Chytej.cz

Problémy s ostatními rybáři necteno

21.9.2015 | Pr3v1t3k | 5.877 zobrazení | 37 odpovědí

Jde o to, že každý občas potkáme nepřizpůsobivého blba a zkazí nám to rybolov…tak šup sem se zážitky..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 29. října 2015 ve 14:29 ® Pr3v1t3k reakce na …
Pr3v1t3k

Juraj> Tak né každej se neposere z vlčáka, já mám třeba ze psů respekt ale s prutem v ruce už se dá bránit lecčemus :-) Já měl zatím jen trable s páníčky :-)

reagovat
Středa 28. října 2015 ve 14:02 ® Juraj

Jinak sám to moc neznám a problémy nemám. Jen loni jsem byl zlej na jednoho dědu na Piláku, kdy vysmykoval kapříka na břeh a nechal ho tam skákat. Po té co jsem ho seřval a naznačil mu, že pokud se jeho chování rapidně nezmění, navštíví milovaný živel, byl sice zaraženej jak prd, ale kapříky už podebíral a choval se jako člověk.

reagovat
Středa 28. října 2015 ve 13:51 ® Juraj reakce na …

lukino050505> A pokud má někdo oficiálně kotviště od povodí Vltavy, musí ho mít řádně označené. Opět bych ho poslal do řiti a udělal mu trochu peklo. Ty jsi asi moc hodnej. Vzhledem kde se ti to stalo, tak zejména na Pražáky platí, že na hrubej pytel 3× hrubá záplata.

reagovat
Středa 28. října 2015 ve 13:49 ® Juraj reakce na …

lukino050505> To si neumíš poradit obyčejným vlčákem? Jel by jak kuna, až by se za ním prášilo

reagovat
Úterý 20. října 2015 v 18:17 ® Mrknato reakce na …

DJ> Citoval jsi názor pana předsedy ČRS, který platí v ideálním případě, kdy pobřežní pozemek není zároveň obydlím, není oplocen, vlastník pozemku reziguje na náhradu škody, způsobené rybáři, nebo vlastník pozemku nepoužívá pobřežní pozemek k účelu, který je s VRP v rozporu. Tedy vstup na pobřežní pozemky není absolutní a je téměř roven volnému průchodu krajinou.....

reagovat
Úterý 20. října 2015 v 16:23 ® Pr3v1t3k
Pr3v1t3k

Pohadka o tom jak se od povidani o lidske blbosti preslo k nazorne demonstraci…

reagovat
Úterý 20. října 2015 v 15:14 ® DJ
DJ

jde-li o lov na rybářském revíru, pak pro rybáře, kteří mají povolenku na daný revír, je zajištěno právo přístupu na pobřežní pozemky přímo ze zákona (viz ust. § 2 písm f/, § 11 odst. 8 zákona o rybářství). Jde o tzv. zákonné věcné břemeno, které působí, jak právníci říkají, erga omnes, tedy vůči všem. Česky řečeno, musí ho respektovat každý bez výjimky. Uvedená zásada platí obecně a teprve z ní by mohla být stanovena výjimka a to z důvodů obecného (to zdůrazňuji, nikoliv soukromého!) zájmu. Co je pobřežním pozemkem uvádí § 2 písm. i/ zákona o rybářství. Z výše uvedeného tedy vyplývá jasná odpověď: I vlastník pozemků, tvoří-li tyto pozemky břehy rybářského revíru, je povinen respektovat právo rybáře vstoupit na tento pozemek a strpět právo užívání pozemku v nezbytném rozsahu. Prosím tedy Pálivce, aby opravdu přesně nastudoval všechny dílčí zákony jenž zajišťují rybáři rybářské právo.

Trochu mě překvapuje, že má někdo chuť řešit špínu i na netu. Co tak nakoupit nějakou rybařinu dětem a naplánovat jim o víkendu malou hru u vody nebo v lese. Vychováte tak další generaci a snížíte počet blbců u vody ....... Nebo se pletu??? 4ím dál častěji si říkám, že pokud Evropu nezahubí vlna migrace, zahubí se dřív nebo později Evropa sama a to dík naší blbosti a lenosti.

