Chytej.cz

Střípky z MS v přívlači v Irsku 2015 necteno

20.5.2015 | HaD | 16.072 zobrazení | 239 odpovědí

Tradičně budu dle možností posílat info a fotky z letošního MS. Dnes odlétáme, zítra a v pátek je trénink, vlastní závod sobota a neděle. Doprovázím tradičně Slovenský tým :) Pokud vás něco zajímá, ptejte se!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   8 7 6 ...
Čtvrtek 4. června 2015 ve 22:08 ® jepice-zruseno reakce na …

Palivec> No já jsem to sledoval v posledních letech a většinou tam je těch vod vícero typů. A rozhodně to není o jednom potoce, či tentokrát stojáku, jako přívlač.

reagovat
Čtvrtek 4. června 2015 v 19:57 @ Palivec reakce na …

jepice> S MS v mušce to není úplně tak jak píšeš. Když bylo MS na Slovensku, poctivě jsem sledoval průběh závodu. Chytalo se jen na tekoucí vodě. _____________­________________________­________________ 24. Majstrovstiev sveta národov v LRU – muška pozývame všetkých rybárov na toto podujatie, ktoré sa uskutoční v dňoch 31.8. – 5.9.2004 na riekach Belá, Váh a Orava v regiónoch Liptov a Orava.

reagovat
Čtvrtek 4. června 2015 v 19:19 ® jepice-zruseno reakce na …

Palivec> Mě se mistroství světa v mušce líbí mnohem víc. Teda jako z pohledu fanouška. Tohle bylo první mistroství v přívlači na stojáku. Přitom, jak jsem již psal, v mušce je na každém mistroství stoják i řeka. Muška má taky podle mě mnohem větší úroveň, než přívlač. V přívlači jsem již párkrát někam postoupil, v mušce jsem většinou na divizi akorát s úžasem čuměl, že ostatní chytaj ryby, který mě vůbec nebraly. Taky je potřeba brát v úvahu, jakým způsebem se vybraní závodníci dostali na body v žebříčku, díky kterým se dostali do širšího výběru reprezentace. Třeba Libor H. a Fandou Č. si tím postupně prošli od centrální divize do extraligy, pouze z centrální divize nepostoupili napoprvé (tenkrát jsme postoupili my), potom už postupovali jako vítězové konkrétní ligy až „nahoru“, což poukazuje na celkem stabilní výkon. Druhou metodou, jak se dostat k bodům, je dostat se do nějaké „přepuštěné“ pozice rovnou do ligové soutěže. Samozřejmě je pak nutné nachytat a nespadnout, ale ta cesta je určitě méně trnitá.

reagovat
Čtvrtek 4. června 2015 v 17:44 @ Palivec reakce na …

xtr2007> Muškaři na stojácích to extrémně pomalé vedení dobře znají.

reagovat
Čtvrtek 4. června 2015 v 17:43 @ Palivec reakce na …

Zajímavé je, že v mušce je to obráceně. Ale tam je asi i vliv větší základny. Je to složité a jde nevyhnutně o optimální konjunkci více faktorů, pokud se má dostavit výsledek. Jen chtít nestačí. A ty asi velmi dobře víš, že rozhodují maličkosti a člověk pochopí jejich význam často až s odstupem, když si věci promítá. A mezi úspěchem a neúspěchem je rozdíl často malý… Chycená ryba… Tak jako v přívlači, jak jsi se už zmínil, i v mušce má vliv na stav a nasazení repre v podstatě několik klíčových lidí. Nakonec je tomu tak například i v hokeji, který je přece zájmem společnosti kdesi jinde, jako závodní přívlač.

reagovat
Čtvrtek 4. června 2015 v 15:41 ® HaD reakce na …
HaD

Palivec> zhruba tak nějak. Hodně velký vliv ale v posledních kolech měly určité detaily v nástraze a vedení. Myslím si, že vím o přívlači dost, ale jen jsem valil oči jak Bart Simpson. Rád bych to popsal, ale know how není moje a některé finesy si závodníci a asistenti předali až na místě. Pro tým se tam dělá úplně vše a prozradilo se i to, co se prostě nikdy neříká. V tom je ten tým neskutečně silnej. A lecos mi to vysvětlilo – proč nás Slováci v Jestřabicích a jinde tak většinou drtí.

reagovat
Čtvrtek 4. června 2015 v 15:14 ® hanis93
hanis93
reagovat
Čtvrtek 4. června 2015 ve 14:42 @ Palivec reakce na …

Takže celý sortiment dovolený pravidlami…

Výsledky podrobnejšie: http://www.ncffi.ie/…the-results/

reagovat
foto/forum/2015/th-img114186.jpg
Čtvrtek 4. června 2015 ve 12:39 ® xtr2007 reakce na …

