Chytej.cz

Jak řešit člověka, co chodí vláčet mimo sezónu? necteno

13.4.2014 | MB | 7.126 zobrazení | 65 odpovědí

Zdravím všechny!

Dneska jsem byl dost nepříjemně překvapen, kouknu na FB a vidím, že si známý, o kterém jsem vůbec netušil, že chytá, naházel na účet fotky, jak byl s přítelkyní vláčet. Normálně bývám v ohledu předpisů celkem benevolentní a nerozhodí mě, pokud někdo zaspí v bivaku nebo zapomene míru… Ale jakmile vidím, že někdo není schopný počkat 3 dny do zahájení, a ještě si na FB naháže fotky „násaďáků“, které ulovil, to mi teda bublá krev.

Jak byste navrhovali tohle řešit? Zkusit mu jen domluvit nebo to někam oficiálně hlásit? Musím říct, že by mi bylo dost nepříjemné řešit to s ním nějak oficiálně, máme spoustu společných známých, kteří by se na mě po tomhle stopro dívali jako na vola, co jim udal kámoše…

Jinak, revír nevím, viděl jsem jen ty fotky.

Díky za názory, tady fakt nevím, co s tím ;-)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 6. června 2014 ve 13:48 ® Martin Chmelík reakce na …

petrikveprik> Všechny nás maj. :-)) ))

reagovat
Pátek 6. června 2014 ve 12:11 ®  reakce na …

Martin Chmelík> ty voe – no rychle si tu zruš účet – NSA už tě má! :-))

reagovat
Pátek 6. června 2014 v 10:44 ® Ouklejobijec
Ouklejobijec

Myslím, že ty statistiky jsou super pro jakýs takýs přehled o tom co se kde děje. To že se ty výstupy neobjevují na druhé straně – totiž při vysazování potažmo změnách zarybňovacích plánů (změnu zaryb. plánu v praxi jsem ještě neviděl :-) ) je věc druhá. Přidávám se k poněkud nejasnému názoru na zapisování při chytání na hranicích revírů … já tam prostě napíši oba dva a těším se jak se budu s nějakým ptákem dohadovat :-) :-) :-) … zatím se mi to ještě nestalo. Je pravda, že dopředu počítám s tím, že oba zápisy budou proškrtnuty, ale to případnému pitomci stejně nevysvětlím :-) :-) :-) .

reagovat
Pátek 6. června 2014 v 10:41 ® Ouklejobijec reakce na …
Ouklejobijec

Martin Chmelík> možná na tom něco bude :-)

reagovat
Pátek 6. června 2014 v 10:23 ® Martin Chmelík

Chlapi, Vy jste nepochopili proč se píše docházka k vodě? No přeci aby agenti v „Jůesej“ věděli, jak moc se flákáme u vody. Ono jim nestačí, že nás šmírují přes „smartphouny“, „fejsbůky“, oni si potřebují ověřit, zda nelžeme. Žijeme přeci moderní dobu, ne? Ota Pavel se musí v hrobě obracet.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 19:15 ® Petula reakce na …
Petula

Bigpista> znám to moc dobře,ale v rybařině mě to zaráží dva krát,protože organizace nejsou schopny naplnit ani zarybňovací plán,tedy krom kapra a na nás rybáře budou vymýšlet nesmysly,které stejně ničemu nepomůžou.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 19:11 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Petula> Myslím, že samotný princip zapisování docházek špatný není. Druhá věc je, co s tím orgány svazu nakonec udělají. Ale to je do určité míry dáno i velikostí svazu. Analogii vidím u sebe v práci. Dělám pro firmu, která má momentálně asi necelé 4000 zaměstnanců a některé znaky „svazové nekrózy“ jsou tam patrné. Každý dobrý nápad je uchopen firemní mašinérií a když vypadne ven, je už poněkud zdeformovaný a původní záměr se v něm hledá jen těžko.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 17:52 ® HaD reakce na …
HaD

Petula> :-)

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 17:45 ® Petula reakce na …
Petula

David H.> mé obavy mají kořeny v praxi,kdy z podobné statistiky u nás na SM vznikly revíry s omezenou docházkou,kdy na tyto revíry směli přespolní 3× v týdnu a hospodařící MO neomezeně,aby zjistili,že ten tlak na rybníček dělají právě členové MO.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 17:21 ® HaD
HaD

to fakt nevím

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 17:06 ® Petula reakce na …
Petula

David H.> otázkou je pro koho ta statistika bude a jestli to nebude mít jako vše ostatní účinek pouhého cáru papíru pro výkaz činnosti.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 17:02 ® HaD reakce na …
HaD

Petula> Možná z toho nějaká statistika vzejde. Nevím.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 17:02 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> :-)

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 17:00 ® Petula reakce na …
Petula

