letí koupat, ty ryby si na to jednou tak naučím, že nebudou chtít nic jinýho:)))))

reagovat
Čtvrtek 17. července 2014 ve 22:19 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

Robur> no, pravda, na druhou stranu, kapr prý sežere všechno :-)

reagovat
Čtvrtek 17. července 2014 v 19:36 ® jepice-zruseno reakce na …

pepanek> Asi to někdy zkusim na jeden prut, na druhej dám klasicky rousnici, abych tam neseděl naprázdno:-)

reagovat
Čtvrtek 17. července 2014 v 17:12 ® Robur reakce na …
Robur

lubo OV> tak někdo to mohl vyzkoušet a ty mu to rozmluvíš.

reagovat
Středa 16. července 2014 ve 21:54 ® lubo OV reakce na …
lubo OV

jepice> no nevím, nevím. Prý to ani ptáci nežerou. V sobotu jsem byl v ZOO a tam o něj zakopávaly surikaty, aniž by si ho všimly. Sežrali kdejakého brouka, žížaly a vůbec všechno, co lezlo kolem, ale těchhle hnědých slimáků si ani nevšimly. :-)

reagovat
Středa 16. července 2014 ve 21:37 ® pepanek reakce na …

jepice> slimáky nebrat,to nebyla dobrá rada.

reagovat
Středa 16. července 2014 ve 20:24 ® jepice-zruseno

Nedávno mi někdo tvrdil, že se daj úhoři chytat na ty rezavý všudypřítomný slimáky. Když jsem byl naposledy večer na rybách, tak mi ty bestie lezly až na hlavu, ale napíchnout ho mě nenapadlo. Jak to s nimi je? Zkoušeli jste?

reagovat
Pondělí 7. července 2014 v 15:15 ®  reakce na …

gugl87> nemůže

reagovat
Pondělí 7. července 2014 ve 12:54 ® gugl87 reakce na …

Může být 0,25mm?

reagovat
Neděle 6. července 2014 v 16:55 ® tucnak11
tucnak11

Na rybniku chytam jen na splavek s lomenou tyčinkou kolem břehu:-> ,na řece na Feedr nej nastraha rousnice,a jak jsou male uhoře tak rybička nej oklej krasně se leskne i candatek zabere.:-> počasy dusno a hnusně neni nic lepšiho:-> přykalena voda i přes den berou jen musime onich vědět že sou tam.:->

reagovat
Neděle 6. července 2014 ve 13:17 @ Palivec reakce na …

gugl87> A kam házet? Já chytil nejvíc úhořů na velké řece, kde jsem házel pod strmý skalnatý břeh ze břehu naproti. Chytáni z toho vysokého břehu nefungovalo. On úhoř vyhledává úkryty a trčí na místě, není to parma, co celý den putuje po řece nahoru dolů.

reagovat
Neděle 6. července 2014 ve 13:14 @ Palivec reakce na …

gugl87> Návazec stačí obyčejný nylonový vlasec, pokud máš vlasec třícítku (to je na úhoře přiměřené, třeba ho táhnou bez rozpaků ven z vody, nebo se kdesi nacpe pod břeh do kořenů a hotovo), tak tu třicítku. Do menšího průměru bych nešel. Nemá smysl chytat úhoře na dvacítku atrhat to. Délka návazce není kritická, když najde ouhoř tvojí žížalu, neodejde. Délka návazce je podstatná spíš na tekoucí vodě, aby byla nástrana na dně, nebo kousek nad ním (účinky proudu a vírů). V délce 30–50 cm neuděláš chybu na žádné vodě. Žádné kevlarové pletenky, či kovová lanka nejsou třeba, ouhoř není štika. Ani netřeba policajta, stačí použít vhodný prut, který není úplně tvrdý jako tyčka do plotu a záběr uvidíš, když se ti začne třást a ohýbat. Proto se používají rolničky, takže si můžeš i zdřímnout a v noci to bez nich ani nejde. Můj dnes už nebohý přítel, vždy převěsil vlasec přes větev vrby pod kterou spal a kdy se to začalo všechno třást, vzbudil se, vytáhl ho a znovu nahodil. Chytání úhořů, stejně jako mníků není nějaká jemná práce, kdtyž o sobě dá vědět, je většinou už napíchlý na háku jako Jánošík.