Palivec> Prve kola rotacka (strieborne kridlo, FT telo a pod.), postupne prechod na plandavky (napr. http://www.troutshop.jp/index.php?…). V neskorsich kolach gumy – nymfy Berkley/nastra­hy.cz, smaky, larvy a cervy (Berkley). Chcelo to castejsiu obmenu nastrah v pravidelnych aj nepravidelnych intervaloch a extremne pomale vedenie.

reagovat
Čtvrtek 4. června 2015 v 8:11 ® jepice-zruseno reakce na …

Palivec> To jsem se ptal už já, na co se chytalo, ale nic jsem se nedozvěděl :-D

reagovat
Čtvrtek 4. června 2015 v 5:27 @ Palivec reakce na …

David H.> Zeptám se já. Na rozdíl od těch, kteří blábolí, že závodění „normálním“ rybářům nic nepřináší, myslím, že „zlepšovatelé“ a „pokustoni“ z řad závodníků (třeba Forbak k nim patří), přinesli cosi třeba do nástrah. A k otázce: na co se většinou (tedy co jsi ty viděl) chytalo na MS?

reagovat
Středa 3. června 2015 ve 22:50 ® hanis93 reakce na …
hanis93

David H.> Diskuzi jsem si četl. Otázky nemám, na článek si počkám! ;-)

reagovat
Středa 3. června 2015 v 15:48 ® HaD reakce na …
HaD

hanis93> Tak já už jsem něco napsal a pokud Tě zajímá něco konkrétnío, ptej se.

reagovat
Středa 3. června 2015 v 9:44 ® hanis93 reakce na …
hanis93

hraji> super, najdu si to. Děkuju

reagovat
Středa 3. června 2015 v 7:28 ® hraji reakce na …
hraji

hanis93> trenér reprezentace vždy musí zpracovat zprávu o účasti na MS. Takže dříve nebo později se určitě někde objeví. Hledal bych ji na stránkách odboru přívlače c rámci ČRS, ale ještě je asi trochu brzy. V plavané se snažíme udělat zprávu do měsíce.

reagovat
Středa 3. června 2015 v 0:43 ® hanis93 reakce na …
hanis93

David H.> I přes nesouhlas některých, moc gratuluji naší a slovenské repre! Jsme tam, příští roky to může vypadat jinak :-) Přesto Davide, existuje prosím nějaký článek, zhodnocení, report přímo od trenéra, závodníků? Zhodnotil to někdo zpětně na papír, kromě celkových výsledků? Co bylo špatně, co dobře, co nefungovalo co naopak ano, … kromě výsledné listiny. Feedback přímo samotných účastníků je pro mě 100% objektivnější a podle mě by měl být běžným rybářům poskytnut. Díky ahoj :-)

reagovat
Úterý 2. června 2015 ve 23:39 @ Palivec reakce na …

dam> Maťo je šikula. Žije v ZA? Slyšel jsem, že víc v ČR.

reagovat
Úterý 2. června 2015 ve 22:18 ® dam reakce na …
dam

Palivec> Já už to ani moc nečtu, proč být nasr.nej za někoho jiného..kdo potřebuje informace, bez kterých nemůže usnout, tak si je najde…jak psal David, hledal bych je asi někde jinde :-) Forbo kyne, oženil se, tak se o něj dobře starají :-) ale na schopnostech to neubralo. Skončil 13, první den bohužel nechytil na na sektoru D ani jednu náhodnou rybu

reagovat
Úterý 2. června 2015 ve 20:30 ® HaD reakce na …
HaD

Palivec> jo, to je marnej boj. Hlavně se stále dokola řeší něco, co je bohužel mimo. Svaz to má ve stanovách, tudíž jako povinnost. A ptát se tady, kolik to koho stálo je asi jako se ptát v Ostravě svého souseda, kolik dal soused Havlíčka za sekačku, kterou má na dvorku :-)) )

reagovat
Úterý 2. června 2015 ve 14:27 @ Palivec

dam> David to už vysvětloval aspoň 2× v minulosti. Hmm, nějak mi uniklo v té blbé debatě, kolik to stojí českou reprezentaci a na co že je závodění a že to nic nepřináší ( je to jen zábava hrstky vykuků za peníze masy a podobné nesmysly), jak dopadl MF, pěkně se zakulacující. Kdyby byl dáma, tak si budu myslet, že je v tom. Už jsem jej dlouho neviděl, jen tady na fotkách.