S pozdravem

reagovat
Neděle 18. října 2015 ve 14:05 ® Balian reakce na …

Nerodia> ano revír je voda, akorát aby mohl být revír revírem musí na něm být vykonáváno rybářské právo a to znamená chov, lov, přisvojování ryb,užívaní pobřežních pozemků v nezbytném rozsahu.

reagovat
Neděle 18. října 2015 ve 13:54 ® Mrknato reakce na …

Nerodia> Definici revíru nestanovuje wikipédie, ale zákon. A ten nelze chytat za jedno ujeté spovíčko, ale jak „my“ právníci říkáme, vždy je třeba sledovati smysl zákona a pak je též velmi důležité mít ostré loty a konexe na MZe..........­.........((((((( Podobně je zakázán systém samoseku, ale většina lovících na položenou ho používá. Stejně tak je v zákoně zneužíváno sousloví „bližší podmínky výkonu rybářského práva“, no a v neposlední řadě je sporný pojem lov a lovící při VRP...... Nicméně Palivec měl asi nějaký důvod, proč o tom psal, ale současně je nutné brát v potaz i definici „pobřežního pozemku“........

reagovat
Neděle 18. října 2015 v 9:01 ® Nerodia
Nerodia

Vážení možná se mýlím,ale definice rybářského revíru je (podle wikipedie)je toto:Rybářský revír je úsek tekoucí vody (řeka, potok), stojaté vody (rybník, jezero, tůň, …), případně kombinace obou typů vod, kde lze provádět lov ryb na udici. Nikde v tomto popisu není napsáno že se jedná o břeh .Pak by( podle tohoto)musel rybář provádět lov tím pádem by mohl být i kontrolován,ale když bude na břehu s prutem tak ho nelze kontrolovat(ne­provádí lov).

reagovat
Sobota 17. října 2015 ve 22:21 ® Mrknato

Palivec> Prosím tě a co jsi chtěl svým tvrzením, že revír je danný hladinou vodní plochy říci a jaký to podle tebe má dopad na výkon ryb. práva?

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 v 19:53 ® skwor reakce na …
skwor

kerob> Souhlasím. A co si budem povídat, ono to platí i u těch odpadků.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 v 19:51 ® kerob reakce na …
kerob

Odpadky neresim, to je jina kapitola. Ten postreh je spis o tom jak se chovaj lidi kolem vody k sobe navzajem.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 v 18:06 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

kerob> Není to tak docela pravda. Hodně bordelu po sobě nadělají sezóní koupáči a celoročně pejskaři co nesbírají po čoklech výkaly. Vím to z vlastní zkušenosti, bordel uklízím po snědých negramotných spoluobčanech a exkrementy občas nosím do auta nejen na botách.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 v 16:53 ® Balian reakce na …

Palivec> asi bych se zkusil podívat třeba do řádu na nějaký revír který má i svůj pozemek 1.příklad – na pozemcích vodní nádrže je dle majitelů pozemků zakázáno: stanování, kempování, rozdělávaní ohňů atd…tohle platí pro všechny ať už jsi rybář nebo obyčejný smrtelník, není pravda že nemáš absolutně žádné táhlo jak něco v určitých případech požadovat.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 v 15:20 ® gavlos
gavlos

Pokud by to bylo opravdu jak pise pan dokonala knihovna,by znamenalo,ze rs ma pravo me kontrovat pokud cast meho vybaveni,at uz jde o silon ci dlouhy teleskop.p prekroci hranici vodni plochy jo????pokud budu „pouze zevlovat u vody s prutem a nenahodim“tak pravomoce RS maji utrum..?.....mas uz
v hlave,z celeho toho moudra sveta, trochu gulas nemily palivce…

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 v 15:06 ® gavlos reakce na …
gavlos

Palivec> ty chytraku tak mi to vysvetli jako blbci(coz pro tebe urcite budu jelikoz neresim diakritiku na founu(pro vas starsi myslim telefon)podle. Tebe je revir pouze vodni plocha???cili abych si zapsal navstevu reviru musim byt aspon po kotniky ve vode nebo co???co kdyz budu lezet opodal v trave s kocickou a ukecavat pri krasnem letnim podveceru a mimodek budu mit nekde v baglu zrovna cerstve koupeny prut…bez povolenky?????budu pytlak???pokud vim tak rs ma pravo kontrolovat i pristupove cesty atd…bylo mi od rs receno ze revir zacina tabulemi na kazde pristupne ceste…coz u nas na SM kluci dodrzuji…

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 ve 14:22 @ Palivec reakce na …

hraji> Jo a s tím svatým rozhořčením si mne pobavil normalizátore. Na tebe je vždycky spoleh.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 ve 14:21 @ Palivec reakce na …

Balian> Domnívej se co chceš. To máš skutečně právo. Ale nemáš absolutně žádné právo požadovat, aby se jiní občané chovali tak, jak se ty cosi domníváš.