reagovat
Sobota 5. července 2014 ve 12:37 ® gugl87

Návazec může byt silonový , pletýnka, nebo wolfram? A má se házet někam dal od břehu, nebo je lepší blíž ke břehu? Dík

reagovat
Neděle 5. ledna 2014 v 9:38 ® kamos007
kamos007

Já jsem uhoře chytil jen dva, oba na žížalu na těžko (olůvko a cca 15 cm návazec) a záběry vždycky že to bylo jak blesk, a to je že než člověk stačí mrknout policajt je pod prutem :-)

reagovat
Pátek 3. ledna 2014 ve 21:00 ® cujo

Já si svoje místo našel a pravidelně v červenci a srpnu tam chytám pěkný kousky. Hezky na velkou žoužalu sbíranou při měsíčku:-D Někdy dávám malou rybičku. Berou mi tak od půl desátý večer. Na kmenovým vlasci mám průběžnou olivu, ukončený to je obratlíkem s karabinkou a na tom 50 cm návazec s háčkem. Průvěs mám co největší, chvilu nechám policajta jezdit na horu a dolu a pak na tvrdo zaseknu a co nejrychleji s ním z vody ven :-) Jinak kolikrát kousek od toho místa vláčím a takovej starší pán tam na plavajdu metr od břehu chytá na hnojnáčky okouny a občas se mu zadaří i úhoř a to třeba aji ve dvanáct dopoledne za plnýho slunka . . . .

reagovat
Čtvrtek 2. ledna 2014 ve 20:18 ® HaD reakce na …
HaD

PALIVEC> montáž a nástraha jsou vcelku snadno zvolitelné. Klíčové je trefit místo. S tím bojuju léta.

reagovat
Čtvrtek 2. ledna 2014 v 7:57 ® pepanek reakce na …

PALIVEC> Škoda toho ocasu,co mu ta turbína usekla:-93;

reagovat
Středa 1. ledna 2014 v 17:41 @ PALIVEC

Není to žádná věda. Pořádný hák, nejlépe s dlouhým ramínkem a se zpětnými zářezy, aby nástraha dobře držela,jako nástraha žížala, rousnice, dešťovka (vyber si), nad tím cca 50 cm olovo (do řeky cca 100g), přiměřený prut, rolničky na konec prutu, něco pod hlavu, aby jsi se mohl natáhnout… Rybky, rybí maso, játra (různých zvířat) a pod. se mi neosvědčilo. Rekord mám ouhoře 3 kg a jen cca 100 cm délky (byl jako velký salám, , válec bez ocasu, který mu zřejmě usekla turbína…).

reagovat
Středa 1. ledna 2014 v 17:35 @ PALIVEC

A chytat budeš sám Peter, či ti je nachytat, vyudit a dodat na adresu bydliště?

reagovat
Středa 1. ledna 2014 ve 14:54 ® tomas54

Já na ně chodím na přehradu Seč (kde teď vyhynula 80% populace úhořů) chytám na žížaly nebo rybičky a montáž používám klasickou průběžnou s 45g olovem a háčkem č.2

