Chytej.cz

Nový ekonomický prut na pstruhy.-) necteno

22.3.2015 | JacobK | 2.905 zobrazení | 16 odpovědí | upravit

Ještě jedna otázka pro profíky, včera mi kolega rozšlápl Robinson Xenon Master Jig 5–15g 2,50m Zamáčkl jsem slzu, dostal 700CZK bolestného a musím koupit nový univerzál na pstruhy. Řeka-stoják. To se dost vylučuje,ale holt nemám doma moc podporu pro své koníčky.-)Ona manželka mi dokonce řekla, že když jsem dostal 700, tak ať si za to něco koupím a neotravuju.-) Tak asi budu chodit se železem, nebo tak.-)Chytám smášky s hlavičkama 2.3 gramy a to samé nymfy. Občas navážu rappalu, někdy i 10cm plovoucí jointed – to spíš na stojácích za slunečna. No a někdy bych s tím rád hodil i 13–15 gramovou plandu když je potřeba.Robinsona už asi nekoupím,protože je pravda, že odhozy lehčích nástrah nebyly nic moc.Ale přesto bych byl moc vděčný, kdyby jste mi poradili ekonomickou verzi za cca 1000–1500 a pak něco do 2 500 – to je maximum co do toho můžu dát…Tady si někdy názory tak protiřečí, že nevím. Jeden řekne DRAGONY bomba, druhej mě to po týdnu prasklo. No a to bych doma byl za v..la. Díky za pomoc, i bych koupil něco staršího, kdyby to bylo na můj účel vhodné!!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 27. října 2015 v 18:54 ® jepice-zruseno reakce na …

JacobK> Paradoxně jak říkáš low end vydrží často více. Levný pruty bývají často z kompozitu, mívají silnější stěny a možná že by tu někdo obecně upřesnil, proč v některých materiálech postupuje prasklina rychleji, než v jiných. Každopádně jestli se i ten Pezon povoloval ve spojce, tak něco není v pořádku a mohlo to chvílema vaklat z toho důvodu. Mě se to občas také stává, ale spíše u mušáku a trošku pomáhá namazat spoj voskem. Nepříjemné to bylo u žluté vláčecí verze druchemáče wonderoda, která neměla na spodním díle očko, takže když ten horní díl člověk omylem nahodil, špatně se to stahovalo zpátky :-D :-D

reagovat
Úterý 27. října 2015 v 10:52 @ JacobK reakce na …

Ne ale když tak přemýšlím, u vlačáku i mušáku se mi občas stane, že se prut ve spojce povolí. U mušáku mi i cca 3 krát vypadl horní díl. Ale mušák drží 12 let… A je to low end byron Black dynamic…Tak vláčák by to mohl vydržet také, možná ten konus ve spojce má ten pezzon moc prudce zkosený.

reagovat
Úterý 27. října 2015 v 10:19 ® jepice-zruseno reakce na …

JacobK> Nevaklala spojka? Toto se mi stalo u muškařského prutu, že to ve spojce lehce lupalo a po dvou vycházkách se to malinko naštíplo, peníze jsem dostal od prodejce zpátky. Od té doby u nového prutu kontroluji, jestli po složení něco někde nelupe, byť velmi slabě.

reagovat
Úterý 27. října 2015 v 9:07 @ JacobK

Ahoj, tak zkušenosti s pezzon Michel redoutable flow po cca jedné sezóně praskl horní díl ve spojce, zajímavé je, že je to v místě.Kde se již oba dily více jak 2cm překrývají. Zanesl jsem to do Velké Ryby na reklamaci.Snad to vyřídí, jinak prut fungoval dobře, pouze, váha cit Ok. Zpracování odpovídající ceně. Pokud by však praskl další kus, tak by asi doporučit nešel.Tak spíš pisněte Vaše zkušenosti, jsou-li podobné, pak raději jiný výběr…

