Chytej.cz

Dobijeni telefonu pri delsim pobytu u vody. necteno

22.5.2015 | fila | 5.448 zobrazení | 82 odpovědí

Jak dobijite telefony,kdyz ste treba dva dny na rybach? Me osobne smart nevydrzi nabitej ani 24 hodin a to mam uspornej rezim.Dobijel sem pres autonabijecku,ale vymlatil sem si baterku…Nejlepsi bude asi poridit solarni nabijecku,coz ovsem neni nejlevnejsi zalezitost.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Středa 19. dubna 2023 v 10:59 ® Dan11el
Dan11el

Můžete si koupit jednoduchou power banku? alespoň 10 000 mAh. můžete tam nabít svůj smartphone 3×

reagovat
Pondělí 25. května 2015 v 19:40 ® Shrek reakce na …
Shrek

nnnap> 5200mAh za 369 Kč ;-)

reagovat
Pondělí 25. května 2015 v 19:18 ® nnnap
nnnap

teď je v lidlu nějaká solární s akumulátorem cca 2200 za pár kaček. Do 300

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 22:29 @ huhucoctail reakce na …

Klobasa> naštěstí to uteče jako voda. A do tý doby bude psina a prča. Snad do ty doby nedojde šťáva. :-D

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 22:23 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

huhucoctail> Tak nuda to být nikdy nesmí to už by byl konec, a možná ten telefon bude fungovat zase znovu až v roce 2110:-))

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 21:59 @ huhucoctail reakce na …

Klobasa> to s tou kulmou je dobrý. :-D
To víš, technologie jdou dopředu. Cena klesá, morální hodnota klesá rychleji a je nám vnucován konzumní způsob života. Možná i ta 2110 bude pořád fungovat. A byli jsme mladší…
Naštěstí to všechno není nuda. ;-)

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 21:45 ® Klobasa
Klobasa

huhucoctail> Jiná doba, dnešní chytrou aplikaci i s i-phonem utopíš snadno v řece a ještě odplave po proudu, nic to nevydrží šunt jeden, ten dankal jen tak neodplul a hezky držel v řece na místě:-D Manželce to děti házej do vany a už to nezprovozní nikdy ty nové chytré krámy, ale kulmu na hlavu pod proudem si tam hodit nenechá:-D :-D

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 21:21 @ huhucoctail reakce na …

Klobasa> ten si pamatuju, jako jediný měl české menu, tedy jestli se nepletu. No a nokia 2110 stála příjemných 18 000kaček. To byla doba… A hlavně jsme byli mladší. ;-)

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 21:15 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

huhucoctail> Eurotel Dankal jsem měl jako první, vážilo to půl kila jako malá cihla a šlo se s tím i obstojně ubránit před divou zvěří, nebo bacit kapra po kebuli. Pak přišli ty nové Nokie-5110 a já si vzal za desítku tu lepší 3210 od švédů- nezničitelnej přístroj, dobře plachtil ze střechy na beton a vůbec mu to nevadilo:-) , ale to už jsem trochu odbočil od tématu v zadání.

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 21:04 @ huhucoctail reakce na …

Klobasa> když začaly koncem 90.let mobily, tedy ty GSM, tak jsem si říkal, že je to nesmysl, ale pak jsem jednou jel temnou silnicí v naprosté tmě uprostřed lesů a první vesnice byla tuze moc daleko, no a co se nestalo, auto dojelo.
V tu chvíli bych dal já nevím co, abych si přivolal pomoc. No jasně, tenkrát ještě signál nebyl v každé horní dolní, ale impulz to byl! Takže jsem nelenil a hned jak to šlo jsem cupital do eurotelu pro mobil. :-)

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 20:51 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

huhucoctail> Ano, mobil jde naštěstí nabít doma a na rybách vypnout. Je to kouzelná věc, když se něco stane nebo přihodí nečekaného. Loni jsem se na chajdě nechal bez mobilu odvézt autem na houby do nedalekého lesa. Bylo zataženo, absolutně bez slunce a v lese jsem marně a špatně podle lišejníků a stromů hledal severní nebo jižní světovou stranu, abych posléze zjistil, že už ani nevím kde je východ a kde západ. Dopadlo to dobře, dal jsem jen pět hodin zpoždění:-93; a houby nabízel úplatou zachráncům, které jsem dehydrován, hladový a vyčerpaný stopnul po půl hodině na místní nefrekventované rozbité komunikaci. Od té doby už ho radši sebou nosím všude i proto, abych věděl jaké je dnes datum na rybách.