David H.> věřím,že se dříve nebo později najde idiot,který prosadí,aby jsme ještě zapisovali,jestli lovíme dravce nebo kapra,aby měli na každou rybu kolonku,jaký je na ní vyvíjen tlak.Každý hospodář vím moc dobře jaký je na jemu svěřený revír tlak ze strany rybářů,takže je to povinnost o ničem.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 16:13 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> já tě taky z lhaní nepodezírám, víš o tom a už to může být jen lepší :-) Jdu balit cajk, v pět jedem, snad nezapomenu zapsat :-)

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 16:03 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> Víš, já nejsem člověk, kterej má ve zvyku lhát. Vím, že dělám chybu, ale nemám problém se veřejně přiznat. Dělám chybu…

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 15:55 ®  reakce na …

Bigpista> větší tlak = víc kaprů :-D

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 15:44 ® malamut reakce na …
malamut

David H.> já to řeším většinou tím, že si zapíšu doma při balení cajku, pokud vím, kam jedeme a že jedeme určitě, třeba večer předem. Anebo u vody se smířím s tím, že nahodím o půl minuty později :-) Stejně když dorazím na flek, v klidu si sednu a dám cigárko, není kam spěchat, takže času je dost :-)

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 15:07 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

David H.> petrikveprik> Počítá se z toho tzv rybářský tlak na revír. Dnes to je více vypovídající údaj, než počet ponechaných úlovků. Předpokládá se, že v revírech s vysokým tlakem je větší úbytek ryb, i když jich třeba rybáři většinu pustí (větší úmrtnost). A pak by se to mělo zohledňovat v zarybňovacím plánu. Jestli se tak děje, netuším.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 ve 14:36 ®  reakce na …

David H.> já v těch „povinných“ zápisech vidím přínos v tom, že se nově sčítá počet docházek k vodě, což lze pak možná vykázat v nějaké statistice počet docházek / ulovené ryby.. ale vypovídající hodnotu to má nejspíše 0.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 ve 12:22 ® HaD reakce na …
HaD

Petula: s tím víceméně souhlasím. Je to prostě kokotina.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 ve 12:21 ® HaD reakce na …
HaD

petrikveprik> Já si kolikrát i to cigáro zapálím až když nahodím :-) A když vláčím, prut rozbaluju a navazuju už cestou :-)

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 10:49 ® Petula reakce na …
Petula

timbab> ta debilita a zdržování,které není vůbec k ničemu

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 10:11 ®  reakce na …

David H.> jsi mě pobavil:-)) ) ten spěch k vodě máme naprosto stejně. Kolikrát se přistihnu, jak ověšený serepetičkama sprintuju nesmyslně k vodě, jen abych tam byl o 10sekund dříve:-)) Nerad jezdím na ryby autem, nebo pravidelně překračuju rychlost což dělám jen když „spěchám“ na ryby.. Absťák je sviňa. Možná si mozek podvědomě uvědomuje větu klasika „čas strávený u vody se do života nepočítá..“

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 7:27 ® Martin Chmelík

Takového „šmejda“ chytit, vzít mu prut, zlomit mu ho a říct mu, že ještě jednou ho tu uvidím, tak že bude mít zlomené i obě ruce. Takto jsem to kdysi provedl a dotyčného již nikdy na dané vodě neviděl. Na hrubý pytel patří hrubá záplata.

reagovat
Čtvrtek 5. června 2014 v 5:16 ® pepanek reakce na …

Petula> Moje řeč,dříve se nezapisovalo a taky to šlo.Nahodil jsem dva pruty a mohl lovit do čeřínku… Snažím se zapisovat poctivě,ale občas se nepovede,zapomenu. Jindy zapíši dopředu i druh ponechané ryby, to se potom více snažím :-D :-D

reagovat
Středa 4. června 2014 ve 21:27 ® HaD reakce na …
HaD

malamut> souhlas. Já byl a jsem vždy na administrativu chabruz. Navíc, věř nebo ne, když jdu na ryby, těším se vždy tak, že každá vteřina zdržení mě sere. Tak často ledacos odložím na později a vzpomenu si až po. Neomlouvám své chování, vím že je to špatně, ale už jsem takovej a boj s touhle vlastností prostě trvale prohrávám.

reagovat
Středa 4. června 2014 ve 20:12 ® timbab reakce na …
timbab

Petula> a co ti na tom vadí? Ty řádky nebo co?

reagovat
Středa 4. června 2014 ve 20:03 ® malamut
malamut

David H.> já si nemyslím, že by to lovce či sportovce mělo tak zatěžovat, že by to nemohl udělat, vadí mi třeba jiné věci, ale tohle je fakt minimum, co můžu před lovem nebo sportováním udělat. Na pstruhovce to bylo odjakživa. Prostě neomluvitelná věc, to není neznalostí nebo omylem, to je prostě se vysrání na povinnost.

reagovat
Středa 4. června 2014 v 19:29 ® Petula
Petula

Palivec> Mně na tom žere nejvíc,když se na řece pohybuji na hranici revíru,kdy jednou jsem na dejme tomu 1. přejdu na 2. a potom brouzdám tam a zpět,kdy skoro vždy zapomenu napsat nebo naopak proškrtnout a tak za jednu docházku popíšu několik řádků,úplně zbytečně!!!!

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1