reagovat
Pondělí 23. března 2015 ve 13:23 @ JacobK reakce na …

Ten jsem koupil a napíšu krátkou recenzi diky za rady a Petru Zdar

reagovat
Pondělí 23. března 2015 ve 12:28 ® xtr2007

http://www.rybolov.cz/…outable-flow

reagovat
Pondělí 23. března 2015 v 7:23 ® oxandrolon

http://dancerfish.cz/index.php?…

reagovat
Pondělí 23. března 2015 v 7:14 ® oxandrolon

http://www.inrybareni.cz/…-trout-spin/

reagovat
Neděle 22. března 2015 ve 21:10 ® jepice-zruseno reakce na …

JacobK> Aha, to mě nenapadlo. Já na soukromáky nechodím, protože mi to připadne moc drahé :-D

reagovat
Neděle 22. března 2015 ve 20:38 ® troutkiller reakce na …

JacobK> Jak to sleduju mam doma dokonalou babu:-)) )))

reagovat
Neděle 22. března 2015 v 19:33 @ JacobK reakce na …

:-) Bylo to v Jestřabicích a vůbec nešly ryby. Kámoš mi cca po hodině chytání rozšlápl prut, když se šel podívat vedle mně jak někdo na splávek chytl cca 45 duháka. Já si zrovna převazoval, stál jsem na hrázi v rohu a prut jsem měl položenej vedle sebe, jenže na tom betonu nebyl vidět.. Je tam takový ten betonový zatravňovák.Celou kauzu slyšel nějakej profík asi od Brna a jmenoval se Tom a ten byl té lásky ,že mi půjčil vlastní prut. Měl tam domluvené nějaké testování a měl asi prutů víc.-)Tímto mu moc děkuji, kdyby náhodou na tuto diskuzi zavítal:-) Jinak v Jestřabicích moc duháci nejdou za celou sobotu se chytlo tak 15 kusů tipuju, z toho na vláčku jsem viděl max. 25 cm … To byla docela pruda.-)Kdyby ste mi poradili s tím prutem to by bylo cool,ale i tak díky .-) Rozvádět se kvůli tomu nebudu.-)Manželka má spoustu jiných předností a holt fanda do rybaření není.-)

reagovat
Neděle 22. března 2015 v 19:05 ® jepice-zruseno reakce na …

troutkiller> Nevím jestli je dobré rozvracet vzájemná soužití přes internet :-D Já moc nerozumím tomu, kde chytal na toho Loomise a kde mu včera kolega rozšlápl vláčák, když se teď stejně nesmí na většině revírů vláčet :-))

reagovat
Neděle 22. března 2015 v 17:52 ® troutkiller reakce na …

JacobK>Hele nebude lepší vyměnit manželku?Jak na to koukám za vola budeš at koupíš co koupíš:-((

reagovat
Neděle 22. března 2015 ve 14:06 @ JacobK reakce na …

Tož majó to v Olomouci a já jsem z Prostějova. Tak to vyzkouším a aji bych to vzal. Já jen jestli s tím někdo chytal a není to průser, ale já předtím měl low end Robinson a docela jsem byl spokojenej.Včera jsem ale držel nějakej Loomis a diaflex shimano a dokonce s tím chvíli chytal a fakt je že ač to mělo 1,80 a cca 1,90 tak to lítalo skoro stějně jak ten Robinson 2,50. Podotýkám naviják a šňůra byla moje takže to na to mít vliv nemohlo. Spíš u těch smáčků bylo poznat, že napsat 5–15 se dá na ledacos.Ale jak říkám ten Robinson mě stál cca 900 CZK, za to snad nikdo nemůže čekat nějakej high end.-) Díky za radu. Kubas

reagovat
Neděle 22. března 2015 ve 13:56 ® skwor
skwor

Pezony jsou příjemné pruty. Ta plandavka už tam asi bude hodně na hraně, ale pokud hledáš něco univerzálnějšího na lehčí vláčku, nebál bych se toho.

reagovat
Neděle 22. března 2015 ve 12:10 @ JacobK

Mně by se líbilo asi toto. Je to pro můj účel OK? http://www.velka-ryba.cz/…m-4-15g.html

reagovat