Chytej.cz

dobrý navijak na prívlač necteno

27.9.2014 | oxandrolon | 5.799 zobrazení | 51 odpovědí

zdravím, mám problém s výberom navijaku, doposial som mal daiwu exceler a ryobi-Slam, zauber… ani jeden nevydržal viac ako sezonu , vždy pri zaťažení v ňom začalo nepríjemne pukať alebo boli cítiť prevody aj napriek tomu že som ich premazal… pritom nerobím ťažkú vláčku, vláčim vačšinou gumy + 3g jig alebo ľahké balsové plytko chodiace woblere, čo by ste mi doporučili ? je to na prút do 20g tak mi záleží aj na hmotnosti navijaku chcel bz som niečo do 280g velkosť 30

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Středa 15. října 2014 v 19:06 ® jarysek
jarysek

ja mam dva zaubery 2000 a 3000 dva roky celkem intenzivni vlacka a neni na nich znat ani nepatrne opotrebeni, valim je ve vode zadna urdzba a drzi.. a v zime je beru na dirky..

reagovat
Čtvrtek 2. října 2014 v 7:38 ® troutkiller reakce na …

jepice>Tak Fin-Nor dělá navijáky už dlouho a tohle by vydržet mohlo,ovšem 10 let to testovat nebudu páč 10 let se u mně ohřeje jen ta Top třída od Daiwy a to ještě kdoví jestli.

reagovat
Středa 1. října 2014 ve 22:01 ® jepice-zruseno reakce na …

troutkiller> Tady je to péro takový komplikovaný a podle zlomenýho kusu se nám to nepovedlo zatím udělat správně. No prostě vopruz, nevim proč tam nedali už vinutý perko jako se dává do jinejch novejch navijáků. Mám takovej pocit, že jde o jedno z takzvaných „kurvítek“, který vyřadí jinak zcela funkční věc z provozu. U šejkspíru nebo silstáru to sice taky praská, ale to pérko nakroutim a vyměnim už snad i poslepu. Nicméně abych se vrátil k tématu diskuze, pokud bych kupoval pro výše zmíněné účely nový naviják, tak bych si vybral Fin nor inshore 2500. Já mám na těžší přívlač 3000, ale ta už je dost velká. Ta 2500 dle mne odpovídá spíš dneska běžný velikosti 3000. Ten naviják téměř splňuje hmotnostní kriteria (rozhodně lehčí, než zauber-kolny). Cenově je to pořád stejná kategorie (já ho sehnal navíc levněji). Ale nevím, jakou má životnost – mám ho první sezónu, za 5 nebo 10 let budu vědět víc a doporučovat si ho zatím netroufám. http://www.aquazona.cz/…fs-2500.html

reagovat
Středa 1. října 2014 v 7:01 ® troutkiller reakce na …

jepice>Já myslím že po tom co si u Daiwy tohle přečtou tak šéfová spáchá sebevraždu z duvodu odchodu lukrativního zákazníka:-)) )Neblázni a zamysli se,O levnejch navi ti to tady spousta lidí napsala mockrát,nehledě na to že výroba perka je první ročník strojírenského učiliště a 5 minut práce když ten šrot už nechceš zahodit.Co se šnury týče dá se přemotat.

reagovat
Úterý 30. září 2014 ve 23:18 ® jepice-zruseno reakce na …

kerob>

troutkiller> Asi máte tu svoji pravdu, na druhou stranu když mě zklame přístup firmy jako takové, příště si jdu nakoupit k „sousedům“. A je jedno, jestli to příště bude deset deka junioru nebo kilo uheráku. Obchodníka bych do toho netahal. Daiwa tu funkční pozáruční servis v době koupě navijáku měla a s tím také byla pořizována. Nemá cenu řešit, kolik ten naviják stál, protože funguje jinak dobře. Nerozpadl se a nevyvakoval jako jiný. Ale co naplat, to složitý shánění prkotiny, jakou je pérko znamená, že se s tím navijákem nedá delší dobu chytat, a že je na tom šňůra za X stovek, to už nemá cenu připomínat.

