Chytej.cz

úplný začátečník necteno

26.1.2015 | LaurS | 3.177 zobrazení | 16 odpovědí

Zdravím! Jsem úplný začátečník, nic o rybaření nevím. Mám doma tenhle prut: Awa-Shima Exel Primer Match 3,90m a chci začít rybařit :) Co byste poradili úplnému začátečníkovi? Co si mám koupit dál? Prosím konkrétní odkazy na internetové stránky, kde danou věc objednám. Díky!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 29. ledna 2015 v 8:14 ® Mysak1 reakce na …

troutkiller> tak tak, těch šťastnných už je vícero. :-D :-)) )

reagovat
Čtvrtek 29. ledna 2015 v 7:38 ® troutkiller reakce na …

Mysak1>Hele pokud bude od CHorchuse tak proč ne:-)) )Jeden vlastním a je to skvost!

reagovat
Středa 28. ledna 2015 ve 13:01 ® boban1

hele muj nazor je ten ze paklize o rybarine nic nevis(alespon to pises) tak nejlevnejsi volba je ta ze si s nekym z kamosu nebo znamejch pujdes nezucastnene sednout k vode (nerikej ze nikdo takovej v tvem okoli neni )a tam budes mit oci otevreny sem tam se na neco co ti nebude jasny zeptas a hlavne si ozkousis jak jsi na tom s trpelivosti :-D vsechno ostatni te bude stat prachy kdyz pujdes do rybarskych potreb tak si uvedom ze proti tobe stoji obchodnik jehoz cilem je co nejvic prodat a tim padem mit i vyssi vydelek (jsou tedy i vyjimky tzv. poctivaci)ale kdyz narazis na kosa kterej pozna ze nemas poneti o cem hovori tak ti vnuti kde co jak pisu na zacatku zkus si obcas sednout z nekym znamim k vode a jen tam uvidis kterej zpusob rybariny ti bude nejblizsi a hlavne si trochu udelas obrazek co by jsi potreboval a co ne v tom ti ten kamos ci znamej urco poradi

reagovat
Středa 28. ledna 2015 ve 12:09 ® Mysak1 reakce na …

troutkiller> no a u těch bamusáků zase všichni skončíme.:-D

reagovat
Středa 28. ledna 2015 v 7:31 ® troutkiller

Já sem jako uplnej začátečník začínal s lískáčem a posléze přešel na štípanej bambusák:-)) Nyní sem se dopracoval ke karbonovému prutu.

reagovat
Středa 28. ledna 2015 ve 3:43 ® Jarda Š. reakce na …

Téca> Ano, má matchový prut 25 g, což je dle mého pro úplného začátečníka vhodný prut. K němu se bude hodit naviják velikosti 3000–4000 s vlascem 0,16 – 0,18 mm. Dále bude potřebovat několik splávků různých velikostí (lepší je začínat s pevnými, časem pak může zkoušet i klouzavé pro chytání ve větších hloubkách), krabičku broků, nějaké menší háčky (několik různých velikostí tak od 8 do 16), vlasec na návazce (o něco tenčí než kmenový vlasec na navijáku), vyprošťovač háčků, metr na měření ryb a podběrák (na plavanou se hodí nějaký s delší rukojetí a ne moc velkou hlavou). K tomu nějaké nástrahy (např. červy, žížaly, pařenou housku, plechovkovou kukuřici) a může vyrazit k vodě.

reagovat
Středa 28. ledna 2015 v 0:37 ® Téca reakce na …

Karol nezlob se na mě, ale doporučovat začátečníkovi, ať se řídí pofidérním článkem…? :-D Co bude začátečník dělat s PVA? Nenapadlo tě, že třeba ještě ani neumí nahodit? Tim pádem než dostane háček kam potřebuje, bude PVA nejspíš už rozmočená. Pouzdro na návazce? Další nesmysl. Jestli má proutek 25g, začne podle mě plavačkou – obyčejnou plavačkou, kde bude na kmenovym vlasci vše, od splávku, přes bročky až po háček. Další bod článku – čelovka – co to je za blbost? Začínající rybář nepůjde trávit k vodě čas po tmě. Nehledě na to, že RŘ vcelku pěkně upravuje dobu rybolovu a tma vychází na pár okamžiků před rozedněním a po setmění. Poukazovaný článek ale vůbec neřeší vyprošťovač háčků, podběrák nebo vezírek. A vůbec, celá tahle diskuze je nesmysl. Kdyby měl pan LaurS takový zájem o rybařinu, zvedne se od monitoru a navštíví první krám s rybářskými potřebami a za pár korun po konzultaci s prodavačem nakoupí všechno a rovnou mu bude vysvětlen význam té dané věci.