reagovat
Středa 1. ledna 2014 v 10:01 ® Ancina reakce na …
Ancina

mirmen>

reagovat
Neděle 22. května 2005 ve 22:28 ® Klon
Klon

Né že bych specializoval na úhoře,ale letos jsem jich už vytáhl 37 kousků,sám jsem překvapený jak to jde,možná to je tím že jsem začal používat jinou montáž. Chodím na rybník cca 15 hektarů a hazím to tak 2–3 metry od břehu. Montáž teď používám,že mám normální spláveček d oněj dám malý chemický světýlko,pod splávek malý oluvko a na konec háček s rousnicí,nastavím podle hloubky a nahodím tak aby to leželo a splavek byl na hladině. Když had zabere tak potopí splavek a díky světýlku vidím kam putuje i pod vodou,samozřejmě musí být odklopen překlapěč navijáku aby si mohl brát. Na konec po chvilce zasek a je tam. Nikdy tto nechce používat složity systemy,čím jednoduší tím lepší,přesně jak psaly chlapi tu. Jinak z mý zkušenosti berou nejvíc když je dusno,teplo a pod mrakem,a používám rousnice,žížaly ne,na ně my moc nejdou,jinak jak se tu už psalo,had cejtí ptavu až na 50 metrů,dobre je ještě rousnici ustříhat konce a pak je to eňo ňuňo hodně štěstí.

reagovat
Neděle 22. května 2005 ve 21:16 ® peter

jo diky moc

reagovat
Pátek 20. května 2005 ve 23:15 ® mirmen

peter: úhoř je záhadná ryba a dá se na ní velice snadno vyhořet. Na řece ( kam chodím nejčastěji) si rád vybírám místa, kde neotravují ježdíci ( hrebenačky). Tj. že převážně chytám v původním řečišti na vnější zatáčce řeky, na rozhraní dna proudu a tišiny. Jeden prut u břehu, druhý do středu proudu. Olova podle tahu proudu. policajt na jízdu 1,5–2 metry, tj. 0,8–1 metr pod prutem. Hmotnost policajta podle potřeby. Nástraha rousnice, montáž co nejednodušší. Čekám – li úhoří noc, bnavážu si předem alespoň 10 návazců dlouhých 25–35 cm ( háčky úhořáky). Na ramena na ně moc často nechodím, vadí mi, když otravují pleskači apod. Někteří chlapi se specializují na lov úhořů na stojákách, takže Ti k tomu dají určitě podrobnější info než já.

reagovat
Pátek 20. května 2005 ve 23:10 ® mirmen

peter : tak se dvěma háčkama na hady – to je na 100% velice, velice špatný. Had má vynikající čich, cítí pár molekul na desítky, možná stovky metrů daleko. Dvba háčky potřeba nejsou, on si to najde ( když bude mít chuť). Dokáže Ti i na jednom návazci udělat pěknej bengál. Pokouší se ve vodě udržet co nejblíž dna! co nejblíž vázek! je to jediná ryby, která dokáže plavat pozpátku a bojovat pozpátku a ocasem šátrat po sebemenší vázce, které by se mohl uchytit, trávě, kosuku větve aj. Zásadně jediný háček, zásadně bez krmítka . Navíc – úhoř se z vody převážně zvedá, jakmile na břehu zavadíš o cokoli, tak mu dáš šanci, kterou velice často velice rychle využije. Úhoř zvednutý na prutu ( vlasce na 7 kg a víc) se druhou rukou uchopí do suchého hadru. Úhoř se Ti obtočí kolem zápěstí – to bys chtěl, aby Ti do masa ruky nebo dokonce do tepny narval hrot druhého háčku? Druhý návazec NIKDY, ať si říká kdo chce co chce. Věř mi, mám jich venku něco mezi 1000–1500.

reagovat
Pátek 20. května 2005 ve 22:56 ® peter

mirmen-je spatny na ne jit 2 kacky za sebou a na konci krmitko.......??. je dobry chytat je na rybniku na prostrednku..­........ a kdyz ne tak kde na rece v hloubce ????ukraju?????

reagovat
Pátek 20. května 2005 v 8:55 ® Vydrus

Ciffik: Já chytám hady na řece na tzv. houpačku. Prut vyvážím v jedné vidlici tak, aby špička byla pod úhlem proti hladině přibližně 30 stupňů, úplně povolím brzdu a čekám. Když zabere, jde špička prutu prudce k hladině a brzda drnčí jak ve filmu čelisti. Aby prut držel správnou polohu a nebylo třeba ji stále hledat, nalepím tam kousek kobercovky. Nestalo se mi, že by zabral a pustil to kvůli odporu. Vezme to a jede, dokud ho nevytáhneš

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1