Chytej.cz

Celosvazová P povolenka necteno

28.12.2014 | JacobK | 8.782 zobrazení | 19 odpovědí | upravit

Jaký máte názor na tento typ povolenek? Mají v dnešní době smysl když se mnoho atraktivních revírů z celosvazového rybolovu vyčleňuje? Díky za názory a nápady jak to řešit? Třeba já jsem členem MRS no radost z toho nemám, holt bydlím kde bydlím… Tohle štěpení je podle mne na pytel..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 14. února 2015 v 18:10 ® tucnak11
tucnak11

Elektřyna vypadla tak to dokončim dnes.Zdravi mam v ryti,moji milovanou vlačku musel jsem na delši dobu pověsit na hřebik.Jen laska k ni mi nedava upylně oni zapomenout,obzvlašč jak braha na smiženi se mnou,kupil mi vlačak ktery ani neznam jen s nazvy Fenwick Elite tech river runner 7,2 2,18 m 0,8–9 gr na pstruhy.Nema někdo s nim zkušenost dik.

reagovat
foto/forum/2015/th-img112141.jpg
Pátek 13. února 2015 ve 21:25 ® tucnak11
tucnak11

Moji drazy kamaradi vlačkařy.Poslednich 4 let mam problem ze zdraviv nevim jak dlouho bude.proto

reagovat
Pátek 13. února 2015 v 18:15 ® malamut reakce na …
malamut

Robur> ale je to stále častější jev, třeba MO Hradec Králové, kterou jsem letos opustil, neustále rozšiřuje množství revírů, dá se říci že polosoukromáků, na nichž platí pouze extra povolenky a na které členové MO HK mají výhodnější ceny, než „cizáci“, a tomu mlčky přihlíží VČÚS v čele se soudruhem Bialkem a ostatními, zřejmě dobře placenými funkcionáři, prosazujícími naprosto nesmyslné BPVRP. Pokud Svaz, tedy Rada hlásá nějakou jednotu, tak by k tomu nemělo vůbec docházet. Bohužel je Svaz v tomto ohledu značně benevolentní, jeho prioritou jsou prachy od členů na „sportování“ a podobné aktivity.

reagovat
Pátek 13. února 2015 v 18:07 ® malamut reakce na …
malamut

Jarda Š.> a jsme u toho, že C&R není ani náhodou ideální, navíc skrytá mortalita na P vodách bude u pstruhů a lipanů o dost vyšší, než třeba u kaprolovu. Tím ale nehodlám obhajovat postup jihočechů, jen poukazuji na to, že systém není úplně ideální. Nebyl by snad problém přerozdělovat prostředky podle uskutečněných návštěv revírů, když už se docházka musí psát i na MP revírech. Jinak si nedovedu představit, k čemu jinýmu by ta získaná data měla sloužit, tedy pokud se vůbec někdo obtěžuje jejich zpracováním a vyhodnocením.

reagovat
Pátek 13. února 2015 v 11:16 ® Robur
Robur

organizacemi, které sami „svoje“ vody uzavírají jen pro místní, hluboce pohrdám a nedovolil bych jim lovit jinde.

reagovat
Pátek 13. února 2015 v 9:53 ® kakr reakce na …

Jarda Š.> Peníze na zarybnění musí být v takové výši, by pokryly zarybňovací povinnost danou dekretem. S počtem členů MO nijak nesouvisí. Chápu, že způsob přerozdělení se Jihočechům nelíbil a tak své pstruhovky ze společného rybolovu stáhli.

reagovat
Pátek 13. února 2015 ve 2:25 ® Jarda Š. reakce na …

kakr> Jde o to, že peníze za územní povolenku jsou příjmem ÚS, peníze za CS povolenku jsou příjmem Rady ČRS, která je pak v následujícím roce rozdělí podle v povolenkách zapsaných úlovků. Jihočechům vadilo, že za rybáře z jiných ÚS, kteří u nich chytali CaR na CS povolenky, nedostávali ani korunu. Proto své P revíry vyjmuli z působnosti CS povolenky.

