Chytej.cz

Prasklá guma necteno

23.7.2015 | Piscivor | 2.762 zobrazení | 13 odpovědí

Zdar rybylovící kutilové. Včera se mi povedlo roztrhat 8 nových smáčků. Sice super pracujou ve vodě, ale víc než 3 ryby nevydrží. Je mi líto je vyhodit. Dají se nějak opravit? Někde jsem četl o zatavování zapalovačem. Zkusil jsem a smáčka to zataví jen povrchově. Zkracovat 4 cm smáčka už asi taky nemá moc smysl. No prostě co s potrhanými smáčky děláte vy? ;)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 6. srpna 2015 v 17:35 ® Hogo Fogo - zrušený vulgární profil reakce na …
Hogo Fogo - zrušený vulgární profil

Bahňák> Ony „gumy“ nejsou z gumy.

reagovat
Čtvrtek 6. srpna 2015 ve 14:34 ® Bahňák

Zkusil bych Chemoprén, nebo lepidlo na duše.

reagovat
Středa 29. července 2015 ve 21:23 ® HaD reakce na …
HaD

Piscivor> Lepí se to k hlavičce. Když dáš kapku, funguje to.

reagovat
Středa 29. července 2015 v 19:23 ® Piscivor

Tak jsem zkoušel to vteřinové lepidlo. Roztrhaného smáčka slepí docela obstojně. Snad jen ve spoji trochu ztvrdne. Lepení na háček se na životnosti moc nepodepsalo. Jednoho nalepeného smáčka jsem rozpitval a vím příčinu. Sice dám lepidlo i na ramínko háčku, ale asi jak smáčka navléknu, tak lepidlo setře a lepí jen na hlavičce. Snad to funguje lépe u větších smáčků, které ale nepoužívám ;-) . Jinak chystám první pokus o článek, ale to asi až na zimu, kdy se vláčkaři nudí a já budu mít už vychytané postupy pro návody ;-) .

reagovat
Pátek 24. července 2015 ve 20:08 ® jepice-zruseno reakce na …

Piscivor> Já vážně nemám moc zkušeností se smáčkama, chytám na ně jenom napodzim a v zimě, když už nejsou okouni moc akční. Většinou je chytám na tohle. Ale je fakt, že cena za kus je desetkrát větší.

reagovat
foto/forum/2015/th-img115005.jpg
Pátek 24. července 2015 v 8:27 ® Piscivor reakce na …

jepice> Jsou to ty 4cm od Ice Fish. Normálně se mi to taky nestává, ale narazil jsem na várku opravdu hodně měkkých. Parádně pracujou ale trhaj se (háček se vyřízne). Chytám hlavně okouny a asi to zatřepání hlavou, když je na hladině, toho smáčka roztrhne. U 3,50 za kus to asi nemá pro většinu lidí význam řešit, ale zase proč si nehrát a neexperimentovat ;-) .

reagovat
Čtvrtek 23. července 2015 ve 20:23 ® jepice-zruseno reakce na …

Klobasa> Já to zatím vždycky zjistil včas. A teď k těm gumám. Posledně jsme koukali s kámošem na balení nějakej ptákovin od crazy fish a bylo tam napsaný něco ve smyslu „je to malé ale hravé“. Když si člověk uvědomí, že ten typ byl vroubkovanej a ještě k tomu s příchutí …

Piscivor> Co to je za smáčky? Mě se po třech rybách (když to nejsou štiky nebo pstruzi) ještě smáčci neroztrhali. Ale je fakt, že smáčky moc často nepoužívám.

reagovat
Čtvrtek 23. července 2015 v 18:50 ® Piscivor

Ok tak díky za rady. Zkusím smáčky slepovat a přilepovat a dám vědět, jestli došlo ke zlepšení. Ze zničených smáčků si nechám oči a zkusím vytvořit něco nového a třeba o tom pak napíšu článek :-D .

reagovat
Čtvrtek 23. července 2015 ve 13:03 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

spike> Seš mladej, tak ti to povím. POSTINOR, ale tobě ho neprodaj, do lékárny si musí dojít „postižená“ slečna:-D

reagovat
Čtvrtek 23. července 2015 v 11:41 ® HaD
HaD

Kvalitní vteřinové lepidlo Drží dobře. Tohle je vyzkoušené. Pokud chceš zvýšit životnost – přilepuj smáčky k hlavičkám – stačí kapka mezi olovo a hlavičku smáčka a životnost jde na několikanásobek. Tedy u běžných dravců. Pokud to čapne štika a překousne ho, je to smůla vždy u jakékoliv gumy.

reagovat
foto/forum/2015/th-img114983.jpg
Čtvrtek 23. července 2015 v 11:35 ® spike
spike

No spíše zajímavý název diskuze :-D Na prasklého smáčka trochu sekundového lepidla na prasklou gumu to teda nevím :-D

reagovat
Čtvrtek 23. července 2015 v 10:42 ® Piscivor reakce na …

Ono se to musí opatrně. Stačí to přiblížit k plameni a pak to nezčerná. Spíš spekuluju nad výrobou něčeho, co na trhu není. Néjaká mikropříšerka nejlépe s řadou očí na boku :P.

reagovat
Čtvrtek 23. července 2015 v 9:30 ® Klobasa
Klobasa

Vyhodit a koupit nové. Taky jsem to zkoušel všelijak pinzetou chytit a zapíkem látovat, a je to na nic. Zčerná to smrdí a už se to tak dobře nechytí, navíc vypadaj oči. U těch malejch do deseti čísel za deset korun to ztrácí logiku. Horší je ta prasklá guma:-D

reagovat