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 20:49 @ huhucoctail reakce na …

Venca Zelenka> přesně tak, je dobrý mít mobil u ruky a hlavně ho mít nabitý, co kdyby!
Jak jsem už psal, musím být mobilní, takže žádné zbytečnosti s sebou nenosím. Ale ta lednička… :-D

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 20:46 @ huhucoctail reakce na …

Venca Zelenka> dalo by se to řešit i skládacími mobilními panely, které jdou navzájem propojit a násobit tak jejich výkon, ale je to finančně dost náročný. Možná v zahraničních šopech uspěješ spíš. ;-)

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 20:34 ® Venca Zelenka reakce na …
Venca Zelenka

huhucoctail> Po něčem jsem se už díval, ale výběr žádná sláva, mrknout za hranice, nebude od věci :-) Tu el centrálu bych asi taky nedal, u vody má být klid, panel je ideal řešení, pokud nemáš u vody aj lednicu jak někteří :-) Já mobil u vody vypínám, ale je fajn ho mít fukční po ruce, kdyby se něco posralo, člověk nikdy neví :-) Třeba aj kvůli druhým, někoho trefí šlak, nebo se přitopí, může dojít k otravě vody, je dobré mít ho po ruce.

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 20:19 @ huhucoctail reakce na …

Tak elekrocentrála je už vážně extrém a u vody bych souseda s bručící centrálou nesnesl a asi bych nebyl sám.
Na druhou stranu je mobil užitečná pomůcka, co může pomoc i ve skutečně zapeklité situaci.

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 20:13 ® Klobasa
Klobasa

Hoši a ještě kapraři na týden vozí elektrocentrálu- ta od Hondy je dobrá:-D :-D Já osobně radši bez mobilů a bez bab!

reagovat
Neděle 24. května 2015 ve 20:01 @ huhucoctail reakce na …

Venca Zelenka> pokud jde o kvalitní kufříkové solární panely, tak v tomhle směru nemám přehled. Používám menší provedení, protože potřebuji být mobilní a jejich výkon je pro mé potřeby dostatečný.
Pokud ale potřebuješ dobíjet 12V autobaterii nebo gelovku o kapacitě, kterou zmiňuješ, je prioritní co největší výkon, tzn. větší rozměry a hmotnost. Určitě se vyplatí moc neškudlit a koupit něco značkového, protože to je jistá záruka. Dá se toho určitě najít spousta a možná by stálo za úvahu se poohlédnou za hranicemi.
Taky nejspíš budu muset pořídit nový zdroj, protože lidská blbost nezná mezí a rezervní panel asi nebude stačit…

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 19:44 ® Venca Zelenka reakce na …
Venca Zelenka

huhucoctail> No akdyž už jsme se tak pěkně zaplantali do toho dobíjení, jaké jsou v současnosti solidní kufříkové solární panely ? Já ho mám už 8–9let a vzhledem k tomu jak sním zacházím a co vše zažil, počítám, že brzo odejde, jsem sním max. spokojený 85Ah baterku nechávám dobít v síti vlastně až po skončení sezony, plně pokrývá maji spotřebu el. při týdeních pobytech u vody. Máte ozkoušený nějaký novější model?

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 19:22 @ huhucoctail reakce na …

havel> šetří kde kdo, ale pokud nejde o život, jde o prd. Tak snad ty kabely vydrží víc než pojistky.
Pokud jde o telefon, tak je to o tom, jak ho kdo využívá. Ale to tu už někdo psal, takže bych se opakoval. Powerbanka je dobrá věc, ale jen do doby, než ji vysosáš. Další problém je omezená životnost článků. Já vím, to se dá taky vyřešit, koupí se nová…
Jasně, shodneme se a nejen v tom, že je to individuální a každý investuje podle sebe a vedlejším jevem je třeba i klid u vody.
Hlavně že nejde o život, a kdyby jo, tak si člověk pomoc mobilem přivolá… :-)

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 19:02 ® havel reakce na …
havel

huhucoctail> vždyť jsem psal, že z toho nadšenej nejsem, ale beru to jako fakt a kdyby mě to moc trápilo, nechám si od hlavního kabelu se zvláštní pojistkou vytáhnout druhou zásuvku :-) ve výsledku je to lepší řešení pro ty, co používají třeba měniče a zatěžujou je na hranici výkonu. Když jsem viděl, jaký kabely v autě dneska automobilky tahaj, aby ušetřily, tak jsem byl dost překvapenej. To i v dětských hračkách jsou často kvalitnější.