reagovat
Středa 11. února 2015 ve 14:58 ® lukino050505 reakce na …
lukino050505

Klobasa> U mimopstruhovky to platí mimo jižní moravu všude.

reagovat
Středa 11. února 2015 ve 14:47 ® kakr reakce na …

Bigpista> Nevíš,ale píšeš. Zprávu vydala agentura JPP,nebo radio Jerevan??

reagovat
Středa 11. února 2015 ve 12:09 ® Bigpista
Bigpista

Hele nevím, nejsem činovník. Takhle jsem to slyšel a docela tomu i věřím.

reagovat
Středa 11. února 2015 v 11:44 ® kakr reakce na …

Bigpista> Peníze na zarybnění revírů se přidělují podle počtu členů?

reagovat
Úterý 10. února 2015 ve 22:42 ® malamut reakce na …
malamut

Bigpista> aha, já myslel, že jihočechova svazovka platí i u nich. Ale stejně, pokud má bejt rybolov pod záštitou jednoho Svazu, tedy Rady, k tomuto by vůbec nemělo dojít. Už jen název povolenky CELOsvazová by měl být určující. A že je málo členů v JČ? Komu žalovat? Asi by bylo rozumnější Svaz rozložit na jednotlivé ÚS,se zachováním územních povolenek za členské ceny, tzv. „sportování“ může převzít ČSTV, rybáři sport nebudou muset sponzorovat a život půjde dál. Současný třístupňový uspořádání, včetně neprůhlednýho přerozdělování peněz je prostě k hovnu a zdrojem nekalot.

reagovat
Úterý 10. února 2015 ve 21:25 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Klobasa> Jenom pro pstruhovku. MP platí i na dálném jihu :-)

reagovat
Úterý 10. února 2015 ve 21:11 ® Klobasa reakce na …
Klobasa

Bigpista> Platí to jen pro pstruhovou povolenku? Vlastním celosvazovou mimopstruhovku a zrovna nemám řád u sebe abych do něj kouknul. Přiznám se, že mě to překvapilo a do jižních Čech bych se chtěl někdy podívat.

reagovat
Úterý 10. února 2015 v 16:36 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

malamut> Ne. Celosvazová prostě platí jen mimo JČ. pokud by chtěl člen jihočeské MO chytat na např. Volyňce a na pstruhové Jizeře, musí mít povolenky dvě – jihočeskou a třeba celosvaz, celorepubliku nebo povolenku příslušného ÚS. Hlavní důvod jsou samozřejmě peníze. Vzhledem k poměrně řídkému osídlení jižních Čech má JČÚS relativně málo členů (tzn. relativně malou část peněz z balíku ČRS). Naopak jihočeské pstruhovky patří k těm nejvíce navštěvovaným a to právě i rybáři spadajícími pod jiné ÚS.

reagovat
Úterý 10. února 2015 ve 14:25 ® malamut reakce na …
malamut

Bigpista> a pro jihočecha (člena MO pod JČÚS) celosvazová, případně celorepubliková povolenka platí bez nějakých omezení? Zajímavé, je vidět, že Svaz jde pomalu ale jistě tam, kam patří.

reagovat
Úterý 10. února 2015 ve 13:42 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

denyg> Kolega naráží třeba na fakt, že celosvazová P povolenka ČRS neplatí v jižních Čechách. Tam si stejně musíš koupit jihočeskou.

reagovat
Úterý 10. února 2015 v 10:13 ® vokana

já si myslím, že když budeš chytat na revírech vyčleněných pak je ti ta povolenka na nic… soukromé rybářské revíry?

reagovat
Pondělí 29. prosince 2014 v 19:33 ® denyg
denyg

Nějak mi není jasné, co tím chtěl básník říci – když budu cestovat v rámci republiky a při tom i chytat, celosvazovou P si vezmu, vzhledem k tomu, že jsem také MRS a necestuji, beru si pouze jihomoravskou – stačí mi. Který typ by pro Tebe byl lepší musíš zvážit pouze Ty :-)

reagovat