Chytej.cz

Po tisíceré první, aneb hledám prut a naviják necteno

19.8.2016 | Nemexis | 2.294 zobrazení | 8 odpovědí

Zdravím ve spolek. Mám dotaz. A vím, že tady ten dotaz padl již tisíckrát. A pořád ten samý. A taky vím, že mi zde asi mnozí napíšou, že mám číst a hledat a hledat a číst. A věřte nevěřte, já hledám a čtu. Ale je toho tolik a já rozumim jenom půlce věcí, že už mi z toho začíná kapat na karbid.

O co tedy jde. Hledám prut a naviják, na lehkou přívlač (chápu správně, že lehká přívlač je do ± 10 g?). Budu chtít chytat hlavně s gumama tak do těch 10 cm max, občas bych zkusil i woblera. Budu chytat ze břehu a mým osobním snem je mít skládací prut s korkovou rukojetí.

Naviják předpokládám nějaký o velikosti 2500, ale jsem v tom taky ztracenej, všude ty velikosti píšou jinak.

Upřímně jsem si řikal, že se na to vybodnu a půjdu rovnou do obchodu, ale tam to dopadne tak, že mi poradí jeden člověk s jedním názorem a já bych rád, abych těch názorů bylo co nejvíce.

A teď ta horší část. To celé chci, aby se mi vešlo do ± 2000 Kč. Pokud nevejde, budu šetřit dál. Zároveň bych hrozně moc ocenil, kdybyste mi sem házeli odkazy z obchodů, které jsou v Praze, pač si chci prut určitě ošahat na vlastní kůži. Například https://www.abos.cz, http://www.rybaripodoli.cz/. Zároveň pokud vy sami znáte nějaké lepší, tak za ně budu moc rád.

Doufám, že toho po Vás nechci mnoho, budu dost rád i za tipy na konkrétní pruty a navijáky.

Předem díky moc!!! :)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 21. srpna 2016 v 15:09 ® Nemexis reakce na …

78Fany78> Díky moc! Zejtra tam skočim. A s pány na Žižkově, u Husinecký zkušenosti nemáte?

Díky!

reagovat
Sobota 20. srpna 2016 ve 21:40 ® 78Fany78

Ahoj, zkus se podívat do prodejny BlackBass ve Slezský 44, jsou tam ochotný kluci a rádi si pokecaj.

reagovat
Sobota 20. srpna 2016 ve 14:35 ® noba
noba

kuprikladu

reagovat
Sobota 20. srpna 2016 ve 14:24 ® noba
noba

jeden mas kulrikladu v zadani otazky.

reagovat
Sobota 20. srpna 2016 v 10:25 ® Nemexis reakce na …

hraji> Díky moc, todle jsem potřeboval slyšet. Chápu, že pořád odpovídat na stejné dotazy od začátečníku už přestává být ok a o to víc si vážim toho, že mi někdo objasnil, jak to ve skutečnosti je. Tipem na nějaký prověřený obchod bych samozřejmě nepohrdl, ale chápu, že si tím každý musel projít. Budu tedy hledat a učit se od úplnýho začátku.

Díky moc za radu! :-)

reagovat
Sobota 20. srpna 2016 v 9:24 ® hraji
hraji

Hm, já ti doporučím něco jiného, než číst odkazy. Zvedni zadek a ty obchody si objeď. Vyber si ty, které se věnují přívlači a vem si do ruky pár navijáků a pár prutů, osaď si prut navijákem a vyzkoušej, jak ti sedí v ruce. Stejně tak, jako si vybereš sám svoji slečnu, stejně tak si vyber prut, možná uděláš chybu, ale bude to pro tebe poučením. Uvědom si, že každý z rybářů má svoje představy o ideálním prutu a navijáky, za ty roky v internetových diskuzím vidím, jak často diametrálně jsou odlišné názory lidí, kteří mají mnoho zkušeností. Tak věř sobě a svému úsudku, nechtěj, aby tady za tebe někdo odvedl práci.

reagovat
Pátek 19. srpna 2016 ve 20:26 ® Nemexis reakce na …

Omlouvám se, jestli jsem udělal nějaké faux pas, ale nejsem si žádného vědom…

reagovat
Pátek 19. srpna 2016 v 16:18 ® vezirek

Anonymům se těžko radí.

reagovat