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 16:19 ® dam reakce na …
dam

kerob> díky, vlastně velikost 3500..je to 420g…

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 16:17 ® dam reakce na …
dam

skwor> kluci kupovali vloni Lexy 4000 do Mongolska a v pohodě, žádný problém, ale na pruty typu Charisma a Ocean fighter, kde by lehký naviják nebyl ani vhodný… Levnější šímo jsem myslem 4–6 tisíc:-D

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 16:17 ® kerob reakce na …
kerob

Lexa je ok s vahou do velikosti 2500. 3000 jeste jde 3500 je fakt silena cihla…

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 16:12 ® skwor reakce na …
skwor

dam> Jasný, vyvážená sestava být musí. Reagoval jsem spíš na to, jak jsi psal, že Lexa je těžká. Na prutu pod 2m by mi těžší naviják vadil, u delšího pár gramů navíc může tu celkovou sestavu vyvážit líp… Podle mě :-) Do levnějších Shiman moc kecat nemůžu, používám je jenom v bojovce na feeder a plavačku. Ale rok jsem odvláčel s tou Daiwou legalis a zdá se mi ok.

reagovat
Úterý 30. září 2014 ve 12:15 ® troutkiller reakce na …

David H.>Je to jak píšeš,já to budu řešit letos s čertíkem.Pošle se to do reichu a tam to soudruzi daji přez zimu do kupy.Do zahájení je času dost:-)

reagovat
Úterý 30. září 2014 ve 12:00 ® HaD
HaD

Já jsem servis řešil, posláno přes Daiwu do Německa, opraveno, vše v lati. Ale ono je to taky někdy o lidech – stačí aby byl prodavač línej a do servisu to prostě nedostaneš.

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 11:26 ® troutkiller reakce na …

kerob>Navi za 1300kč neni shit:-)) )))

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 10:41 ® dam reakce na …
dam

skwor> se mi neuložila celá reakce přes mobil.. Podle mě právě na delších prutech je nutné dobře volit váhu navijáku…protože tam je správné vyvážení teprve hodně znát…uvědom si tu délku, páku, nápor na ruce a záda…pokud by to nebylo v pořádku, tak z rybačky je nenucená dřina

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 10:00 ® dam reakce na …
dam

skwor> Volba urcite dobra

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 8:45 ® kerob reakce na …
kerob

jepice> u spotrebniho lowendu se se servisem kolikrat nepocita. Drzeni skladu nebo shaneni dilu na shity se nevyplati. Lepsi navi od daiwy opravy vetsinou nepotrebujou a servis byva casto dokonce zadarmo… je zahrnut v prodejni cene. Ale chapu ze tohle nevysvetlim nekomu, kdo chce servisovat 4 roky starej kram, kterej uz jako novej stal za prd a soudnej clovek by ho neresil a zahodil, protoze cena opravy je nasobne vyssi nez hodnota toho klumpru…

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 8:36 ® troutkiller reakce na …

jepice>Hele řešit 4 roky starej navi kterej stál 1300 je prostě P.....na,muj čas má větší cenu než je zbytková hodnota takového stroje:-(( Nehledě na to že za 1300kč radši koupim pořádnou šnuru než takovej navi:-(( Nedavno mi upadlo klukovo šímo asi za trojku a ohla se osa u kličky,Opravovat to nehodlám.Navi sem rozebral a co se hodilo rozdal.

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 8:27 ® skwor reakce na …
skwor

dam> Váhu celkově neřeším, protože na kratší pruty, kde to hraje největší roli, nechytám. Certate jsem měl v ruce asi před měsícem a stejně spíš skončím u Stelly FE.

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 8:04 ® jepice-zruseno reakce na …

dam> no ono něco určitě donedávna bylo, ale postupně to šlo do ztracena, protože po větším volání jsme se dostali na nějakou osobu z jižních Čech. Skončilo to tím, že se prej „podívá, jestli náhodou to pérko nemá“, ale že už srvis neprovozuje. Myslím, že pérko nebylo a tím to skončilo. To bylo začátkem léta, bude nutno asi učinit další pokusy, jestli se něco nezměnilo.