reagovat
Úterý 2. června 2015 ve 14:08 @ Palivec

David H.> Tak tentokrát Peťo Horňák, ne Maťo. A 2. místo. Pěkné. Začaljsem číst před chvílí a ti idioti, kteří chtěli řešit, kolik stál „výlet“ českých reprezentantů a kolik na to dali oni, mne nasrali…

reagovat
Úterý 2. června 2015 ve 14:03 @ Palivec

prívlač sk> Jak jsi přišel k tomu, že je inteligentní? To, co píše a na co se ptá zde, namísto na vedení svazu, dokazuje spíš opak.

reagovat
Úterý 2. června 2015 ve 12:50 ® HaD reakce na …
HaD

havel> Tu odolnost a zkušenost jsem si vyzkoušel na vlastní kůži. Dělal sem v Itálii hlavního asistenta Tomášovi Krejčovi a i když jsme spolu roky chytali a dlouho tuhle kooperaci trénovali, první den se nám to pod tlakem „reprezentační zodpovědnosti pro tým“ úplně sesypalo a nefungovalo. Druhý už jsme se celkem sehráli a začali si zvykat. Tohle se musí trénovat a vzájemná důvěra pilovat roky a je potřeba zkušenost, protože ten tlak je na novice ohromný. Tedy pokud se nejedná o jedince, kteří mají tu odolnost vrozenou. I to je duvod, proč s těmi otřesy a určitými experimenty v ČR nesouhlasím. Je to principielně úplně naopak, než u světové elity. Škoda, že nám Čechům nejsou vzorem.

reagovat
Úterý 2. června 2015 ve 12:42 ® HaD reakce na …
HaD

KarelJ> Můžeš úplně v pohodě. Musíš být za páskou a ta je cca 6 metrů od vody. Slovensko bude celkem příjemně pro nás dostupné a myslím, že bude na co koukat.

reagovat
Úterý 2. června 2015 v 11:51 @ KarelJ

A jak to bývá s návštěvností? Přemýšlím, že bych se tam zajel příští rok podívat, ale nevím, jestli se tam člověk dostane závodníkům na dohled nebo jestli je to nějak omezeno aby měli lovící klid.

reagovat
Čtvrtek 28. května 2015 v 18:12 ® dam reakce na …
dam

jepice> Souhlas:-)

reagovat
Čtvrtek 28. května 2015 v 11:50 ® HaD reakce na …
HaD

Ricci> tak jo.

reagovat
Čtvrtek 28. května 2015 v 9:05 ® jepice-zruseno reakce na …

Ricci> Ano, ale vše má své ale: Při tomto systému spolu závodníci do poslední chvíle soupeří, takže získáme několik nejlepších jednotlivců. Otázkou je, jestli tam pak jede každý sám za sebe, nebo jestli budou tyto individuality schopny nějaké týmové spolupráce. Je to sňatek z rozumu, někdy to vyjde, jindy ne. Na druhou stranu, kdo to poskládá jinak, ten už musí být opravdu výborný taktik a velmi respektovaná osobnost.

reagovat
Čtvrtek 28. května 2015 v 8:37 ® havel reakce na …
havel

Ricci> Myslím, že David měl namysli hlavně „náhodu“ přímo na MS, jak to bylo v kvalifikačních závodech netuším…

Jinak můj názor je takový, že nejde úplně vybírat podle „tabulkových hodnot“. Rozumnější způsob vidím v tom zaměřit se na dlouhodobě stabilní výsledek a hlavně i nějakou zkušenost a vyrovnanost. Přeci jen závody v takovémhle měřítku jsou náročné na psychiku a závodník by vůči tomu měl být alespoň částečně odolný – což přichází s věkem a hlavně zkušenostmi. Je pravda, že někdo má povahu, kde má tuto „otupělost“ vrozenou, ale každý to štěstí nemá. Rozhodně nechci shazovat práci kluků na MS, dělali co mohli a i to by si měli všichni uvědomit.

Nevím, jestli se mýlím – zas tolik toho za sebou taky nemám, abych mohl striktně soudit – ale tohle mi napovídá selský rozum.

reagovat
Čtvrtek 28. května 2015 v 7:16 ® Ricci
Ricci

Já si zkrátka myslím, že diskutovat má právo každý bez ohledu na to, zda je či není závodník. Např. já vláčce nerozumím, ale jsem schopen si dohledat většinu informací a vést plnohodnotnou diskusi.

Mimochodem, jsem rád Davide H, že jsi potvrdil, že to není o náhodě. Takže nyní jsem si jistý, že kvalifikační závody na MS a následný výběr reprezentantů znamenal výběr aktuálně nejlepších závodníků z CZ.

reagovat
novější starší
Stránky:   8 7 6 ...