Začátky u vody se ale mají v první řadě strávit nalehko. Proutek v ruce, na triku pean, přes rameno brašnu s doklady, podběrákem a krabičkou s háčky/bročky/spláv­kem/vláčecími nástrahami/muškami. V jednoduchosti je síla a všeho moc škodí…

(brouzdálisti mě snad pochopí, sedavci pusťte se do mě, je mi jasný, že i korba tatrovky by vám byla malá)

reagovat
Úterý 27. ledna 2015 ve 14:46 ® OBr
OBr

hmm.. tak kluci markeťáci si tady dali sraz :-D

reagovat
Úterý 27. ledna 2015 ve 14:26 @ Karol

ahoj. určitě bych ti doporučil věci, které nesmí chybět při rybaření. Tyhle informace nalezneš na https://www.chytapust.cz/…asce-na-ryby

reagovat
Úterý 27. ledna 2015 v 11:53 ® OBr reakce na …
OBr

skwor> jj, podobnost čistě náhodná :-D ..třebas se přihlásí ještě jednou a doplní další produkty co zakoupil a překvapí 9-) Drobet jsem mu to přeorganizoval, ať je jasné, co má.

Já mám doma třebas tenhle prut: http://www.mintimage.com/…oo_trunk.jpg a chci taky začít, jen to asi nebude na rybařinu(leda by zasáhla ruka Páně ..vlastně Chorchuse) ..takže asi budu zahradničit :-D

reagovat
Úterý 27. ledna 2015 v 11:36 ® Mr.Štikáč reakce na …
Mr.Štikáč

No asi ne :-)

reagovat
Úterý 27. ledna 2015 v 9:29 ® skwor
skwor

Všimli jste si, že vždycky, když se tu čas od času objeví podobně naivní fórum, tak obsahuje odkaz na rybashop? :-D Ale to je určitě jenom náhoda :-)

reagovat
Pondělí 26. ledna 2015 v 16:44 ® Kazan

Kup si k němu naviják, přečti si trochu něco o plavaný, dokup nějaký splávky, bročky, vlasec, háčky a masti na ryby sbírat vlastní zkušenosti.

štikáč – skutečně ti připadne 25g na mačku málo????

reagovat
Pondělí 26. ledna 2015 v 15:25 ® Mr.Štikáč reakce na …
Mr.Štikáč

Presne jak pise Gavlos kdyby si byl nekde od HB nebo ZR muzeme pokecat u pivka nebo u vody ;-)

reagovat
Pondělí 26. ledna 2015 v 15:18 ® gavlos
gavlos

Za prve bych poradil si vyplnil kartu.odkud jsi a kde mas v planu chytat..tezko se radi nekomu okom nic nevime :-) Reka?prehrada ci maly rybnicek jsou dulezite faktory ohledne vyberu nacini…take jsem relativne zacatecnik,a rybam je fuk jaky mas podberak ci navijak..prut uz teda mas.zdejsi matadori ti poradi asi neco jineho,ale ja bych zacal vhodnym veberem snury…po mnoha zbytecne prosezenych hodin u vody sem zjemnil cajk a razem to bylo o mnoho zajimavejsi..cili tenky vlasec a mensi hacek nez myslis..takoveto „nedulezite“ veci jsou ale dosti podstatne.pote zde pohledej montaze hura na ne..zizala,kuku nebo masnaci a neni co resit. :-)

reagovat
Pondělí 26. ledna 2015 v 15:02 ® Mr.Štikáč
Mr.Štikáč

Awanshima :-D slovensky tycky k rajcatum :-D hele nevim co chces slyset ,je to matchovej prut s odhozem 25 g celkem malo no ale hlavne co na to chces chytat ???? Ok kud jsi ??!???Doporucim ti cist a hledat zde na chytej.cz Tvuj dotaz asi nebude mit moc velkej ohlas protoze tohle se resi furt a nikoho to nebere !!!

reagovat