Když si zasedneš k vodě a budeš si užívat ticho a za chvíli jiný občan spolu s kamarády pár metrů za tebou bude brnkat na kytaru a vyzpěvovat, tak nemáš jaksi oporu v žádné právní normě, aby tě nerušili.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 ve 14:17 @ Palivec reakce na …

hraji> Tak nám laskavě vysvětli, že zákon neplatí. Ty asi nechápeš, normalizátore, že zákon je po Ústavě nejvýš a všelijaké další vyhlášky a pořádky nemohou nikdy zákon změnit.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 ve 13:16 ® lukino050505
lukino050505

U vody jsem zažil několik zážitků, ale do paměti se mi asi nejvíce vryli dva. Přišel jsem v časných ranních hodinách k vodě a začal chytat. Někdy dopoledne se asi 10 metrů ode mě posadil další rybář s nezvladatelným vlčákem. Ten ihned po vystoupení s auta prošmejdil prostor asi 50 metrů na každou stranu těsně podél břehu, aniž by mu vadili moje pruty, takže mi je zchodil z vidliček. Při zpáteční cestě svého šmejdění navštívil můj kbelík s nástrahou a kompletně ho vypucoval. Když jsem si postěžoval páníčkovi, tak se na mě obořil s tím, že je to ještě štěně a je hravý a zvědavý. Já se tedy vrátil na své místo a připravil se k dalšímu chytání. Rozdělal jsem další dávku krmení a znovu nahodil. Neuplynulo ani půl hodiny a šmejdění toho psa se opakovalo. Zklamaně jsem to vzdal a jel domu.

Druhý případ se mi stal na Sázavě v Davli; chytal jsem ze břehu na dost zarostlém a ničím neohrazeném místě když to najednou ke břehu přirazila rybářská pramice přesně v místech, kde jsem měl vidličky s pruty. Když jsem začal na toho rybáře křičet, co dělá, že mi zlomí pruty, tak mi v klidu odvětil, že tady nemám co dělat protože zde je jeho kotviště a ať vypadnu. Podotýkám, že místo jsem si nejdříve upravil a ušlapal a nebyl zde ani kolík na uvázání lodě. Nemám ve zvyku se s někým hádat a tak jsem rybařinu sbalil a posunul se o kus dál. Pravda byla nakonec taková, že ten rybář co mě vyhnal, začal chytat na tom mnou uvolněném místě.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 ve 12:06 ® kerob reakce na …
kerob

Dlouhodobym pozorovanim jsem dospel k nazoru, že většina kretenu kolem vodu jsou rybari a nikdo jinej.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 v 10:31 ® Nevyn reakce na …

Sasa> No tady se ukazuje ze kretenu se u vody pohybuje dost a dost a ze to ani nemusí byt rybáři. Ale bohužel s tim nic neuděláme.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 v 8:44 ® Sasa reakce na …
Sasa

Nevyn> To je pravda kolem mě jednou lítali kameny velikosti hlavy a moc příjemně mi nebylo. Nějaká partička opilců je začala házet dolů a měli ohromnou srandu z toho jak pěkně šplouchaj.

reagovat
Čtvrtek 15. října 2015 v 7:08 ® Nevyn reakce na …

Sasa> zatim ma zkušenost jen se sterkem. Ale i tim to dost boli. Ale tohle u nas dělají pouze decka.

reagovat
Středa 14. října 2015 ve 20:34 ® Sasa
Sasa

Nevyn> Máš na mysli ty 5 kg kaminky co litají u nás?Suprový jsou taky rádoby vodáci kteří tě napálí lodí do ledvin nebo frajeři na vodních skůtrech a lyžích který raděj policie nevidí.

reagovat
Středa 14. října 2015 ve 20:17 @ cry.wolf

Pokud vim tak masaři se obvykle chovají jako lidi, ale vyjimky se asi najdou. Co by jeden neudělal pro kousek rybiho masa je až ubohost kam až umí zajít a prudí. O lidech že by na mě z mostu plivali nebo házeli kamení nevím, jenom se občas nějaký ptá jestli berou.. na to jim odpovím že neberou pokud zrovna netáhnu rybu že to vidí.

reagovat
Středa 14. října 2015 v 17:49 ® Balian

Palivec> „Rybářským revírem je vodní plocha. Tedy ne ani metr břehu okolo.“

Já mám právo se domnívat, nebo spíše vědět, že i okolí vodní plochy je podstatnou součástí revíru.

reagovat
Středa 14. října 2015 v 9:04 ® Nevyn

Nikdo neříká, ze chceme po nerybarich nejake speciální chování vůči nam rybarum. Většinou po nich chceme pouze slusne chování. Ja nikoho neomezuji, nenadavam lidem a obecne jsem nejradši u vody sám. Nelezu schválně na místa kde se lidi koupou, kdyz je vidím a podobne. A to cekam od ostatních. Takže pak me štve, kdyz nejaky debil hodí klacek psovi přímo přede mne. To mi například prijde jako neslusne chování. Co je vymezení reviru je hezká věc, ale s touhle problematikou to ma spolecne kulove. Proste člověk by byl rad, kdyby se lidi chovali slusne, ale to je bohužel v mnoha případech utopie.

reagovat
Úterý 13. října 2015 ve 20:49 ® hraji
hraji

Palivec> ve svém svatém rozhořčení píšeš nesmysly. Taky jsi to špatně nastudoval. Tak nevyskakuj, protože jsi úplně stejný jako ti, co kritizuješ. Nejdřív studuj a pak kritizuj.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1