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 7:58 ® dam reakce na …
dam

jepice> ano, i takhle jde na to jít…

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 7:55 ® jepice-zruseno reakce na …

troutkiller> Koupit v bazáči za 260 kč presidenta se tehdy móc vyplatilo! Poměr cena/výkon jsem zatím lepší neměl :-))

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 7:48 ® dam reakce na …
dam

jepice> osobně si myslím, že servis existuje, neboť jsem o tom se zástupci firmy mockrát mluvil…záleží asi na obchodníkovi, jak se zajímá…část se vozí do Německa a část opravují u nás…

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 7:46 ® dam reakce na …
dam

troutkiller> já nikomu nic nevnucuju, každý má trochu jiný náhled a okruh priorit. Samozřejmě, chytat se dá s čímkoliv. Já už si chci užít vláčku s tím, že mám v ruce něco, co opravdu nevyvolává starosti, že co kdyby se něco posr… Prostě nad tím jsem nikdy nepřemýšlel. Jinak nové I-Q jsem v ruce neměl, ale věřím, že to je stroj parádní, já mám toho starého IQ Zaion, a to je navi, který dostává neskutečný záhul a myslím si, že mě přežije… Stellu jsem vzal za velmi slušnou cenu i s cívkou přímo z továrny a chybu jsem neudělal. Je potřeba, aby všechny navijáky neměly zpětný chod a hned by se vše velmi zvedlo…je to mazel:-)

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 7:40 ® jepice-zruseno reakce na …

dam> Tak to buď rád, protože u daiwy prakticky neexistuje. Tatínek s daiwou za cca 1300 chytal taky zhruba 4 roky a teď kvůli takový prkotině, jako je pérko, nemůže. Ne že bych vám to přál, ale občas se stane nějaká nepříjemnost i u dražšího navijáku, třebas vlastní chybou, a pak by se servis hodil. Zvlášť u takový firmy, která se dle reklamy tváří, že má o českýho zákazníka zájem.

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 7:26 ® troutkiller reakce na …

dam>Jak píšeš trenére:-)) 5 let s Daiwou a nikdy sem něco jako servis neřešil.To ovšem musíš chytat na navi a né na to co ostatní zahodí jako jepice:-(( On tu provozuje vláčku pro proletariát a to na co lapeme mi je pro něj aktuální tak za 20 let!Jinak dobré ráno:-) Jo a co se zázvorkové týče,myslím že by od nového I-Q dostala na prdel:-)) )Točil sem s obouma a volba byla jasná.

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 7:17 ® dam reakce na …
dam

jepice> je to asi divný, ale nikdy jsem ještě servis nepotřeboval…

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 7:16 ® dam reakce na …
dam

David H.> nene, tak to není…já nemám proč měnit daiwu, jsem spokojený, jen si myslím, že ty levnější navijáky, jsou v poměru cena výkon asi zajímavější u Sh., jsou lehčí, mají cívky atd… Já u Sh. už stejně jenom Stellu:-) nic jiného už nepotřebuji a navíc jen ve 4000 nebo 5000, což mi u daiwy k mému účelu nic moc nenabízejí, nebo spíš se mi to nelíbí

reagovat
Úterý 30. září 2014 v 0:33 ® jepice-zruseno reakce na …

David H.> Když tak chválíte tu Daiwu, tak by mě zajímalo, jak v ČR funguje její servis. Protože jsme se pokoušeli sehnat náhradní pérko do jedný daiwy a ukázalo se to jako slušnej problém …

reagovat
Pondělí 29. září 2014 ve 23:39 ® HaD reakce na …
HaD

dam> Pán nám od šíma přejel na dajvu a zase prchá na šímo? :-D

reagovat
Pondělí 29. září 2014 ve 21:55 ® dam reakce na …
dam

skwor> Lexa mě vůbec ničím neoslovila, je těžká a převody nic moc…lepší si jen trochu připlatit a koupit lepší šímo…mám Daiwu moc rád, ale začíná být zajímavá od Certate a nebo Luviase nahoru Jinak nová Stella, to je jiná písnička :-)

reagovat
Pondělí 29. září 2014 v 19:35 ® skwor
skwor

kerob> To je fakt. Já jedu spíš vlasce, tak proto. Jinak je Lexa dobrá, kolega má 2000ku na ULko.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1