Ale jo, to si každej musí rozhodnout sám. Pro mě bylo zásadní řešení pořídit telefon, kterej sám o sobě vydrží hodně a bylo to v době, kdy jsem telefon tak jako tak potřeboval vyměnit. Solární nabíječku bych využil minimálně, tak je pro mě jako doplněk vhodnější powerbanka. Ale asi se shodneme, že to je tom, kolik do toho chce člověk investovat a od toho se odvíjí, k čemu to bude reálně využitelný… Když investovat nechce, tak ho aspoň nebude nikdo u vody telefonáty a SMSkami otravovat :-)

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 18:56 @ huhucoctail reakce na …

Ty a slušnost? Ale co, pitomosti ti z hlavy nehodlám vymetat.

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 18:49 ® prroud

A to dobijeni founa bych resil tou powerbankou v odpovidajici kvalite,paklize ovsem nemyslis i na moznou nutnost „preziti“ pri nejakym prusvihu,nebo dovolenou v divocine.Pak bych byl pro odpovidajici prenosnej solar v sile co utahne i notas a podobne.Existujou takovy co jdou proste srolovat a ulozit,je jasny ze cena bude „odpovidajici“­.V dnesni dobe se levny klumprty moc nevyplatej.Bohuzel je u nas moderni bejt x krat drazsi nez kdekoliv jinde ,za stejnej shit.

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 18:48 ® fila reakce na …
fila

Tvl..ty si vsude byl,vsechno znas a urcite mas od vseho i dvoje klice.Bracha mel corsu,ja Kadeta,Astru G a ted mam Vectru.Jdi se bodnout s tim vecnym oponovanim. Zacinas bejt otravnej.

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 18:41 ® prroud

havel>,tak je dobre ze jste ten problem nasli a rozlouskli.

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 18:31 @ huhucoctail reakce na …

havel> strýc měl starou vectru i novou vectru, soused kadetta a teď má astru a nikdo takový zádrhel neměl a nemá. Postě při otočení klíčku v zapalování mají známé polohy…
Rozhodně nechci zpochybňovat tvé zkušenosti, ale tahle vlastnost auta by mě dost štvala!

I těch cca 40% mi přijde za běžných podmínek nereálných. Přesto to není podstatný, protože kdo chce mít jistotu, zvolí solární panel s odpovídajícími parametry a výbavou.

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 18:25 ® havel reakce na …
havel

prroud> tenhle problém jsem měl spíš ke konci se starou baterkou (i tak vydržela 5 let), ale mám mechanika, kterej mě právě upozornil na tuhle problematiku a sehnal baterku, která by měla být lepší než originál.

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 18:19 ® prroud

havel> souhlas,to auto znam,staci jen nekde postat,na nekoho delsi dobu cekat a mit zaply radio.......a jaka byla baterie…

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 18:13 ® havel reakce na …
havel

huhucoctail> Já mám Opel Corsa D 1.2 benzín, manuální převodovka, mechanickou ruční brzdu, startování klíčem – běžné auto, žádné specialitky.

Nikde jsem netvrdil, že 4 Ah dobije za den, psal jsem, že to dobilo vybitej zhruba na polovinu. Voltmetrem jsem to neměřil, ale dejme tomu, že z 10% na 50%.

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 16:53 ® fila
fila

Mam Opel Vectra 1.8 benzin.:-D

reagovat
Neděle 24. května 2015 v 16:48 @ huhucoctail

havel> jen pro úplnost, startuješ tlačítkem nebo klíčkem? Pokud tlačítkem, máš automat nebo manuál převodovku? Ruční brzdu elektrickou nebo klasiku ručku? To se ale ptám ze zvědavosti a s tématem to nesouvisí.

Powerbanku s kapacitou nižší než těch 10Ah asi nemá smysl pro zmiňované účely kupovat, ale je to můj názor a má zkušenost.
Takže dejme tomu tu s kapacitou okolo 4Ah nabije panýlek o velikosti dlaně za jeden den z 10% na 100%? Tomu nevěřím, když si představím výkon toho panýlku v řádu několika pár desítek milířů, a to v naprosto ideálních podmínkách. Ale třeba se pletu a zbytečně jsem investoval.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1